במבט לאחור

במבט לאחור ../images/Emo161.gif../images/Emo162.gif

במבט לאחור על הקשרים הזוגיים האחרונים שלכם:
מה למדתם מהקשרים הללו
מה הפחיד אותכם שיקרה שנית שקרה באחד/כל הקשרים הללו
מה היה המשותף ומה השונה בקשרים הללו
מה הדבר הכי טוב שקרה לכם מהקשרים הללו
התשובה שלי מיד תגיע, ונעבור לפ-ר-ס-ו-מ-ו-ת

התשובות שלי ../images/Emo218.gif

מה למדתם מהקשרים הללו
למדתי שאני חייבת לעמוד מאחורי העקרונות שלי ולא לוותר עליהם,כל עוד לא מוכנה. ולמדתי להישאר מי שאני ולא לחפש מסיכות ותחפושות. וזו הייתה למידה כלל לא קלה.
מה הפחיד אותכם שיקרה שנית שקרה באחד/כל הקשרים הללו
פחדתי ששוב יהיה תסכול ולחץ של שני הצדדים סביב הנושא של סקס, כי לא הרגשתי מוכנה וזאת הייתה אחת הסיבות העיקריות שהאקס שלי נפרד ממני בזמנו וראיתי ריטואל שחוזר על עצמו שמנסים להשכיב אותי שוב ושוב כשאני לא מוכנה מבלי להתחשב בי. לשמחתי, פגשתי את י', שלא לחץ עליי, וזה בא ממני כי הרגשתי נינוחה ומוכנה איתו.
מה היה המשותף ומה השונה בקשרים הללו
המשותף בכל הקשרים עד הנוכחי היה שכמעט כולם ניסו איכשהו להשכיב אותי, התעלמו מהרגשות שלי, העיקר לשכב ולשמחתי לא נתתי ללחץ שלהם להשפיע עליי. השונה הוא שבקשר הזה דווקא היוזמה לחלק הפיזי באה ממני כי הוא ממש לא לחץ עליי.
מה הדבר הכי טוב שקרה לכם מהקשרים הללו
שהתפתחתי והתבגרתי, ולמדתי איך לא להתנהג בקשר ושגיליתי שאני חזקה, למרות הכל- כי בעבר ראיתי את עצמי כבן אדם מאוד חלש.

תגובה

למדתי שנשים חמודות, ושנהדר להיות עם אשה. הפחיד אותי שיעזבו אותי, כי כמה פעמים עזבו אותי מהר מדי. המשותף היה שבכולם היה קשר גופני, והשונה שרק בחלקם היתה אהבה. הדבר הכי טוב שהכרתי את הבחורה שאני אוהב כרגע. היינו חברים כמה פעמים, כעת אנחנו ידידים טובים, ובקרוב ודאי נהיה חברים.

tomash1985

New member
במבט לאחור ...

מה למדתם מהקשרים הללו ? - שהאהבה זה לא הכול בחיים ואין מה לעשות, לפעמים צריך לפעול לפי הראש ולא לפי הלב. מה הפחיד אותכם שיקרה שנית שקרה באחד/כל הקשרים הללו? - שניפרד שוב... מה היה המשותף ומה השונה בקשרים הללו? - המשותף - שכולן אוהבות אותי מניאק , השונה - הסקס ! מה הדבר הכי טוב שקרה לכם מהקשרים הללו? - הכרת שכל האישה לעומק ולדעת עד כמה הוא פועל לפחות באהבה בכ"כ לא ... פשוט לא ! המשך יום נעים...

shirazlovemor

New member
אנוכי!! D:

במבט לאחור על הקשרים הזוגיים האחרונים שלכם: מה למדתם מהקשרים הללו
המון. את כל הנסיון שלי למעשה רכשתי דרך הקשרים האלה. מה הפחיד אותכם שיקרה שנית שקרה באחד/כל הקשרים הללו
פרידה על הצד המגעיל.. קללות וזה. לא חשבתי שאגיע למצב כזה בעעכס. רק עם חצי ילדותי אפשר להגיע למצבים כאלה. מה היה המשותף ומה השונה בקשרים הללו
גודל הציפייה כגודל האכזבה. המשפט הזה הוכיח את עצמו כל פעם מחדש. מה הדבר הכי טוב שקרה לכם מהקשרים הללו
עצם קיומם חישל אותי והעניק לי נסיון רב מאוד להמשך החיים ולקשרים הזוגיים הבאים [=

CrH

New member
תגובה...

מה למדתם מהקשרים הללו -> כל קשר ומסקנותיו שלו, אבל בגדול, היום אני יכול להגיד בהסתכלות לאחור, שאילו אפילו קשר אחד מתוך אלו שהייתי מעורב בהם היה חסר, הייתי בהכרח מתעצב בצורה שונה בכל המתייחס לדבר. רכשתי המון סבלנות, אבחנה דקה הרבה יותר בין מה באמת חשוב ומה לא כל כך, למדתי להשתלט על געגעוים, להיות אובססיבי ורכושני הרבה פחות, להקשיב כמו שבאמת מצפים ממני לפעמים; את הכוח והיכולת לדרוש את אותם הדברים חזרה אם אינם נמצאים. מה הפחיד אותכם שיקרה שנית שקרה באחד/כל הקשרים הללו -> חוסר יכולת בגישור על דברים, אותם דווקא ניתן ורצוי לגשר, למען המשך בריא יותר. במילים אחרות, אטימות לא רציונלית לחלוטין של הצד השני. מה היה המשותף ומה השונה בקשרים הללו -> קשה לי להכליל, אם בכלל ניתן, כשאני נזכר בקשרים שהייתי בהם. אני יותר נוטה לראות אותם בצורת מדרגות; כל קשר הבא היא מדרגה עליונה בהתייחס לקודמו. אמנם היו דברים דומים ושונים, אבל ברמה די שולית, כי התפתחתי בקשר למשנהו, ולכן כל קשר חדש בהכרח התחיל מנקודה די שונה מזו בה הסתיים הקודם. מה הדבר הכי טוב שקרה לכם מהקשרים הללו -> בנאלי? אולי, אבל בכל זאת. באחד מהם, *באמת* אהבתי והייתי נאהב. מאז, אני די בציפייה של השבת התחושה.

נושא רגיש

באמת שלא היו לי הרבה קשרים אך למדתי מהקשרים שהיו לי תשובות: מה למדתם מהקשרים הללו? תשובה: ללא אומץ וכנות אין טעם להשקיע במערכת יחסים. מה הפחיד אותכם שיקרה שנית שקרה באחד/כל הקשרים הללו? תשובה: בשיא הכנות לא כל מה שמשדר נוצץ מבחוץ נוצץ מבפנים. הפחיד אותי שהצד השני פחד להודות כמה שהוא מאמת אוהב המתח שיצר גרם לאובדן דברים שהיו מאוד חשובים לי בחיים. מה היה המשותף ומה השונה בקשרים הללו? התשובה: המשותף לכל מערכות היחסים היה חשיבותם עבורי. השונה בכל מערכות היחסים היה רק באחרונה, שהתאהבתי בגבר בעמדה גבוה ומבוגר ממני בשנים רבות: נדלקתי, נקשרתי, שילמתי מחיר כבד גיליתי שצדקתי שגם הוא אוהב, קיבלתי גם מה שרציתי, טעמתי, הכרתי יותר לעומק, הקשבתי, ספגתי, מאסתי, שקלתי שוב ושוב ולבסוף עזבתי למרות שאהבתי ותמיד אוהב. מה הדבר הכי טוב שקרה לכם מהקשרים הללו? תשובה: למדתי לאהוב..

לא היו לי הרבה ...

מה למדתם מהקשרים הללו-למדתי המון על עצמי לדאוג רק לעצמי ולהקשיב רק לעצמי מה הפחיד אותכם שיקרה שנית שקרה באחד/כל הקשרים הללושאני יאבד אותו לתמיד מה היה המשותף ומה השונה בקשרים הללו-שאני נקשרתי וקשה לי להתנתק, שונה שאני אוהבת רק אחד ואי אפשר לשקר על הלב מה הדבר הכי טוב שקרה לכם מהקשרים הללו-שלמדתי מה זו אהבה ומה זה להרגיש נאהבת... רק אהבה
וששלי כבר תחזור

The Chicken

New member
המון דברים...

- למדתי המון: מהחבר הראשון, למדתי שכשלא יודעים אם זה זה או לא- זה לא, גם אם זה נחמד ונוח ולא מפריע, וכשזה כן זה- כבר יודעים... מהחבר השני למדתי מה זה סקס, מהשלישי (שהיה הקשר הכי קצר והכי כואב) למדתי את השיעור הכי חשוב- קשר זוגי לא יכול להיות פרויקט טיפולי של צד אחד, אם יש בעיות אפשר לפתור אותן בתנאי ששני הצדדים רוצים מספיק, אבל אם זה לא ככה, ואם צד אחד לא מחזיר את ההשקעה של הצד השני, אין מה לחפש שם. מהרביעי והנוכחי (כפרה עליו) למדתי מה זה סקס טוב
(ועוד כמה דברים כמובן) -הפחיד אותי, כשנפגעתי כל כך ממספר 3 (הקיבוצניק) ובינתיים הגיע לעזרתי מספר 4, שאם לא אזהר אפגע בו באותה צורה. היה חשוב לי להדגיש לו שאין פה זוגיות אלא רק צ'ופר פיזי (כי הגוף עוד מתפקד- הלב כבר לא). לשמחתי טעיתי ואנחנו ביחד עד עכשיו... -לא יודעת אם היה משהו משותף בכלל בקשרים, כל קשר היה דבר אחר לגמרי. כל אחד התחיל אחרת והיה לו אופי אחר, עם דברים אחרים שעשינו ביחד ודברים אחרים שדיברנו עליהם. גם אני בכל אחד מהקשרים הייתי אדם אחר בעצם... כי התבגרתי תוך כדי. בעצם מה ששונה מקשר לקשר זו אני והתחושה שלי. - הדבר הכי טוב שקרה מזה? החוויה עצמה. כל קשר שעברתם הוא חוויה שחייבים לעבור, בין אם זה אהבת תיכון ובין אם זה שברון לב על גבול הדיכאון הקליני. נהנים מזה, סובלים מזה, ומתבגרים מזה...

עונה

מה למדתם מהקשרים הללו? המון על עצמי. מה היה המשותף ומה השונה בקשרים הללו? המשותף-שעשיתי טעות שלא עמדתי על שלי. השונה שרק בחור אחד באמת היה פספוס. מה הפחיד אותכם שיקרה שנית שקרה באחד/כל הקשרים הללו? שלא אצליח להפתח ולסמוך על הבחור . מה הדבר הכי טוב שקרה לכם מהקשרים הללו? מממ, שום דבר.

למעלה