במטבח שלי היום ...

MayFebruar

New member
את ממש לא מטיפה


גם אני לא מחפשת תחליפים לבשר, למה לאכול משהו שאמור לחכות מאכל שבחרתי מרצון לא לאכול?

אנחנו כמעט אף פעם לא קונים אוכל מוכן, מה שאפשר להכין בבית אני מעדיפה להכין בעצמי.
ד"א אפשר להכין בורגרים מכל מני מרכיבים, אני אוהבת למעוך שעועית\עדשים ולהוסיף ירקות מגורדים\חתוכים\מעוכים. תמיד יוצא טעים


אצלנו דווקא הבשר הוא התוספת (של בובי שהוא מכין לעצמו), אבל הוא לא מרגיש חסך אז זה נדיר. גם מאוד נדיר- נורבגי חצי צמחוני
 

mumfor4

New member
תודה על ההארה .

לא בטוח שזה יותר זול מבשר , הכמות של החבילה קטנה יחסית
אבל לא ניסיתי מטעמי חסכון , יותר כי נגעלתי מכול הקטע של בשר הסוסים והחמורים ולא יודעת מה עוד
בנוסף אני יכולה להכין עם זה בולונז ולשים פרמזן מלמעלה , כי אנחנו לא מערבבים חלב ובשר .

בסך הכול יצא טעים , המרקם מאוד מזכיר בשר טחון , בישול מהיר יחסית
ואין לי ספק שאני אנסה גם ממולאים איתו .
 
אני לא יודעת

אם את גרה באנגליה או באירלנד אבל באנגליה יש לASDA אותו תחליף רק בשקית מותג של ASDA וזה הרבה יותר זול מקוורן.
גם באירלנד יש אבל לא זוכרת אם לטסקו או סופר ווליו.
 

littlegem

New member
ובחלק מהחנויות אפשר למצוא את הטחון של טבעול

וזה הבה יותר יקר אלא אם יש מבצעים. אני לא מבשלת איתו כי זה מגעיל אותי
 

MayFebruar

New member
השבוע אני מכינה רק דברים פשוטים

מכיוון שיש לי את הקורס המעצבן אני צרירה לקום מוקדם ואחרי כל הדיבורים והנסיעות אני עייפה, אז השבוע אין שום דבר מושקע.
היום יש לנו מוקפץ ירקות ונודלס עם, שומו שמיים, רוטב קנוי. ועכשו קלטתי שזה ממש לא 'פשוט' כי יהיו הרבה ירקות לחתוך.... פפפף...
אתמול היה לנו טאקו שווה ביותר- שעועית עם תערובות תבליני טאקו מבושלת ומעוכה, גאקאמולה הורס (מזל, עד שאני שמה את נפשי בכפי ומעיזה לקנות אבוקדו) וסלט פשוט עם עגבניות ופלפלים. נאכל ביחד עם טורטילה ציפס' ו'קונכיות' טאקו. אם מישהו אוהב מקסיקני, אשמח לשתף במתכון לתערובת של הטאקו.

ואם כבר לזניה, מכיוון שאני לא אוכלת בשר אנחנו מכינים לזניה עם ירקות א-לה אנטיפסטי, עשבי תיבול ורוטב עגבניות. ואני אני ממש רוצה להשקיע אני מכינה רוטב בשמל.


העיקר שיצא לך טעים ותודה רבה על השיתוף!
 

mumfor4

New member
רוצה להציע .

פעם , לפני שנה וחצי לפני שעזבתי הכול ונסעתי אחרי בעלי , והפכתי לסופר וומן ( בעיקר מסתובבת בסופר ) הייתי אישה מאוד עסוקה עם קריירה תובענית ושעות עבודה מטורפות ...
אני זוכרת איך כול ארוחה הייתה פרוייקט , ולכן עשיתי המון מה שנקרא , ״הכינותי מראש״ ( למי שזוכרת את בתיה עוזיאל המיתולוגית )

כשהיה לי זמן הייתי מכינה ירקות למוקפץ בשקיות הטובות האלה לפריזר , חותכת גזר לגפרורים , פטריות , גמבה בצבעים
ופשוט מקפיאה ... אוהבים אצלנו מוקפץ מאוד כולם , בעיקר עם נודלס ( וכשאין , אז מקרוני ארוך )

הפריזר הוא ידידה הטוב ביותר של האישה העסוקה .
תמיד היו מוכנים לי קציצות מטוגנות ( רק להוסיף רוטב ) , ציר מרק עוף ובקיצור כול מה שאת יכולה להכין מבעוד מועד
לא מזיק איזה שתי עוגות שמרים מוכנות לשעת חירום .
 

MayFebruar

New member
אם רק היה מקום בפריזר


ולהכין מראש זה בזבוז זמן ההתבטטות היקר שלי (יקר ללב, כמובן)

בסה"כ אני לא בחורה עסוקה בכלל ותמיד יש לי זמן, מה גם שאני מאוד אוהבת לאפות ולבשל אז לא מטלה בשבילי. אם אין לי כוח אז יש מתכונים שאני מכינה בחצי שעה.
וכמובן שיש גם את בובי בעלי שגם יכול ואוהב לבשל


ותודה שהזכרת לי שאכן יש לי בפריזר כל מני חצי מנות שאני כבר צריכה לאכול
 

aigre doux

New member
כן, כן

פליז מתכון לתערובת של הטאקו

עשית לי חשק למקסיקני
 

MayFebruar

New member
בבקשה!


http://www.annies-eats.com/2010/03/04/homemade-taco-seasoning/

השינוי היחיד שלי, זה שאני שמה רק כף אחת של אבקת צ'ילי וזה בהחלט מספיק (ואנחנו אוהבים חריף) 5 נראה לי יותר מדי. אם אנחנו רוצים אקסטרה חריף, פשוט מוסיפים לתבשיל עצמו עוד צ'ילי.
אני מכינה את כל הכמות ושומרת בצנצנת, מספיק לי להרבה זמן. בדר"כ אני משתמשת בכפית גדושה לתבשיל של 2 אנשים.
חוץ מלשים בתבשילים (שעועית\בשר\הכל עובד) אפשר להכין מהאבקה גם מרינדה לבשר\דגים\טופו, רק צריך להוסיף קצת שמן.
 

shemesh7079

New member
אחד השימושים הכי פופולריים אצלי לסיר בישול אי

טי זה להכין מילוי עוף/בקר ושעועית לערב מקסיקני.
בשביל הקטנה אני מוסיפה איזה תפו"א והיא תמיד אוכלת את העוף (אפשר בקלות להוריד את רוב הרוטב). קצת תערובת תיבול (אני משתמשת בקנויה, אבל עכשיו אני ללא ספק אנסה להכין בעצמי!), צנצנת סלסה וזהו. שמה הכל בבוקר ובערב זה מוכן (עם טורטיות, גוואקמולה, שמנת חמוצה, חסה, גבינה... יאממ. אולי זה מה שנאכל בסופ"ש...)

הנה עוד מתכון נחמד, קצת שינוי מהרגיל (אצלי), ממליצה להכין אותו עם בקר ולא עם עוף. הטעם מיוחד (אז בעצם אולי לא כולם יאהבו...)
http://allrecipes.com/recipe/slow-cooker-chicken-mole-2/
 
אני משתמשת ב-Quorn כל הזמן.

לזניה, רוטב בלונז ופאי רועים.

המרקם טוב מאוד וקל לעבודה.

אני רק מטגנת את ה-Quorn בשמן זית (לא רותח) ממש לדקה, ואז הוא יותר רך.
 
קוורון - טעים, נחמד אבל יקר כמו בשר אורגני

ואני מעדיפה בשר . .
להוציא כמובן התיקווה שזה פחות פוגע בסביבה מאשר בשר.
 
למעלה