במה עדיף עוז על אופק חדש ?

of65

New member
עוז לתמורה - גרועה מאופק חדש!!!!!!!!!

תוספת השכר בעוז אכן גבוהה יותר מבאופק אבל תוספת העבודה בעוז גבוהה הרבה יותר מאשר באופק חדש (36 שעורים לעומת 50 שעורים - כי 40 שעות נחשבות 50 שעורים )
יותר מפי שניים שעורים בשביל 42% לעומת 50% תוספת עבודה בתמורה ל 27% -37% תוספת שכר
הכי פשוט לבדוק את ערך השעה ואז תגלה שערך השעה בתיכון היה בעבר 120% משערך השעה ביסודי וכרגע במקרה הטוב ערך השעה שווה
גמולי תפקיד יש גם ביסודי
אכן בעוז ניתן לעבוד מעל משרה בתנאים מחפירים תוך פגיעה נוספת של כ 7% בערך השעה
בעולם הישן מורה שיעבוד 5 ימים בשבוע עד לשעה 18:00 יוכל להגיע ליותר משתי משרות (עם חלונות דלתות וכדומה)
בעוז ובאופק יש תוספת וותק למרות שבאופק צמצמו משמעותית את תוספת הוותק בשנים הראשונות אך פיצו את המורים החדשים בהכפלת השכר ההתחלתי ,מורים וותיקים קיבלו המרה כך שמורה שעובד כ 15 שנה לא כ"כ נפגע מה גם שיש קידום של לפחות 7.5% כל שלוש שנים

מי שלא רוצה לעבוד, שיעזוב

אחת הרעות החולות היא מורים בטלנים, שמנצלים את חולשת המערכת כדי לבצע עבודת-דמה. אני שמח על שבוע העבודה והמבנה המחייב שהיה ועבודה בבית הספר. זה יוסיף לנו כבוד, ישפר את מעמדנו. זה אחד הדברים הנכונים ברפורמה (וארבעים השעות אינן שקולות לחמישים, מאחר וגם קודם שהית בביה"ס בהפסקה בהנחה שהיית מורה סביר).

החסרונות של עוז לתמורה בעיני הם אחרים, ולא שוליים כלל ועיקר - אין אפשרות לחלוקת עבודה לאורך השנה לפי עומסים, אין אפשרות לפעילות ערב (זה נורא, כי אין ערבי שכבה, אסיפות הורים, ימי הורים, נשף פורים, ימי שמיניות, ערבי מגמה וכו'), אין תגמול הולם לחלק מבעלי התפקידים (רכזים מקבלים נקודות לקידום, אבל רק שעה לכיתה; סגני מנהל מתוגמלים באופן נלעג ביחס לצרכי ביה"ס שלא יוכל להעסיק סגן ראשון/שני/שלישי לפי הצורך).

z i v1

New member
מי אתה שתחליט בשבילי "לעזוב"?!

לעובדי הרכבת שלא מסכימים להפרטה אתה גם מציע לעזוב?
לעובדי חברת החשמל שפתחו בעיצומים על הורדת חלק קטן מההטבות שלהם אתה גם מציע לעזוב?

מי שמך להחליט עבור עובדים אחרים לעזוב את מקור פרנסתם?
(או להסכים להפחתה ניכרת במשכורתם העכשווית).

תגיד, אתה אמיתי???

ובוא אגלה לך סקופ לא לפרסום:
ציפור קטנה לחשה לי באוזן שמורים שלא יצטרפו מרצונם לעוז לתמורה ויטענו ( ויוכיחו) להרעת תנאים, יש מחשבות במשרד החינוך לנסות לפצות אותם בסכום חד פעמי לא קטן...
ששששש..... אני לא אמרתי כלום.
(הדברים לא נאמרים בלי בסיס, הם נפלטו לאוזני ע"י בכיר במשה"ח).

z i v1

New member
למה אתה חושב שרק אתה עובד קשה?

למה אתה חושב שאני רוכב על מורים אחרים?

(אתה לא צריך לענות, אנחנו יודעים שרק אתה וחברך לצוות עובדים ברצינות וכל השאר "אוכלי חינם").

למה אתה החלטת שאני אומר שאתה צריך לעזוב?

כתבתי שמי שלא רוצה לעבוד, שיעזוב. באותה הודעה כתבתי שאחת הרעות החולות היא מורים בטלנים, שמנצלים את חולשת המערכת כדי לבצע עבודת-דמה.

בתגובה אתה כתבת שאני מחליט בשבילך לעזוב. הווה אומר אתה משייך את עצמך לאלה אליהם התייחסתי.

זכותך, אבל אל תאשים אותי. אתה בחרת להתמסכן ולהגיב כאילו נכתבו אליך הדברים שמתייחסים לחדלי האישים העצלים המציפים את המערכת. זו בחירה שלך להציג את עצמך ככזה, אל תלין עלי.

z i v1

New member
הסבר מקסים - בדיעבד.

אתה ענית להודעה שכותרתה: " עוז גרועה מאופק", וכתגובה ענית שמי שלא רוצה לעבוד (ברפורמה?) שיעזוב.
על כך עניתי לך מה שעניתי.

נחמד שאחרי שתי הודעות פתאום נזכרת לחזור אחורה עם הסברים הזויים.
קרא מה שכתבת: זה אפילו לא נכון רעיונית/תחבירית.

z i v1

New member
אם ככה אתה מסביר כמורה,

כנראה שהינך מורה גרוע. (
)

of65

New member
אתה השולף הכי מהיר בפורום.....

להפך, אני רוצה לעבוד והרבה לעומתי רן ארז דורש שאני אנוח 15 דקות בכל שעה עגולה (ואין לי אפשרות לוותר על המנוחה)
לדעתי מורים בטלנים ישמחו על הרפורמה כי היא מאפשרת להם המון שעות בטלה בתשלום
אבל מורים חרוצים שמעוניינים לעבוד וללמד כמה שיותר כדי להתפרנס בכבוד הדבר נמנע מהם
אני למשל עובד 6 ימים בשבוע בשני בתי ספר בהיקף משרה גדול מאוד , עובד קשה , מגיש כ 9 כיתות לבגרות בכל שנה ומשתדל לסייע לתלמידים שנמצאים בסכנת בגרות (בתשלום)
בא שמח לעבודה והולך שמח לביתי וגם שם יש לי עבודה לרוב
אז לכתוב שאני לא רוצה לעבוד .....
אני לא רוצה לעבוד ללא שכר הוגן אני מוכן לכל רפורמה שימציאו בתנאי ששכרי לא יפגע , אתה לעומת זאת (כפי שכתבת בעבר) הסכמת לאורך שנים לעבוד מעבר למה שמשלמים לך ופתאום נפלה לך הרפורמה שמאפשרת לך שכר הוגן ללא תוספת עבודה , אני ורבים כמוני איננו מוכנים לעבוד בהתנדבות .
עבודת החינוך היא שליחות בפני עצמה מורים שמוכנים לעבוד בשכר שאינו הוגן פוגעים מזלזלים בעצמם ובמקצוע

ארטור 1

New member
איך אתה מציע למורים עם פנסיה תקציבית לעזוב?

חצי מהמורים ביסודי הפנסיה שלהם תקציבית .
אין להם קופה עם כסף לפנסיה אלא הבטחה שלטונית שהמדינה תשלם להם על פי נוסחה מסוימת .

עכשיו ככה משרד החינוך שינה לחלוטין את תנאי ההעסקה .ניתן להוכיח ברוב גדול של המקרים שהשינוי מרע מהותית את מצב המורה .

כדי שמורה יעזוב את עבודתו לשיטתך יש 2 אפשרויות :
א .יעזוב וילך לדרכו ואז זכויותיו הפנסיוניות נמחקות ,אלא אם הוא עומד בתנאים מסוימים לשמירת זכויותיו שגם הן הופכות להיות חלקיות .
ב .המערכת תעזיב אותו (פיטורין ) ואז חובת המדינה אם המורה מעל גיל 42 וותק עבודה של 10 שנים להתחיל לשלם לו פנסיה מוקדמת באופן מידי .

חסד גדול עושים מורים רבים שמסכימים לשינויי התנאים סופגים את הפגיעות וממשיכים איכשהוא לעבוד ,כי סך הכל יכלו לגרום למערכת לפטר אותם ולהתחיל לקבל קצבת פנסיה אפילו בגיל ארבעים ומשהו .

שיילכו לבית המשפט.

אני סמוך ובטוח כי זה יאמר את דברו. רוח הדברים בפורום אינה מייצגת נאמנה את המורים.

z i v1

New member
אייך טרומפלדור אומר בפורום: בולשיט.

אני מכיר מקרוב 4 בתי ספר מתוך 4 שהצטרפו לפילוט המלא.
המורים בכל ארבעת בתי הספר מקללים את הרגע שחתמו תוך הטעיות ומילים יפות.

מצד שני, ביקשתי ממך שמות בתי ספר שנכנסו לפילוט המלא והמורים מרוצים עד הגג, כצפוי, התחמקת מלענות.
אז אתה צודק, הדברים בפורום אינה מייצגת נאמנה את המורים - בשטל היחס נגד הרפורמה הוא הרבה יותר גבוה.

תאנוש

New member
אצלנו הצטרפו לפיילוט המלא

חלק מהמורים לא מרוצים וחלק מרוצים, אין התאגדות נגד העוז.
(לדעתי הם יהיו מרוצים עד שתיגמר להם הבגרות והם יגלו שהם צריכים לבוא לבית ספר ולשבת מ8 עד 4 בכל מקרה.

תאנוש

New member
יש שעון

מהמורים שאני מכירה ויודעת - כן, השעות הפרטניות מולאו.
מהתגובות ששמעתי בעיקר מרוצים מהתשלום שהתווסף, אבל אצלנו יש דיון עם ועד המורים על כל פרט בעוז, כולל על כך שאין אזורי עבודה נוחים.

וכבר כתבתי בתגובה

אצלנו יש רצון של מורים שלא נכנסו להיכנס, אבל אי אפשר בשך עניין השש שנתי. הפרטניות מבוצעות במלואן.
ונסה לשאול בבתי ספר בירושלים. כשם שאתה לא רוצה לכתוב בפורום ציבורי שמותיהם של בתי ספר, גם אני לא אעשה זאת

sorina99

New member
בבית ספר שאני עובדת יש מורה

שהוא תותח בקריאת הסכמי שכר, קורא את כל האותיות הקטנות. הוא קרא גם את אופק חדש וגם את עוז לתמורה ואמר שאופק יותר משתלם מעוז.

ארטור 1

New member
והיתי מוסיף את המילה "משמעותית "

מכיוון ש 2 ההסכמים מרעים יחסית לעולם הישן אז אכתוב כדלקמן :
הסכם העוז מרע את מצב רוב המורים לעומת העולם הישן משמעותית יותר מאשר אופק חדש .

מאיזה שעה ועד איזה שעה מחתימים שעון באופק ?

הבנתי שעוז זה 8-16

מתי עד מתי זה באופק חדש ??

אם אני מלמד חצי משרה חט"ב חצי תיכון ...

אני יכול לבקש לעבוד באופק חדש ? או שזה יהיה חצי אופק חצי עוז?

בית ספר 6 שנתי.

תודה

יאיר

למעלה