בלתי צפוי מראש

• פותח הנושא rune7
  • פורסם בתאריך

THE UNDER TAKER

New member
אני בונה לכולם בתים אם הם רוצים או לא

אם לא הבנת עד עתה , בתי הקבע אלו הם קברים . כל אחד יגור בבתים שלי כבר לא , גמרתי את הפרוייקט הזה לפני כמה חודשים .

THE UNDER TAKER

New member
אם אתה אומר 30% זה המון , כלומר

במקום 1,000,000 זה 1,300,000 . זה כבר לא נקרא תכנון זה נקרא הערכה או אומדן , תכנון חייב להיות הרבה יותר מדוייק, אם לא כך זה לא תכנון . אומדן יש גם יש . שוב פעם מה לעשות שהאומדן שלי לפני הבניה לא שווה כלום היות והמחירים השתנו ללא הכר ? אם הייתי מתעכב עוד 4 חודשים עם התחלת בנית השלד , השלד היה עולה לי במקום 320,000 ש"ח 500,000 ש"ח . שזה בסביבות כ 60% יותר , הרבה יותר מ 30% שאתה מציע בתכנון . יש כל כך הרבה משתנים בסעיפי הגמר בעיקר למשל ריצוף , אפשר בקלות במקום תקציב של 100 ש"ח למ"ר להגיע גם עד 500 ש"ח. תכננתי למשל שבילים מרוצפים מסביב לבית אח"כ החלטתי לכסות הרבה יותר מהמגרש בבטון וריצוף ( 80 מ"ר מהתכנון המקורי ) מדרגות הגישה לבית תוכננו להיות מרוצפות בריצוף של השבילים ( 50 ש"ח למ"ר ), אשתי ראתה מדרגות משיש חלילה והתעקשה שגם המדרגות שלנו יהיו משיש , אין בעיה אלא שזה עולה 250 ש"ח למ"ר. עוד דוגמא : ריצוף הפנים שלי , 170 מ"ר הוזמנו אצל טרבלסי קרמיקה ליד נתיבות , החשבון היה 24,000 ש"ח . לאחר כמה שבועות אשתי ראתה באלוני ריצוף שממש אהבה , לאחר שביטלה את ההזמנה מטרבלסי וקנתה את הריצוף של אלוני, החשבון של הסעיף הזה התיקר ב 8000 ש"ח . כמה אחוזים זה ? . נמשיך ? דלתות פנים , תכננתי דלתות ב 1000-1200 ש"ח כ"א . מה לעשות ואשתי רוצה דלתות יותר יקרות בפנדור הן עולות 2200 ש"ח בדורמנס מצאנו דלתות דומות ב 1600 ש"ח כ"א , כ 60% יותר מהתכנון . זה עדיין לא נגמר 2 חדרי שינה לבנות הגדולות שלי , 2 מיטות זוגיות + 2 ארונות קיר + 2 שידות בכל חנות נורמלית ניתן לקנות את הפריטים הללו ב 8000 - 10,000 ש"ח אבל לא, גם הבנות שלי עם טעם יקר , החשבון לאותם הפריטים הגיע ל 22,000 ש"ח כמה זה ? יותר מ 120% וכך מזמן התכנון המקורי לא שווה את הנייר עליו הוא נכתב , לא רק התכנון המקורי אלא גם תכנוני הביניים שנעשו תוך כדי הבניה .

yobara

New member
שיטת ה"סמוך" וה- "יהיה בסדר" במייטבה...

"נו אז אני שולח את היד לכיס ומוציא"... ככה לא מנהלים פרוייקט בסדר גודל כזה. זה לא חכם ולא כלכלי.

THE UNDER TAKER

New member
האמת שלא הייתי בונה אילולא קיבלתי

את המגרש ב 20000$ , מי צריך את כל הבעיות הללו של הבניה ועוד בפעם השניה , בהחלט היה נוח יותר לקנות דירה ולהשאר עם כ 500,000 ש"ח עודפים בחשבון בנק . ישנה עוד דרך לחסכון תקציבי והיא לעשות דברים בעצמך , אני עשיתי את החשמל צנרת המים הביוב צבע מסגרות והדבקת אבן אז על חשבון זה יכולות הבנות שלי לחגוג בדרישות שלהן

ashaked

New member
TEMPLATE לתכנון תקציבי

תוכל לחלוק עם הפורום איך תכננת את התקציב? האם יש לך template שהשתמשת בו? האם יש למישהו טיפים מעשיים לאיך מתכננים את התקציב לפרוייקט?

למעלה