המלצות לתזונת קוקטיילים
במיוחד לקוקטיילים שמתים על זה.. מניסיון היו לי כאלה שצעקו עד שנתנו להם עוד... וזה גם לא בריא... גריענים שחורים ובוטנים- רק באימונים! אילו אימונים, אבל? התזונה המומלצת לקוקטייל: א. תערובת גרעינים מגוונת- מומלצת של פרסיג' עם ציור של קוקטייל למרות המחיר היא מעולה. בערך 40% מהדיאטה, גם התערובת של קיבוץ סעד טובה והויא הרבה יותר זולה, רק שימי לב שזאת התערובת המגוונת יש להם 2 סוגים. ב. ירקות ופירות - חסה, ברוקולי, פטרוזיליה, גזר, תירס, תפוח... שטופים, קלופים, וחתוכים. 30% מהדיאטה בערך ג. תערובת השריה- תערובת קטניות שמשרים יומיים ומגישים לתוכי. בד"כ תוכים בוגרים יותר אוהבים את זה, אולי כי יותר קל להם לנגוס בזה. 5% מהדיאטה ד. כופתיות- חיוני וספק מגוון רב של ויטמינים ומינרלים, מגדלים רבים נותנים רק כופתיות לתוכים אבל אני חושב שצריך בכל זאת גם מזונות אחרים. 15% מהדיאטה. ה. תוספות- מזונות מגוונים, חלבונים מן החי, (משום מה הציפורים שלי, אפילו דרור שהיצלתי אהבו מאוד דג, למרות שהכוונה היא למזון ביצים ורימות זבובים) לחם יבש ספוג בחלב, קצת אורז שנשאר וכו'... 10% בערך. הרבה מגדלים נותנים לקוקטיילים 1/3 זרעים, 1/3 כופתיות ו1/3 ירקות ופירות שזה הדיאטה הבסיסית שממנה מתחילים ומפתחים את בדיאטות האחרות. אני הגעתי עם הקוקטיילים שלי למצב הזה והוא טוב ובריא. הרבה מגדלים יחשבו שזה יותר מידי זרעים אבל קוקטיילים הרבה מהמזון הטבעי שלהם מבוסס על זרעים וחשוב שיהיה להם את זה כמו בטבע, ובגלל שזרעים הם בריאים ובמידה כמו כל דבר חשוב להשתמש בתערובת טובה ומגוונת. יונתן;