במיטה

Molchansky

New member
במיטה

אני לא מדבר על סקס, אלא על שינה בלילה לי יש בעיה, כשאני במערכת יחסים, גם אם גרים ביחד, מאוד קשה לי לישון עם עוד בן אדם במיטה לידי שלא לדבר על לישון מחובקים בלילה אני צריך את המרחב שלי, מיטה זוגית רק לי, ושמיכה זוגית רק לי. עכשיו, הרבה פעמים שמתי לב בזוגיות שכשאני ישן עם בן\בת הזוג באותה מיטה, אני קם מאוד עצבני עם סוג של טינה כלפי בן\בת הזוג, וזה משפיע על שאר היום שלי (כיום אני לא בזוגיות אני מדבר על מערכות יחסים שהיו לי) חשבתי שאולי חלק גדול מהתפתחות מערכות היחסים שלי לכיוונים אלו ואחרים תלוי גם באותן שעות שינה. איך זה אצלכם? ועד כמה השינה בלילה משפיעה על מערכת היחסים שלכם? (בלי קשר לסקס, מדובר רק על שינה)

מבין אותך לגמרי בקטע הזה

אני אמנם קם קצת פחות נרגן ועצבני....אבל להגיע למצב שמישהו נשאר לישון אצלי לא יפריע לי כמו שחשוב לי שבפרט אם זה בהתחלה, שעל הבוקר יתפנה לדרכו. כשאתה הרבה זמן חי לבד פרטיות וטריטוריאליות אלא שני דברים שהופכים להיות מאוד משמעותים לך. זאת הסיבה למשל שבחיים אני לא אגור עם שותף (אלא אם כן זה בן זוג). לגבי הכפיות אני איתך לגמרי. החבר הכי טוב שלי ישן אצלי לפני יומיים, ומייד עם הכניסה למיטה נצמד אלי כשכולו מחויך "יאללה איתי כפיות". ספרתי לא יותר מדקה עד שהעפתי אותו לצד השני של המיטה עם הוראה חד משמעית - רוצה לראות את אור הבוקר? תשאר שם! חם לי, צפוף לי, לא נוח לי עם הידיים, ואין לי אויר.

bios

New member
אני יכול להגיד מה הפתרון אצלנו...

א. כפיות לפני השינה, אם אנחנו הולכים לישון ביחד, אבל ישנים לא מחובקים ב. שמיכות נפרדות וזה עובד כבר ארבע שנים :) יותר מזה נראה לי שיהיה לך קשה לדרוש, כי רוב האנשים בכל זאת מעדיפים לישון באותה מיטה עם בן הזוג.

מסכים לגמרי

מה גם שלדעתי איילי אתה מדבר על תחילה של קשר, כשזה הופך לרציני ונפגשים יותר ויותר אתה דווקא כן לומד להנות מלקום בבוקר ולראות את בן הזוג שלך מולך.

Molchansky

New member
אממ..

דווקא לא דיברתי על תחילה של קשר דיברתי על סיטואציות של קשר שהוא בן כמעט שנה ולפעמים קצת יותר משנה, גרים ביחד, ועדיין לא יכולתי לישון עם עוד בנאדם איתי במיטה (יצא לי לגור עם 3-4 אנשים בקשרים רציניים, וזה היה די סיוט בשבילי, הקשרים הרציניים שלי החזיקו גג שנה וחצי) לא יודע, כשאני בקשר אני לא מצליח לאזן את הרצון שלי להיות עם עצמי ולקבל פרטיות לעומת המציאות שגרים ביחד אני חייב ללמוד איך עושים את זה אם אני רוצה בעתיד קשר בריא ופשוט ראיתי כחלק מהעניין את נושא השינה בלילה שגרם לי להיותך עצבני כל היום אבל אולי זה באמת קצת יותר מורכב מזה, בכל אופן בכל מה שקשור לקשר בריא אני חסר מושג לגמרי

Molchansky

New member
לגבי השמיכות

בזמנו אני גם נקטתי באמצעי הזה של שמיכות נפרדות אבל זה הביא להרבה מריבות של "אתה לא אוהב אותי", "תחבק אותי", "תן לי תשומת לב" מה תשומת לב? זה לילה! אני רוצה לישון!
אני מוצא את הנושא הזה של פרטיות מאוד מפריע לי במערכות יחסים משום מה אני לא מצליח למצוא את האיזון כשהייתי בקשר היו לילות שהייתי פשוט הולך לישון על הכורסא בסלון, זה לא התקבל בעין יפה ומי שהיה בזוגיות איתי לא הבין שזה לא נובע מחוסר אהבה אלא פשוט צורך לישון עם עצמי.

אז חמוד, יש לך בעיה קטנה.

אני הייתי מתחיל במקומך קודם כל בלשתף את הפרטנר. להגיד לו שאתה לא סמפטי על הבוקר. שידע. שנית לנסות שהפעמים הראשונות שהוא ישן אצלך לא יגררו אל תוך הבוקר. קמים, הוא מתארגן וישר יוצא. אתה במקביל צריך לנסות להבין מה גורם לך לאנטי הזה, האם זה קורה גם אם אתה ישן אצלו למשל?

Molchansky

New member
אתה צודק

אני באמת צריך להבין מאיפה זה נובע, גם כשאני ישן אצל מישהו אני מעדיף בנפרד מילא להיות ביחד כשערים, להתחבק, לדבר, אבל זה לא מסתדר לי עם הלילה עצמו לגבי הבוקר אני צריך לנסות, למרות שבפעמים שישנתי על הכורסא בסלון קמתי רענן ושמחתי לראות אותו בבוקר

gevertov1

New member
שינה בנפרד, או במיטה גדולה מאד

עכשיו אנחנו ישנים בנפרד. אבל עברו הרבה שנים עד שהגענו לפתרון כזה בשנה הראשונה ישנו ביחד, אם כי בן זוגי ביקש ממני לפעמים באמצע הלילה שאעבור למיטה אחרת באותו חדר. הבנתי אותו. אני נע הרבה בזמן השינה, הוא עבד, אני הייתי סטודנט, הוא היה צריך לקום מוקדם ואני הפרעתי לו. אחר כך עברנו לישון לחוד במשך השבוע ובסופי שבוע/חגים ישנו ביחד - סיבה למסיבה
כשישנו ביחד היינו מחובקים כל עוד היינו ערים, ולקראת הירדמות, שמנו מרחק ביננו, תחת שמיכה משותפת ואז השנים עשו את שלהן, רצינו את הנוחות בלילה, וישנו לחוד כל הזמן, עם מפגשים באחת מן המיטות, לפי החשק ורצון. ולבסוף, אחרי 20 שנה, נעשינו זוג...איך לומר...מודרני. ישנים בחדרים נפרדים, ואוהבים אחד את השני לא פחות מאשר בשנה הראשונה. אולי חלק מהבעיה היא שיש לנו מיטות זוגיות רגילות. אני מציע שתנסו לישון במיטה גדולה מאד - "קינג סייז" - ואולי לא יהיה צורך להיפרד למשך הלילה כולו או חלקו. ומה עם הכלב, איפה הוא ישן?

Molchansky

New member
אהבתי

שמעתי על זה כבר מזמן, הרעיון של שני חדרי שינה נפרדים, ולמען האמת הוא מאוד קוסם לי, אבל אין הרבה שמסכימים לזה. אבל זה מאוד יפה שזה עבד אצלכם, נשמע כייף להיות בזוגיות עם הבנה כזאת. אגב, עכשיו אני לא בזוגיות, דיברתי על משהו שהיה לי בכל מערכות היחסים בעבר (כרגע אני מתוסכל מדי בשביל להיכנס למערכת יחסים חדשה) לגבי הכלבה שהייתה, קניתי לה שמיכת פוך מנוצות אווז (אויי המינוס), והיא ישנה עליה לצד המיטה (בצד שלי), וכל בוקר הייתי קם בלי שמיכה כי היא הייתה מושכת אותה ממני ומכסה את עצמה.

Molchansky

New member
אגב

אני כותב את זה עכשיו למרות שאני לא בזוגיות כי אני מקווה שאולי אני אקבל רעיונות כלשהן לאיך אפשר לאזן זוגיות וזה יוביל לכך שאני אפסיק לפחד כרגע מזוגיות, למרות שכרגע אף אחד לא ירצה גם ככה להיות בזוגיות עם בן 29 שגר אצל ההורים. אני מרגיש שנפגעתי בצורה קשה מכל המערכות יחסים שהיו לי וזה גורם לי באיזשהו מקום לוותר על כל הקונספט. ושאני חושב על זה התחלתי את השרשור עם השמיכה כי זה נחשב יחסית למשהו "קל", ואלי כל הפואנטה שלי הייתה להתמרמר על הכישלונות הזוגיים שלי אבל עדיין העניין עם השינה בלילה נראה לי כמסמל את כל הבעיה, לא יודע למה, או שאני נאחז בזה כדי לא להתמודד עם משהו אחר. אני שם לב שאין יום שאני לא משחזר את הקשרים הקודמים שלי ובודק איפה טעיתי ומה לא הצליח ואולי זאת הבעיה, שאני מחשב את הזוגיות במקום לחיות אותה, הבעיה גם יכולה להיות שמלכתחילה אני מתחיל מערכת יחסים בלי אמון בכך שהצד השני אוהב אותי באמת וישאר איתי, ובלי אמון שלמרות השריטות שלי נסתדר. נראה לי שכל הגישה שלי לא נכונה. כשאני חושב על זה גם בכל מערכות היחסים שהיו לי תמיד הרגשתי נבוך, כאילו אני מדבר עם אדם זר, גם כשזה היה כבר שנה בתוך המערכת יחסים, תמיד פחדתי לעשות משהו שיפגע, להגיד משהו לא במקום. בכל אופן נראה לי שאני אשמח לקרוא פה בפורום הרבה על איך הזוגיות של כולם מתנהלת, ואיך פותרים בעיות, אני יכול ללמוד מזה הרבה. טוב סיימתי להתבכיין
(אני פולני) אני הולך לשנת הצהריים שלי

xanadu

New member
מהר מאוד פיתחתי שני כללים

הראשון, בחורף שתי שמיכות נפרדות. אחרי שגיליתי שאני נכנס למיטה עם גנב שמיכות סדרתי וחסר בושה, עברתי לנוהל שתי שמיכות בלי בכי ובלי נהי. לכל הקיטורים, היה לי את הנימוק המנצח של "זה לא שאני לא אוהב אותך, אבל יהיה לי יותר קל לאהוב אותך כשלא קר לי". שנית, למרות כל הבעיות המוצהרות שלי בעניין של קירבה ומגע, גיליתי שאני מתרגל לקונספט יותר בקלות ממה שחשבתי. תמיד הייתי ישן הפוך לגמרי כשמישהו היה ישן אצלי, במיוחד כשהייתי ישן אצל אחרים. איכשהו עם הזמן זה נרגע. אני חושב שככל שהקשר מתבסס, אז העכבות לגבי השינה המשותפת נעלמות. אין חובת כפיות כל הלילה, למרות שבשלבים הראשונים של השינה זה די נעים. אפשר גם לישון בפוזת הזוג הנשוי, גב אל גב, בלי לקבל בבוקר רגשי אשמה של "יחסינו לאן". הדבר היחידי שאני לא מוותר עליו זה לישון בצד שמאל. לא נרדם בצד ימין. למה? ככה.

E W

New member
כפיות../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אחרת אי אפשר לישון
אבל כפיות רק עד רגע לפני שנרדמים, כי אחרת בעלי לא יכול לישון.... אז זה הדיל: יש כפית עד רגע לפני שנרדמים ואז כל אחד הולך לצד שלו עד הבוקר... ואז נפגשים מחדש. שמיכה אחת. לא שמעתי תלונות על זה בינתיים.... רק בחורף שקר, אז נלחמים מי מחמם למי את הרגלים. חדרים נפרדים... לא נראה לי. מיטות נפרדות... גם לא.... אני רוצה אותו קרוב אלי. וכשהוא לא ישן איתי אז אני נאלץ להסתפק בחיבוק כרית

עודד א

New member
דפנטלי כפית../images/Emo82.gif

גם לי היה קשה בהתחלה עם הקונספט, אבל עכשיו? מכור קשות. בחורף יש שתי שמיכות. אני עם פוך 10 טון והוא עם הציפית המינימלית הזו שלו, שרק מלראות אותה נהיה לי קר. בקיץ? אני עם פוך. המזגן פועל בפול על 20 מעלות, אבל לא מוותר על הפוך.

yosef 30

New member
השאלךה מה אתה מרגיש כשאתה מחובק

כל הלילה? אני אישית דווקא אוהב לישון מחובק, במהלך הלילה אני חושב שזה טיבעי שנפרדים וזה בהחלט לא אומר כלום, יש לי מיטה גדולה "קוויין סייז" כך כשצריך ספייס אפשר לקבל אותו באותה מיטה. וגם לי בבוקר יש את הרצון (לפחות בהתחלה) להיות לבד עם עצמי משהו שלא הכרתי פעם. אך אני חושב שעם הזמן כשאתה מתרגל לשקט שלך ולעשייה שלך בבוקר קצת קשה בבת אחת לעשות כזה שינוי. בחורף אותה שמיכה, ואם יש שמיכה נוספת אני אמצא את הדרך להשתחל פנימה. יוסף.

Molchansky

New member
כפיות

לפני השינה זה נחמד כפיות, הבעיה שזה בדרך כלל מוביל לסקס, אמרתי בדרך כלל? תמיד. ואז אי אפשר לישון, אני אישית אוהב סקס בבוקר או בערב, בלילה זה די מציק.

כפיות גם לי עושות חשק לאקשן

אבל סקס על הבוקר? אין מצב. הכלבה צריכה פיפי. אני צריך פיפי. אף אחד מהנוכחים לא צחצח שיניים. אני רעב. בוקר לא בא לי טוב.

צנובר

New member
גם אצלנו

הפתרון הוא מיטה קינג סייז ושתי שמיכות נפרדות (גם לי יש גנב שמיכות בבית). אז הדיל הוא כפיות לפני השינה, ואז כל אחד זז קצת לכיוון הצד שלו (שלי כמובן שמאל, כבר 17 שנים בכל הבתים והמיטות שהיו בדרך). דווקא בלחמם אחד לשני את הרגליים בחורף אין לנו בעיה כי הרגליים שלי תמיד (תמיד!) חמות ואני אוהב לחמם לו את הרגליים בינות לשלי. אני תמיד מתעורר לפניו, ומאד אוהב להתבונן בו ישן בבוקר, זה חלק מהכיף שלי בבוקר.

ברוך הבא צנובר../images/Emo70.gif

17 שנה בזוגיות?? הלוואי על כולנו! מה שבטוח, תרגיש את עצמך בבית!

למעלה