אם אתה אומר 30% זה המון , כלומר
במקום 1,000,000 זה 1,300,000 . זה כבר לא נקרא תכנון זה נקרא הערכה או אומדן , תכנון חייב להיות הרבה יותר מדוייק, אם לא כך זה לא תכנון . אומדן יש גם יש . שוב פעם מה לעשות שהאומדן שלי לפני הבניה לא שווה כלום היות והמחירים השתנו ללא הכר ? אם הייתי מתעכב עוד 4 חודשים עם התחלת בנית השלד , השלד היה עולה לי במקום 320,000 ש"ח 500,000 ש"ח . שזה בסביבות כ 60% יותר , הרבה יותר מ 30% שאתה מציע בתכנון . יש כל כך הרבה משתנים בסעיפי הגמר בעיקר למשל ריצוף , אפשר בקלות במקום תקציב של 100 ש"ח למ"ר להגיע גם עד 500 ש"ח. תכננתי למשל שבילים מרוצפים מסביב לבית אח"כ החלטתי לכסות הרבה יותר מהמגרש בבטון וריצוף ( 80 מ"ר מהתכנון המקורי ) מדרגות הגישה לבית תוכננו להיות מרוצפות בריצוף של השבילים ( 50 ש"ח למ"ר ), אשתי ראתה מדרגות משיש חלילה והתעקשה שגם המדרגות שלנו יהיו משיש , אין בעיה אלא שזה עולה 250 ש"ח למ"ר. עוד דוגמא : ריצוף הפנים שלי , 170 מ"ר הוזמנו אצל טרבלסי קרמיקה ליד נתיבות , החשבון היה 24,000 ש"ח . לאחר כמה שבועות אשתי ראתה באלוני ריצוף שממש אהבה , לאחר שביטלה את ההזמנה מטרבלסי וקנתה את הריצוף של אלוני, החשבון של הסעיף הזה התיקר ב 8000 ש"ח . כמה אחוזים זה ? . נמשיך ? דלתות פנים , תכננתי דלתות ב 1000-1200 ש"ח כ"א . מה לעשות ואשתי רוצה דלתות יותר יקרות בפנדור הן עולות 2200 ש"ח בדורמנס מצאנו דלתות דומות ב 1600 ש"ח כ"א , כ 60% יותר מהתכנון . זה עדיין לא נגמר 2 חדרי שינה לבנות הגדולות שלי , 2 מיטות זוגיות + 2 ארונות קיר + 2 שידות בכל חנות נורמלית ניתן לקנות את הפריטים הללו ב 8000 - 10,000 ש"ח אבל לא, גם הבנות שלי עם טעם יקר , החשבון לאותם הפריטים הגיע ל 22,000 ש"ח כמה זה ? יותר מ 120% וכך מזמן התכנון המקורי לא שווה את הנייר עליו הוא נכתב , לא רק התכנון המקורי אלא גם תכנוני הביניים שנעשו תוך כדי הבניה .