אגלה לך סודכשאת מחליטה, בעצמך, שבבית שלכם חי לו מלך..., את מקבלת על עצמך מראש לעסוק בכל אותם תחומים שאין למלכים עניין בהם, ידע וניסיון.
לכן - המטבח בעבורו מחוץ לתחום, באפשרות לעמוד מול המקרר ושבור את הראש איזה פרי בא לך ללעוס...
בישול, טיגון, צליה, אידוי וכו. מחוץ לתחום בפקודה.
ניקיון, כביסה, החלפת מצעים, קיפול וסידור ארונות - מחוץ לתחום בפקודה!...
וכך יש שלום בית ואוירה נינוחא מאוד לטובת כל הצדדים...
ציפיתי שהמילה 'שפחה' תופיע, שהרי אם הוא המלך שלך, אז את השפחה שלו..., אז מכיוון שסייגת, וזה טוב אענה לך לגבי ה'מלך'.הקטע של שטיפת כלים היה די צפוי מקריאת השורה שמתארת את הפעולה, אבל מודה שלא חזיתי את "בפיקוח של אשתו".
נכתב שלמלכים אין עניין ידע וניסיון במטלות כגון ניקיון או שטיפת כלים וכד'. זה , כמובן , נכון. אבל זה נכון גם לגבי מלכות (אלא אם המלך לא חי עם מלכה, אלא עם שפחה). באופן כללי, שטיפת כלים , החלפת מצעים , ניקיון כו' - לא דורשים ידע כזה מורכב...
ציפיתי שהמילה 'שפחה' תופיע, שהרי אם הוא המלך שלך, אז את השפחה שלו..., אז מכיוון שסייגת, וזה טוב אענה לך לגבי ה'מלך'.
מלך הבית זה גבר שמקבל את כל כבוד הבית...
הוא יוצא עם הנץ אל עדר הכבשים שלו, מוציא אותן למרעה, כל היום עסוק בטיפול בטלאים, האכלה, מילוי המינקות באבקת חלב, טיפולי במחלות וכל השאר, קבלת המלטות, תיקוני גדר, תיקוני מים וחשמל... יום שבמינימום שבו יהיה 14 שעות..., בלי מזגן. בשטח. 7 ימים בשבוע 365 יום בשנה...
והוא כבר לא נער. בשנתו ה-70...
לגבר הזה אני הקטנה אחלוץ לו נעליים אוריד את הגרביים מכפות רגליו... כן.
המלך שלי הוא המלך מול הילדים כולל הבכורה בת ה- 42... וכל הנכדים מכבדים את המלך.
אבל...
בבית ישנה מלכה (בעלי אשכנזי...חחח)
שלא תיגע במערכת המים והביוב בבית... ומחוץ
שלא תיגע בחשמל. נורה לא תחליף...
שלא תישתול עץ. תצביע על מקום הבור... בלבד
לא תרים משאות... כולל קניות...
כולו ענין של הגדרה.ציפיתי שהמילה 'שפחה' תופיע, שהרי אם הוא המלך שלך, אז את השפחה שלו..., אז מכיוון שסייגת, וזה טוב אענה לך לגבי ה'מלך'.
מלך הבית זה גבר שמקבל את כל כבוד הבית...
הוא יוצא עם הנץ אל עדר הכבשים שלו, מוציא אותן למרעה, כל היום עסוק בטיפול בטלאים, האכלה, מילוי המינקות באבקת חלב, טיפולי במחלות וכל השאר, קבלת המלטות, תיקוני גדר, תיקוני מים וחשמל... יום שבמינימום שבו יהיה 14 שעות..., בלי מזגן. בשטח. 7 ימים בשבוע 365 יום בשנה...
והוא כבר לא נער. בשנתו ה-70...
לגבר הזה אני הקטנה אחלוץ לו נעליים אוריד את הגרביים מכפות רגליו... כן.
המלך שלי הוא המלך מול הילדים כולל הבכורה בת ה- 42... וכל הנכדים מכבדים את המלך.
אבל...
בבית ישנה מלכה (בעלי אשכנזי...חחח)
שלא תיגע במערכת המים והביוב בבית... ומחוץ
שלא תיגע בחשמל. נורה לא תחליף...
שלא תישתול עץ. תצביע על מקום הבור... בלבד
לא תרים משאות... כולל קניות...
לדעתי כוונת ריקי "במלך" ראש המשפחה.כולו ענין של הגדרה.
אצלנו בבית אין מלך, גם לא מלכה. אין עבד ואף לא שפחה.
אבל בהחלט יש מה שתיארת- חלוקת תפקידים לפי כישורים. יש דברים בלעדיים שלי (בישול, כביסות, סילוק אבק, ניקוי חלונות) ויש עבודות שלו (כל מה שדורש כוח, תיקונים בבית ובחצר, הכנסת כלים למדיח). ויש משימות משותפות, קניות למשל (כשאת רוב הסחיבה שלהן הוא עושה).
הרי ברור שאנחנו סופר פרקטיות...כולו ענין של הגדרה.
אצלנו בבית אין מלך, גם לא מלכה. אין עבד ואף לא שפחה.
אבל בהחלט יש מה שתיארת- חלוקת תפקידים לפי כישורים. יש דברים בלעדיים שלי (בישול, כביסות, סילוק אבק, ניקוי חלונות) ויש עבודות שלו (כל מה שדורש כוח, תיקונים בבית ובחצר, הכנסת כלים למדיח). ויש משימות משותפות, קניות למשל (כשאת רוב הסחיבה שלהן הוא עושה).
כל עוד את המלכה, הוא המלך.הרי ברור שאנחנו סופר פרקטיות...
האיש שלי ישים לי על השולחן מליון דולר לא יתקרב למטבח...
האיש הזה יודע לטגן. 10 שנים טיגן
קבב מטוגן, דג מטוגן שניצל כמובן צ'יפס להרעלה...
הילדים סבלו. ממש...
כששבה אשה לחייו והמטבח ניפס כמובן שהוא שיחרר... חחחח... אני אשים לא מליון דולר הוא יברחחחח...
גם ניקיונות. מקצוען הניקיון... מקצוען ממש. הדירים שלנו? מבריקים, ניקיון בית הוא??? בית זה דיר...
קניות? להרים מזוודה אחר אילת? להוציא מאוורר מהמחסן? להחליף בלון במנגל??? לא אני לא שלי...
ד.א. להוציא מצרכים מהשקי רמי לוי וכל השאר? שלו... מיון למקום עלי... חחח
אז הוא מלך בלי עבדים ובלי שפחות... ואני מלכה. איזה סיפור לא?
בדיוק, הוא מלכך, את מלכתו.הרי ברור שאנחנו סופר פרקטיות...
האיש שלי ישים לי על השולחן מליון דולר לא יתקרב למטבח...
האיש הזה יודע לטגן. 10 שנים טיגן
קבב מטוגן, דג מטוגן שניצל כמובן צ'יפס להרעלה...
הילדים סבלו. ממש...
כששבה אשה לחייו והמטבח ניפס כמובן שהוא שיחרר... חחחח... אני אשים לא מליון דולר הוא יברחחחח...
גם ניקיונות. מקצוען הניקיון... מקצוען ממש. הדירים שלנו? מבריקים, ניקיון בית הוא??? בית זה דיר...
קניות? להרים מזוודה אחר אילת? להוציא מאוורר מהמחסן? להחליף בלון במנגל??? לא אני לא שלי...
ד.א. להוציא מצרכים מהשקי רמי לוי וכל השאר? שלו... מיון למקום עלי... חחח
אז הוא מלך בלי עבדים ובלי שפחות... ואני מלכה. איזה סיפור לא?
לעוד שנים של שמחה יחד.בדיוק, הוא מלכך, את מלכתו.
אנחנו לא מכוונים כל כך גבוה. אנחנו סתם שותפים, שותפים לחיים (אוטוטו 53 שנים).
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.