במה אני יהודי

sarav55

New member
במה אני יהודי

במה אני יהודי במשך עשרות שנים שהיו עם ישראל בגולה שמרה עליהם התורה הקדושה העובדה היא שבאו מכל מיני גלויות לארץ והתורה נשארה אותה תורה חוץ מהמנהגים שנהגו האבות שלהם כן אני יהודי בזה שאני מקיים מצוות התורה קדושה כשרות וטהרת המשפחה והחשובה שבהם מצות שמירת שבת קודש ששבת זוהי הבת של ה' יתברך וממנה השפע האלוקי מגיע לבתי ישראל מהקדושה נזונים למשך כל ימות השבוע שבת קודש שבת קודש היא מקור כל הברכות שבעולם ה' ישתבח שמו אומר שבת שמור בת אם אתה שומר את הבת שלי אני מבטיח לך לשמור את הבת שלך מי ששומר שבת מקבל את כל הברכות שבעולם אנו אומרים שבת שלום כן שבת מביאה שלום היא עצמה עושה שלום בבית בתוך המשפחה בריאות הנפש והגוף מנוחה ופרנסה. כתוב והתענג אל ה' וייתן לך משאלות ליבן אומרים אין עונג אלא אז תתענג אל ה' שמירת שבת ואם אתה שומר שבת אז וייתן לך משאלות לבך לטובה ולברכה. יהודי ששומר שבת יקח את כל העושר של העשירים והתענוגות של הכי מיליונרים לא יגיע לקצה קצהו של התענוג של שבת קודש שבת קודש מעין עוללם הבא – מי שמתענג בשבת קודש זוכה לאור הגנוז השמור לצדיקים לעולם הבא. מי שיכול ללכת לבית כנסת ילך אך מי שלא יכול זה לא כל כך נורא זה קשור להתעלות רוחנית אך מתבקש מהפס' וינח ביום השביעי ה' ישתבח שמו לעד נח ביום השביעי תשב תנוח תתחבר למשפחה לילדים כל העולם נברא לעם ישראל וישראל בריאתו בשביל שבת קודש שהיא תכלית מעשה שמים וארץ עולם שכולו שבת בלי שום מניעה אחדות גמורה זכות שמירת שבת עולה על הכל הזוהר: האדם הראשון ניצל בזכות שבת קודש היה צריך לקבל מוות –שבת קודש הגנה עליו. כל המצוות החטאים שעושים כל השבוע בשבת נמחקים כל יהודי שמאמין בה' יתברך אם הוא לא שומר שבת הוא סותר את עצמו זה שברא את העולם מבקש שתשמור שבת. כל הצדקה שעושים אין לה שלמות אור אלא ע"י שבת קודש שמירת האמונה היא בבחינת שלמות ע"י שבת אכילת שבת יקרה וקדושה מאוד בלי תערובות תבלין בראתי ושבת שמה כל אוכל שמבשלים לכבוד שבת קודש יש לו תבלין של מעדני עולם הזה ועולם הבא. לטומאה אין חלק באכילת שבת האכילה בשבת תיקון זוכים ע"י אכילת שבת לשמחה ובשבת יש לו דעה צלולה ואין הוא מבולבל בשבת ישנה נשמה יתרה אדם זוכה לקשר אמיתי חיבור לה' יתברך. צריך להזהר בכיבוד שבת ולהיות שמח כי מעלת וכיבוד שבת היא השמחה וצריך להרבות בתענוג. כל הפרנסה של האדם נגזרת בראש השנה חוץ מהוצאות שבת קודש הוצאות שבת לא נכללות בתקציב זה. כל ההוצאות חוזרות לבן אדם והוא לא מרגיש אותם.

sarav55

New member
טהרת המשפחה

נשות עם ישראל למשך כל ההסטוריה שמרו על טהרת המשפחה

sarav55

New member
יש ספיקות בענין היהדות שלך

רוצה תשובות מוזמן לאתר היפה

Vdrums

New member
אנחנו כאן כדי לדון על נושאים

בין חילונים לחרדים ולא כדי לפרסם הילכות וכו'. ימחק השירשור הזה לאלתר!!!

sarav55

New member
אז אסור לכתוב שום דבר דתי

אם כך אז על מה דתי יכול לכתוב כאן אני לא אוהבת מחלוקת אני דוגלת באהבת ישראל נטו לא בהתכסחויות אבל הפורום הזה כתוב עליו דתיים גם נכון או שרק חילוניים אמורים להשתתף כאן?

Vdrums

New member
הפורום הזה נועד גם למוסלמים

שיכתבו כאן. אבל זה לא המקום להפיץ הילכות, מנהגים, פסקי הלכה וכו'. זה לא פורום למידע על הדת. את מבינה את ההבדל בין מידע סתמי לבין דיון שבו רושמים מידע שחיוני לצורך הדיון? את לא יוצרת כאן שום דיון אלא מנסה לעניין אנשים במידע הקשור לדת. זה לא קשור לפורום. ימחק השירשור הזה לאלתר!!!

sarav55

New member
תגיד

ואם מוסלמי יכתוב משהו על הדת שלו אתה תמחק את השירשור שלו זה יפריע לך??

Vdrums

New member
כן, אם הוא יכתבו דברים

כמו שאת כותבת אז כן. אם הוא ידון בשירשורים ויביא מידע שקשור לנושא אז לא.

sarav55

New member
לא הבנתי

אם הוא יכתוב לגבי המנהגים של המוסלמים וילמד את הקוראן אתה תמחק לו אני לא מאמינה לך!!! זה אתה תעשה רק ליהודים כי אתה בז לדת שלך זה הנקודה

Vdrums

New member
אז זהו, שאת טועה.

את לא מכירה אותי ואת קובעת עובדות שאני בז לדת. זה לא נכון. הפורום הזה נועד להידברות לא לשפיכת מידע על דת מסויימת. כן הייתי מוחק מוסלמי או נוצרי או בודהיסטי שהיו כותבים על הדת שלהם וכו'. איך היגעת למסקנה שאני בז לדת?

sarav55

New member
אוקי עכשיו הבנתי

אז איך אני אראה לך במה אני מאמינה בשביל שתיהיה הדברות?

Vdrums

New member
את לא צריכה להראות לי כל הזמן

את אמורה להסביר לי את הצד שלך במקרה שיש מחלוקות בנושא מסויים וההשקפות מנוגדות. כמו שאת עושה בשירשור שבו אנחנו מדברים על החיים לאחר המוות. זה ההבדל בין דיון שבו מביאים הוכחות וכו' לבין פתיחת שירשור של נסיון להוכחות אמונה נטו.

פלסטיק

New member
אז כנראה לדעתך אני לא יהודי

יבושם לך הפורום דוקא בא במטרה לגשר ולקרב ולא להפריד וחבל שיש כאלה שבאים לעשות ההיפך

sarav55

New member
אני אוהבת כל יהודי

למה אני מראה את התוכן של הדת היהודית כי זה שלנו חלק מהעם היהודי ואין להפריד יהודי הוא מדת משה וישראל היהדות היא חלק בלתי נפרד מהיהודי

פלסטיק

New member
לפי הפרמטרים שלך אני לא יהודי

כנראה שלא טרחת לקרוא בעצמך את מה שהעתקת לכאן תקראי את מה שכתבת ותביני שכתבת שאני לא יהודי לקח לעתיד: גם אם מעתיקים חומר כדאי לקרא אותו קודם

sarav55

New member
בגלל שאינך שומר הלכה או משהו כזה

אין לי מושג במה אתה מואשם אולי תרחיב!!!

פלסטיק

New member
רוב העם היהודי לדעתך איננו יהודי

כל הרפורמים קונסרבטיבים וחילונים בטוח שאינם יהודים (לפי הפרמטרים שלך) כל אלו שמוגדרים אורטודוקסים אבל לא תמיד שומרים הלכה גם הם אינם יהודים אז את ועוד 35.8 מהחסידים של הרב שלך לדעתך יהודים שיבושם לכם אני לא מרגיש מואשם בשום דבר, אני לא חייב דין וחשבון לגבי היהדות שלי לאף אחד

למעלה