במה אני יהודי

sarav55

New member
זה מה שאני מנסה להגיד

כתוב אין צדיק אשר יעשה טוב ולא יחטא לא יתכן שכולנו טלית שכולה תכלת ולהזכירך הרב הגדול שלי שאני מכבדת אותו זה ה' יתברך בכבודו ובעצמו אין דבר כה יהודי בלי מצוות אפילו לא דתי כל יהודי יש בו כלפי שמים משהו טוב וצריך תמיד לדון כל אחד לכף זכות ולכן הסברא שאתה לא יהודי אלא עם כן אמך לא יהודיה זה סיפור שונה אבל בשבילי ובשביל ה' יתברך אתה יהודי וכל יהודי הוא בן של מלך מלכי המלכים ה' יתברך

Vdrums

New member
אני יהודי כי אמי יהודיה

וכי עברתי ברית מילה. אבל בלי מצוות.

פלסטיק

New member
תפסיקי רגע להעתיק ססמאות ותקראי

מה את כותבת כתבת "במה אני יהודי" בכותרת, ותחת כותרת זו כתבת מה עושה אדם יהודי (לדעת הרבי שלך כמובן). רוב העם היהודי (לפי הכללים המקובלים, לא לפי דעת הרב שלך) איננו עונה על הקריטריונים האלה. משמע לדעת הרב שלך (ומכאן לדעתך) רוב העם איננו יהודי. פשוט הבעת את דעתך (שרובנו המוחלט איננו יהודים), שמענו והבנו. כל מה שעשיתי הוא להצטער שיש כאלה שבאים לפורום לפלג במקום לאחד. אני לא מבקש ממך או מהרבי שלך אישור שאני יהודי אז אל תמהרי לנפק לי אחד כדי שלא ארגיש לא נעים. דרך אגב ראיתי בשרשור אחר שאת חושבת שמספיק שתצומי ביום כיפור כדי שהתנהגות מסוג כזה תימחל, כמה שאני מכיר את האמונה היהודית את טועה - ובגדול. אבל אני לא פוסק הלכות, כדאי שתבדקי אצל רב.

למעלה