במה מתחילים?

muma8

New member
במה מתחילים?

מצאתי כלב ( לא יודעת בן כמה ואיזה סוג) או שהוא מצא אותי... נראה מוזנח, עם קרציות. ונראה גור (מצרפת תמונה).
שוקלת לקחת אותו אלינו הביתה, אבל מעולם לא היה לנו כלב.
איך מתחילים? מה כדאי לבדוק לפני? איך מנקים אותו?

alimania

New member
איזה מתוק!!!

הייתי במצבך לפני שנתיים. מצאתי גורה בת 4 חודשים (או שהיא מצאה אותי). לקחתי אותה לוטרינר שיבדוק האם יש לה שבב. השבב לא היה לה והיא נשארה אצלנו. הוא הדריך אותנו איזה אוכל לקנות, קבע תור לחיסון, מכר לנו קפסולות לפרעושים וקרציות.

אז נראה לי שמזה מתחילים - ביקור אצל וטרינר.

ולגבי הוצאת קרציות: אני מורחת שמן על הקרציה ואחרי כמה דקות אפשר לנתק אותה בקלות מהגוף של הכלב.

בהצלחה.

KallaGLP

New member
מצטרפת לעצה לקחת קודם כל לווטרינר

שיבדוק שבב, יוודא מצב בריאותי, יחסן במידת הצורך, יעריך את הגיל וימליץ בהתאם על טיפול טוב נגד קרציות ופרעושים.
הציוד שחייבים לקנות לבית בשלב הראשון: קערות למזון ושתייה, מזון מתאים לגיל (אם הוא גור, יש מזון לגורים), מיטה (אפשר גם להשתמש בכרית או שמיכה מיותרות שיש בבית), קולר + רצועה + תג + שקיות לאיסוף צרכים (אפשר לקנות רצועה עם מתקן שקיות מובנה), מברשת, שמפו לכלבים, חומר נגד פרעושים וקרציות, כמה משחקים, במיוחד כאלה ללעיסה, כדי להקטין את פוטנציאל הנזק לבית.

קרמיט524

New member
עשיתם טעות!

כלב זאת התמכרות, שבחיים לא תצליחו להגמל ממנה. ועוד כזה מתוק, אין לכם סיכוי.

אבל ברצינות - מזל טוב! הכנסתם גוש של אושר ואהבה הביתה. תטפלו בו יפה, כי מגיע לו. גם אם בהתחלה הוא יהיה שובב, ויעשה נזקים. תחשבו שהוא תינוק, ועוד מעט (כמה חודשים) הוא יגדל.
מצטרפת לעצה - קודם כל לקחת אותו לוטרינר. וכמובן לבוא לבקר כאן.
שיהיה במזל והרבה נחת מהמתוק!

למעלה