בלתי צפוי מראש

• פותח הנושא rune7
  • פורסם בתאריך

rune7

New member
בלתי צפוי מראש

אנו מתקרבים לבנייה וצריכים עוד לבחור קבלנים ועוד כמה דברים. אבל לפני כן, אני מעוניין לאתר פינות וסעיפים שפיספסתי בהערכות העלויות שלנו שלא נכנס לבור עמוק מדי. קראתי כאן המון על כך שתמיד יש להוסיף 10-30% על התקציב המשוער על מנת להתמודד עם הוצאות 'בלתי צפויות מראש'. אני מבין שתמיד יש רמה מסוימת של אי ודאות אבל אני מתקשה להאמין שלא ניתן לקבל אומדן טוב יותר של ההוצאה מראש, בפרט לאור העובדה שבנייה היא פרוייקט שגרתי (נבנות אלפי יחידות באופן פרטי בארץ מדי שנה) שלרוב צעדיו ,לוח הזמנים והחומרים ידועים. לצערי אין לנו נסיון בבנייה והפרויקטים שניהלתי הם כולם מעולם התוכנה, אבל להערכתי בעולם התוכנה רמת האי ודאות גבוהה יותר, ובכל זאת אנו מייצרים הערכות מדויקות למדי על בסיס נתונים חלקיים. בבנייה משום מה, אני מתרשם שלא משנה כמה אנבור בנתונים, תמיד אסיים עם סעיף בצ"מ של עשרות אחוזים! אז ערכתי רשימה ארוכה והשוותי עם נתונים מחברים וגם מכאן אבל עדיין אני חש שבטח החמצתי כמה סעיפים. אשמח אם אלו שבנו או בונים וכבר התנסו בסעיפים כאלו ש'קפצו' פתאום בזמן הבנייה או לאחריה, ישתפו אותנו בהם כדי שנוכל לייצר הערכה קרובה יותר למציאות. (מובן שעלות הסעיף עצמה משתנה מאד מאחד לאחר, אבל כאן אנו לרוב בודקים במספר חנויות לקבל הערכת מחיר למוצרים שנראים לנו, כך שאני מרגיש די בנוח עם תקצוב כל סעיף. החשש הוא בעיקר מסעיפים שלא צפינו מראש). תודה

fireman

New member
אני אסכם תשובה מלומדת לתוך משפט אחד.

כשקבלן צריך לבנות תוכנה, הוא הולך לאיש מקצוע בתחום התוכנה, כשאיש התוכנה רוצה לבנות בית הוא הולך לאיש מקצוע בתחום הבניה. בהצלחה.

binbal3011

New member
לא עוזר!

המשפט שלך דומה למשפט:RTFM Read the Fu.. Manual יש הרבה שבונים לבד וגם נכווים לבד. שלח את הסעיפים שלך.

fireman

New member
אתה יכול להגיד שזה לא עוזר....

אבל זאת האמת.... מי שמגיע למצב שהוא יוצא לבניה תוך כדי מחשבה עתידית על 30% בלתי צפויים שיחשוב פעמיים אם הוא בכלל צריך לבנות. ועם כל הכבוד (לא זוכר מי כתב את זה)....חפירה וגילוי שהמרתף של השכן עוד מעט נופל לכם על הראש זה לא בלתי צפוי אלא טעות הנדסית חמורה שלגביה סביר להניח שהייתי תובע למהנדס, ליועץ הקרקע ולקבלן את הצורה על כל שקל שזה עלה כי אם כולם "נתנו יד" לחפירה של 3 מטר בלי דיפון הם אידיוטים שעוברים על החוק, בין אם יש מרתף ליד ובין אם אין מרתף ליד....חפירה של מעל 1.5 מ' צריכה להיעשות בצורה מדורגת או נתמכת ע"י שיגומים במידה ואין מקום לבצע מדרון מדורג. צריכים להגיד תודה שזה נגמר בכסף ולא בפועל שנקבר תחת כמה טונות של אדמה. מי שלוקח אנשי מקצוע רציניים, שיבצעו אמדני כמויות ומפרטי מחירים שיקחו בחשבון של שיגעון של עליות\ירידות מחירים ויעסיק אנשי מקצוע שילוו אותו בצורה טובה ואחראית ומסודרת לא יתקרב אפילו לבלתי צפויים של 10%. ולגבי ברז תעשייתי תוצרת איטליה ב6000 ש"ח.....זה לא בלתי צפוי....זה לקפוץ מעל הפופיק

hamershlag

New member
אני חושב ש...

עליך, בתכנה, יש פיקוח על הקבלן אין. זה ההבדל

rune7

New member
למי אתה מציע לפנות?

מפקח או אדריכל? כתבי הכמויות יגיעו, אבל גם כאן מדובר באנשי מקצוע ויש טובים ויש טובים יותר. גם הם עשויים להחמיץ או לעגל פינות ואני מעוניין לדעת כמה שיותר גם מולם ולא להיות תלוי בהם לחלוטין. לכן אני מנסה לעשות את שיעורי הבית בצורה יסודית. מה עוד שאני מעונין לפנות לבנק לליווי לפני כן ולשם כך אני מעונין לדעת ברמת ביטחון יותר גבוהה כמה כסף אצטרך ללוות.

avi5199

New member
את הבלתי צפוי מראש אף אחד לא יכול לחשב מראש

מדובר על תקלות לא צפויות וארועים שלא תלויים בך שהצטברות שלהם מגיעה להרבה כסף.. כמו מיסים והיטלים לא צפויים, תקלות עם שכנים, כשלון בבדיקות ובביקורות, ותקלות טכניות בבניה עצמה עם בעלי המקצוע הקבלנים, הספקים. ועד מצב שאישתך פתאום מתחרטת על הריצוף שבחרה וקונה שטיח ב 10000 שח "כדי להסתיר את הרצפה". הדפים הקודמים של הפורום מלאים בסיפורים כאלה, כל תקלה כזאת עולה אלפי עד עשרות אלפי שקלים ...

Z ליאור

New member
שמע ,המושג עלות בניה ...

הוא מושג ערטילאי ,כולל אגרות? ,כולל מטבח ?כולל פיתוח?חימום ?מזגנים? כל אחד יכול להגיד לך את הסכום שלו ,אך בסופו של דבר תלוי בך איזה רמת גימור ,מרתף גודל הבית ,אגרות היטלים , ועוד ועוד אתה מחפש את הנוסחה אין כזו יש הערכות ובהערכות תוסיף 10%לסכום . בבניה יש סעיפים כגון עלות תיכנון ופיקוח שתלויים בך,עם עבודת רגלים נכונה תוכל להגיע בסבירות גבוהה מאד לסך האגרות וההיטלים אותם תצטרך לשלם . ישנם שרשורים רבים בנושא האחרון שבהם לפני שבוע . ולבסוף המפקח ולא האדריכל צריך לרכז ולנהל עבורך את התקציב .

Dfengshui

New member
הנה כמה בצ"מ

1. תכננתם להוציא X על הקרמיקה באמבטיות, אבל כשהגעתם לחנות להזמין, "נדלקתם" על פסים דקורטיבים, שאתם פשוט לא יכולים בלעדיהם
2. התייקרות חומרי הגלם. 3. פריטים שתכננתם לרכוש אזלו במלאי ובמקומם תאלצו לרכוש אחרים, יקרים יותר. 4. לא עלינו - מלחמה או אפילו מתיחות כלשהי, שמייקרת מחירים או פשוט מעכבת את הבניה. 5. עקב עבודה לא ראויה או מסיבות אחרות הצוות שעובד אצלך מפסיק לעבוד ואתה מביא צוות אחר. מן הסתם, זה יעלה יותר. 6. טעויות בחישוב שלך. שכחתם להוסיף ספי חלונות לחישוב, או התקנה לדלתות, או שיש למטבח.... 7. לאחר סיום הבניה, הועדה לא מרוצה ממשהו ודורשת לשנות/להוסיף/לגרוע. 8. תוך כדי בניה אתם מגלים שאתם רוצים לשנות משהו וזה דורש בניה נוספת / הריסה / שינוי. בטח יש עוד, ואני לא יודעת להגיד אם 10% זה נכון או 30%, אבל הרעיון ברור.

איריסג

New member
יכולה להעיד מנסיוני - אנחנו בעיצומו של תהליך

ולפחות על פי פידבקים שאני מקבלת מבעלי מקצוע וגם מספקים - עשינו עבודה מאד מסודרת, קיבלנו הצעות מחיר מאד מדוייקות, עבדנו עם טבלה שנסמכת על טבלה של מרכז הבנייה הישראלי שהיתה אמורה לכסות באמת את כל סעיפי הסעיפים, ואנחנו מנהלים קובץ אקסל מאד מסודר שאליו אנחנו מכניסים כל פיפס שנכנס לתחשיב. ומה אני אגיד לך - עדיין יש בלת"מים. למשל - מדד תשומות הבניה - שאליו צמוד למשל החוזה שלנו עם קבלן המפתח - הרי אין לך דרך ממש מדוייקת לדעת מה יהיה שיעור עליית מדד תשומות הבנייה לאורך כל הדרך. או מחירי הברזל והאלומיניום - שהצטיינו בשנה האחרונה בעליות מטורפות של עשרות אחוזים בחודשים ספורים - זה דברים שמסתכמים בעשרות אלפי שקלים. וכמו שאבי כתב - לפעמים מגיעים לעשות את הזמנת הקרמיקות - ופתאום בא להוסיף איזה אלמנט קישוטי, או שהקרמיקה פתאום נראית פשוטה מדי. שלא לדבר על זה שכתבי כמויות - לא תמיד כוללים "ספיירים" שחשוב לקחת כשמדובר על ריצופים וחיפויים - כדי להחזיק בבית למקרה שיישב בהתקנה או שבעוד 10 שנים יהיה פיצוץ בצינור - וצריך שיהיו אריחים מאותה סידרה כדי לתקן איתם. הספיירים האלה למשל הוסיפו לנו להזמנה של הריצופים והחיפויים עוד לא מעט כסף.

calya

New member
בוא נודה באמת ../images/Emo122.gif

רוב הסיכויים שרוב רובו הגדול של הכסף הבלתי צפוי יהיה כזה ש"לא היה צפוי שיתחשק לך ברז תעשייתי מאיטליה ב-6000 ש"ח במקום חמת ב-400 ש"ח" או הריצוף הספרדי היפה הזה שאתה לא יכול פתאום לדמיין את הבית בלעדיו אחרי שראית אותו במקום הסיני שתכננת ב-100 ש"ח למ"ר. כזה... יש אכן "בלתי צפוי" בחיים - אסונות, עיכובים, טעויות בתכנון (מי ספרה פה שחפרו את המרתף ואז החומה של השכן כמעט התמוטטה עליהם והם היו צריכים למלא את המרתף, להוסיף קיר מלא כלונסאות ואז לחפור שוב ?), התיקרויות מטורפות של חומרי בניה ועוד ועוד. אבל לרוב, רוב האנשים ורוב המקרים הבלתי צפוי הוא לא כזה משתולל... והוא מטיבו, בלתי צפוי. אי אפשר לתכנן אותו אלא רק לקוות שאם הוא יקרה, הוא יקרה בכמה שפחות כסף
את ה"בלתי צפוי" אותו תיארתי למעלה (שזו דרך יפה להגיד "נהיו לי עיניים גדולות") יש לכולם. תקפיד עליו - רוב הסיכויים שלא יקרה שום מצב בו תחרוג בהרבה. (והגדיל לעשות חמי שסים לבנות מתחת לתקציב המתוכנן כי הוא לזז מההחלטות שלו ימינה ושמאלה, ובכסף שנשאר קנה אוטו...). זו דעתי.

זה קרה לנו וזה עלה לנו ביוקר...

65 אלף ש"ח לא צפויים. באמת מכה כואבת שחסרה לנו בתקציב גם עכשיו. מקווה שזו היתה הבלתי צפויה הרצינית האחרונה... והנה דוגמא להוצאה בלתי צפויה קטנה שצצה היום: העיריה התקינה לנו מד מים מפלסטיק (זה הסטנדרט היום של העיריה שלנו). אתמול הוא חטף מכה והתפוצץ. ביקשנו שיתקינו לנו מד מים חדש, הפעם מברזל, וזה כבר יעלה לנו כחמש מאות ש"ח (בלתי צפויים...).

fireman

New member
הבלתי צפוי הזה הוא לא בלתי צפוי

אלא דרך לקצר תהליכים ע"י הקבלן\מהנדס שלכם שבסופו של דבר הפילו את זה על חשבונכם כאילו מדובר בבלתי צפוי למרות שזו טעות הנדסית.. אם הם(כל אחד בחלקו) היו מכניסים את קיר השיגומים כחלק מהתוכנית והיו מבצעים אותו כחלק מהתוכנית לא רק שהוא לא היה "בלתי צפוי" אלא גם היה עולה הרבה הרבה פחות ממה שעלה לכם בפועל.

בילתי צפוי כשמו כן הוא

קרא והפנם את מה שכתבה גליה לביא ו calya כל מילה בסלע לא ניתן לתכנן ולצפות דברים בילתי צפויים אבל אם התיכנון טוב הושקעה מחשבה רבה יש לך מפקח טוב ובעלי מקצוע טובים ולעומת זאת אין לכם עיניים גדולות ואתם לא תתפתו להעלות את סטנדרט הבניה במהלכה ( האמן לי זה מה זה קשה ) אז אולי הביתי צפוי יהיה סביב 30 אחוז יותר יותר לא פחות !!!! אם אתם לא עונים על מה שכתוב לעיל הבילתי צפוי יהיה יותר למעשה הרבה יותר !!!

THE UNDER TAKER

New member
אני לא מבין את הקטע של התכנון התקציבי

אני לא נזקקתי לו אלא בערך . מי שהתקציב שלו לחוץ וצפוף אולי צריך לעשות זאת אבל גם אז אין לזה משמעות גדולה מידי . נניח שחישבתי הוצאות של 800,000 ש"ח והגעתי ל 1,000,000 נו אז אני שולח את היד לכיס ומוציא . מי שלא יכול לעשות זאת צריך לחשוב על פתרונות . חישובים ורישומים ואקסל זה הכל קישקוש אחד גדול בגדול אם אין לך 1,500,000 ש"ח עבור בית של 200 - 240 מ"ר אל תתחיל לבנות או שתוריד הרבה מהדרישות שלך , אם ישאר עודף אז ברכה ( אמור להשאר ) הבלתי צפוי המזיק או המזניק ביותר הוא האשה ובמקרה שלי גם הבנות , הן תמיד נופלות על הדברים הכי יקרים . למשל תכננתי לבת הגדולה ארון לחדר שינה ב 2000 ש"ח אבל היא רוצה ארון צבוע אפוקסי שעולה פי 3 . אני יכול להסתפק בפתרונות לא יקרים אבל הן תמיד אבל תמיד נכנסות לחנות ואפילו מבלי לדעת את המחיר ישר הולכות לפריטים הכי יקרים בחנות .

ntgma

New member
איזה גבר אתה

קטן עליך מאות אלפי שקלים. ממש תשובה לעניין. לך תסתכל ביד 2 תראה כמה שלדים יש למכירה. מי שלא מתכנן נופל. "על בערך" זה מתכון בטוח למצוקה כלכלית. אנשים לא מסוגלים להעריך עלויות בנייה. בנאדם יכול להתחיל בנייה בלי להבין שהדרישות שלו יכולות להגיע לפי כמה מהתקציב שלו. אגב, מי שלחוץ ביותר על תקציב ואין לו אפשרות לחרוג ולא יכול לקחת סיכונים, מומלץ לו לקנות דירה מקבלן. במקרה הזה היתרונות יעלו על החסרונות.

THE UNDER TAKER

New member
מה לעשות שלאחר שקניתי וחתמתי על המגרש

המחירים של קבלני שלד עלו מ 220$ ל 270$ לא לבנות ? אז תכננתי על 200$ זה עוזר לי כאשר אין קבלן שעובד במחיר הזה ואכן לאחר בדיקת עלויות של חומרים מי שהיה עובד במחיר הזה היה מפסיד . דוגמא נוספת , קניתי 5 דלתות פלדה סטנדרטיות כל אחת עלתה לי 2000 ש"ח לפני כ 4 חודשים היום היא עולה 2900 . תתכנן כמה שאתה רוצה , העולם לא עובד לפי זה

ntgma

New member
זה לא העניין

יש בלתמ"ים, בגלל זה כשמתכננים חייבים לקחת סטייה של עד כשלושים אחוז, ובודקים שאחד מסוגלים לעמוד בה. הבעיה איתך שאתה מציע להפוך את החוסר תכנון עצמו לשיטת עבודה ומראש לוותר על כל ניסיון להעריך כמה ההוצאות יהיו. זה אפילו יותר מטיפשי.

אני לא חושבת שקיים גולש תפוז שפוי

שייקח את ההצעה של הקברן ברצינות אלא אם כן הוא רוצה באמת שהקברן יבנה לו את ביתו

למעלה