במיוחד עבור מומחה לקנוניות

בון דוק

Well-known member
זו הסיבה שמחירי החזיר שאתה קונה בחיפה זולים 1753203394188.png
מלקטים אותם מהרחוב למסעדה ולך תדע לא בכלל רחצו אותם לפני שחיטה ואם וטרינר בדק את הסחורה.

evglev1

Well-known member
מנהל
זו הסיבה שמחירי החזיר שאתה קונה בחיפה זולים צפה בקובץ המצורף 135082
מלקטים אותם מהרחוב למסעדה ולך תדע לא בכלל רחצו אותם לפני שחיטה ואם וטרינר בדק את הסחורה.
אף אחד לא שוחט את החזירים האלה וזאת הסיבה שהם מסתובבים ברחובות כאילו כשאנשים בחרו לגור בחיפה הם ידעו שהם הולכים לגור בספארי.

Henry0

Well-known member
אף אחד לא שוחט את החזירים האלה וזאת הסיבה שהם מסתובבים ברחובות כאילו כשאנשים בחרו לגור בחיפה הם ידעו שהם הולכים לגור בספארי.
חלק מהטימטום הדתי.

הפיטום העיקרי של החזיר, לאורך מאות שנים היה משאריות אוכל.
וכך בשר החזיר היה היסטורית מקור החלבון העיקרי של העניים.

כאן ניכנס הטימטום הדתי
המזון הכל כך נחוץ, וכל כך זול, אסור.
למה?
יש תשובה מטומטמת לא פחות - "כי מפריס פרסה הוא ושסע שסע פרסה ..."

את התחת של מי מעניין אם הוא מפריס פרסה או לא,
מעניין אם הוא מזון נחוץ, בריא, זול, ונגיש למי שאין ביכולתו לקנות בשר.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
חלק מהטימטום הדתי.

כאן ניכנס הטימטום הדתי
למה?

לחובבי היהדות רק נציין, כי התשובה שמר הנרי נותן לשאלתו העצמית "למה", אין לה כל קשר לתשובה האמיתית כמובן :). התשובה שהא-ל הנרי מציין כאן היא בס"ה הסממנים לפיהם אנחנו יודעים שהבהמה אסורה, אך היא לא מעידה כהוא זה על הסיבה מדוע זה המצב.

את המענה לשאלה זו, למען האמת אנחנו לא יודעים בוודאות. זה חלק מהברית בין האלוקים (האמיתי, לא הנרי) לעמו. יתכן שזה קשור לדמיון הביולוגי שקיים בין הזחיר לאדם, דמיון שהתגלה בעולם הרפואה לפני קרוב ליובל שנים רק. אבל זאת סתם השערה.

אז אמנם הא-ל הנרי גילה דעתו שישבנו לא מעוניין במידע האמיתי של היהדות, קרי בתשובה האמיתית לשאלה שהוא עצמו (מהצד השני של הגוף) מעלה, מה שקצת מוזר, בינינו, כשחושבים על זה, אבל ניחא, יכול לקרות. אבל ככל שיש כאן כאלה שכן מעוניינים ביהדות או בכל אופן, לא חפצים בעיוותים ובסילופים שלה שנועדו רק לתקוף אותה וכו' כמנהג עוכרי ישראל בכל הדורות, הרי התשובה הנכונה יותר, גם אם לא מלאה (כי פשוט זה המצב) מופיעה כאן גם לשירותכם.

Henry0

Well-known member
אך היא לא מעידה כהוא זה על הסיבה מדוע זה המצב
מרחן בלתי נילאה

אתה צודק, זה התנ"ך שטועה כאשר הוא מסביר למה החזיר אסור.
וְאֶת הַחֲזִיר כִּי מַפְרִיס פַּרְסָה הוּא וְשֹׁסַע שֶׁסַע פַּרְסָה וְהוּא גֵּרָה לֹא יִגָּר טָמֵא הוּא לָכֶם
ועבור אנשים טיפשים כמוך,
המילה "כי" מסבירה "למה?".
זה חלק מהברית בין האלוקים
מרחן בלתי נילאה

האם "עין תחת עין ..." זה לא חלק מהברית.
שניהם ישירות מהתנ"ך.
ובכל זאת, מרחן בור ועם הארץ,
הרבנים, אם רוצים, "מפרשים" בהפוך לפשט התנ"כי.
אז אמנם הא-ל הנרי גילה דעתו שישבנו לא מעוניין במידע האמיתי של היהדות, קרי בתשובה האמיתית לשאלה שהוא עצמו (מהצד השני של הגוף) מעלה, מה שקצת מוזר, בינינו, כשחושבים על זה, אבל ניחא, יכול לקרות. אבל ככל שיש כאן כאלה שכן מעוניינים ביהדות או בכל אופן, לא חפצים בעיוותים ובסילופים שלה שנועדו רק לתקוף אותה וכו' כמנהג עוכרי ישראל בכל הדורות, הרי התשובה הנכונה יותר, גם אם לא מלאה (כי פשוט זה המצב) מופיעה כאן גם לשירותכם.
מרחן בלתי נילאה

אם חוץ משקרים אין לך מה לכתוב,
לא מוכרחים.
אחרת יוצא מן מריחה, המעליבה את כותבה.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
מרחן בלתי נילאה

אתה צודק, זה התנ"ך שטועה כאשר הוא מסביר למה החזיר אסור.
וְאֶת הַחֲזִיר כִּי מַפְרִיס פַּרְסָה הוּא וְשֹׁסַע שֶׁסַע פַּרְסָה וְהוּא גֵּרָה לֹא יִגָּר טָמֵא הוּא לָכֶם
ועבור אנשים טיפשים כמוך,
המילה "כי" מסבירה "למה?".

מרחן בלתי נילאה

האם "עין תחת עין ..." זה לא חלק מהברית.
שניהם ישירות מהתנ"ך.
ובכל זאת, מרחן בור ועם הארץ,
הרבנים, אם רוצים, "מפרשים" בהפוך לפשט התנ"כי.

מרחן בלתי נילאה

אם חוץ משקרים אין לך מה לכתוב,
לא מוכרחים.
אחרת יוצא מן מריחה המעליבה את כותבה.
סורי, אבל עייפת מרוב שעמום. אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי כבר למעלה בעניין והמילה "כי" לא משנה מכך מאומה.

הרבה בריאות והמשך קללות שקריים נעים.

מיצינו לפי שעה.

xyxy210

Well-known member
סורי, אבל עייפת מרוב שעמום. אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי כבר למעלה בעניין והמילה "כי" לא משנה מכך מאומה.

מיצינו לפי שעה.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח
התעייפת ? הרי כתבת היום רק 100 פוסטים וידך נטויה להגיע ל 150 מינימום.
הרינג יקירי, בחיי אלוהים בספר התורה שאני ממש מרחם עליך.
אוהב אותך !!

Harrington

Well-known member
מנהל
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח
התעייפת ? הרי כתבת היום רק 100 פוסטים וידך נטויה להגיע ל 150 מינימום.
הרינג יקירי, בחיי אלוהים בספר התורה שאני ממש מרחם עליך.
אוהב אותך !!
לא אמרתי שאני עייף, רק שאתה עייפת אותי ומשעמם מכדי להחזיק אותי ער. אם לא היית כזה צפוי בהמצאות ובשקרים וההשמצות שלך, שזה באמת משעמם ברמות-על, אולי הייתי ממשיך איתך בכיף. לא יודע. אבל משזה ממילא לא המצב, אפשר להשאיר את זה בצריך עיון.

מיצינו חמוד (לאחר קריאת המשפט השני אגב, אם זה מעניין אותך). הרבה בריאות והצלחה.

Henry0

Well-known member

מיצינו לפי שעה.
שקרן בור ועם הארץ

מר שקרן,
אינך מסוגל לסתור את טענותי?

לא פלא,
ממתי שקרן יכול לסתור טענות של דובר אמת?

מַפְרִיס פַּרְסָה הוּא וְשֹׁסַע שֶׁסַע פַּרְסָה וְהוּא גֵּרָה לֹא יִגָּר טָמֵא הוּא לָכֶם
"

החזיר כחיה נגועת מחלות"​

אז לא הייתה דרך להתגונן בצורה אפקטיבית ממחלות שקשורות בחזיר.

אלוהים הסביר למי ששמע(גם ערבים וכד') ובמיוחד למי שגר באקלים חם אבל לא ביער אלא איפה שיש זבל

שלא כדאי לאכול אותו.

לך תסביר לאנשים לפני 5000 שנה על חיידקים ואיך להימנע מהם...

Harrington

Well-known member
מנהל
"

החזיר כחיה נגועת מחלות"​

אז לא הייתה דרך להתגונן בצורה אפקטיבית ממחלות שקשורות בחזיר.

אלוהים הסביר למי ששמע(גם ערבים וכד') ובמיוחד למי שגר באקלים חם אבל לא ביער אלא איפה שיש זבל

שלא כדאי לאכול אותו.

לך תסביר לאנשים לפני 5000 שנה על חיידקים ואיך להימנע מהם...
אלא שאלוקים לא "הסביר" מאומה מהנ"ל. הוא קבע כלל שליהודים אסור לאכול חזיר (והוסיף סימנים, מה שמישהו אחר כמדומני בשרשור הזה תירגם באופן שגוי להסבר מדוע החיה אסורה). הא ותו לא. כך אגב לגבי רוב אם לא כל דיני הכשרות.
כל זה נובע מכך שדיני הכשרות, כמו הלכות רבות אחרות, עניינם הוא הברית בין הקב"ה לעם ישראל. בין אם זה ביחס לברית עצמה ולקיומה ובין אם זה לשמור על הבדל בין עם ישראל לעמים. אבל הסבר כמו זה שכתבת שבגינו החזיר נאסר (ליהודים) לאכילה, פשוט לא מופיע בשום מקום במקרא וזאת המצאה נטו שלך.

אגב אם זאת הייתה הסיבה והיא הייתה אכן מצוינת במקורות, סביר להניח שהחזיר לא היה נאסר לאכילה רק ליהודים. הרי גם נכרים לא מעוניינים לאכול אוכל לא בריא (כשהם לא יודעים לזהות שהוא כזה ללא הוראה מקראית). היה מאוד מוזר אם התורה הייתה קובעת שהסיבה בגינה ליהודים אסור לאכול חזיר, היא בגלל שהחיה "נגועה במחלות" שיכולות לעבור לבני אדם בדרך זו, ובמקביל מתירה לנכרים לאכול אותו בכיף. ספק אם זה היה עובר בשקט בתקשורת :).

evglev1

Well-known member
מנהל
לחובבי היהדות רק נציין, כי התשובה שמר הנרי נותן לשאלתו העצמית "למה", אין לה כל קשר לתשובה האמיתית כמובן :). התשובה שהא-ל הנרי מציין כאן היא בס"ה הסממנים לפיהם אנחנו יודעים שהבהמה אסורה, אך היא לא מעידה כהוא זה על הסיבה מדוע זה המצב.

את המענה לשאלה זו, למען האמת אנחנו לא יודעים בוודאות. זה חלק מהברית בין האלוקים (האמיתי, לא הנרי) לעמו. יתכן שזה קשור לדמיון הביולוגי שקיים בין הזחיר לאדם, דמיון שהתגלה בעולם הרפואה לפני קרוב ליובל שנים רק. אבל זאת סתם השערה.

גם אתה מודה שזה בין החלקים הלא מנומקים בברית, שהרי בתורה יש חוקים מנומקים וחוקים לא מנומקים ולאיסור לאכול חזיר ולדעתי לכשרות בכלל אין נימוק.

Harrington

Well-known member
מנהל
גם אתה מודה שזה בין החלקים הלא מנומקים בברית, שהרי בתורה יש חוקים מנומקים וחוקים לא מנומקים ולאיסור לאכול חזיר ולדעתי לכשרות בכלל אין נימוק.
לא "גם" אני מודה, אלא זה בדיוק מה שאני טוען :). האלוקים מגג האולימפוס טען שיש בידיו את התשובה לשאלה למה, לא אני.

מ ש ה 53

Well-known member
חלק מהטימטום הדתי.

כאן ניכנס הטימטום הדתי
למה?

כשאתה תוקע "אמיתות", מוטב שתבחן את רמת השטויות שאתה מקשקש.
החזיר דווקא מפריס פרסה שסועה.
מה שהוא לא, הוא לא מעלה גרה.
אז להבא תגיד, שהחזיר אמנם מפריס פרסה שסועה, אבל הוא אינו מעלה גרה, בדיוק ההפך ממך.

Henry0

Well-known member
כשאתה תוקע "אמיתות", מוטב שתבחן את רמת השטויות שאתה מקשקש.
החזיר דווקא מפריס פרסה שסועה.
מה שהוא לא, הוא לא מעלה גרה.
אז להבא תגיד, שהחזיר אמנם מפריס פרסה שסועה, אבל הוא אינו מעלה גרה, בדיוק ההפך ממך.
חבל שאינך יודע לקרוא
העתקתי את הפסוק מהתנ"ך, שם כתוב בפרוש "כי מפריס פרסה הוא ...".

לגבי העניין שלי בנושא,
אין לי עניין בכל השטויות של פרסות, גירה, זנב, אזניים ...

בפעם הבא שאתה מגיב,
זה יהיה נחמד אם תקרא על מה אתה מגיב.

רוב הזמן נח

Well-known member
חלק מהטימטום הדתי.

כאן ניכנס הטימטום הדתי
למה?

אז לך תגיד לתושבי עזה שהם מטומטמים ותפעל בשביל להעביר לשם את כל החזירים האלה. והינה, "הרעב" בעזה הסתיים.

:ROFLMAO:

xyxy210

Well-known member
זו הסיבה שמחירי החזיר שאתה קונה בחיפה זולים צפה בקובץ המצורף 135082
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אלו חזירי בר. לא חזיר למאכל.
חזירים כאלו מותר רק לחרדים ולדבילים לאכול.

חנן44

Well-known member
חזיר הוא אוכל כל ולא מעלה גרה בניגוד לפרה לכבשה ולעז שהן אוכלות רק מזון צמחי, ובדרך כלל לחזירים שבטבע יש תולעים שיכולים לעבור לבני אדם אם הבשר לא מבושל כיאות וזאת כנראה הסיבה שאסרו את האכילה שלו. לא ברור למה אסרו על אכילת בשר סוס

evglev1

Well-known member
מנהל
חזיר הוא אוכל כל ולא מעלה גרה בניגוד לפרה לכבשה ולעז שהן אוכלות רק מזון צמחי, ובדרך כלל לחזירים שבטבע יש תולעים שיכולים לעבור לבני אדם אם הבשר לא מבושל כיאות וזאת כנראה הסיבה שאסרו את האכילה שלו. לא ברור למה אסרו על אכילת בשר סוס
בכלל מעניין מדוע הכשרות קבעה שחיה כשרה (לא כולל ציפורים) חייבת להיות חיה עם קרניים וכל יונק נטול קרניים אסור למאכל.

למעלה