בלתי כ(ק)שיר

KUK NICK

New member
בלתי כ(ק)שיר

טוב.. אז עוד קשר רציני מאוד הולך ויוצא מתוך חיי.. כמעט חודשיים אינטנסיבים כמו שמעולם לא היה לי, חודשיים כמו שנתיים, ועד שסוף סוף היו רגעים מסוימים איתה שהצליחו להיכנס לראשי רסיסי תקווה שאולי הפעם "זה זה", נוכחתי לדעת שאני פשוט בלתי כשיר וגם בלתי קשיר לזוגיות.

דברים מאוד משמעותיים הפריעו לי אצלה, ולא כאן המקום לדווח עליהם, אני יכול לומר שהיא עשתה המון השתדלות וגם אני אבל אני פשוט כנראה לא מיועד עבור זוגיות, יש כנראה אנשים שהאישיות שלהם יותר מידי נוקשה עם עצמם ולכן הם תובעים מהסביבה את אותו הדבר.

תמיד אפשר לטעון שכנראה זה לא היה זה מלכתחילה או לטעון שכאשר תבוא ה"אחת" אני אדע... אז זהו.. שאני לא אדע. אני אידיוט מידי בשביל לדעת משהו.

עכשיו יש לי בבטן את המערבולות המרגיזות האלה של פרידה כואבת, של קשר שהסתיים, אני שונא את המערבולות האלה, לפני 10 שנים אני וחבר שלי המצאנו לתחושה הזו שם, קראנו לזה: "לאכול עניבות". למה עניבות ? כי אתה מרגיש כאילו לאורך כל קני הנשימה עד הפופיק תקועה לך שם עניבה.... במהלך השנים גם נוספה עוד מדרגה לתחושה, "לאכול פפיונים", דרגה נמוכה יותר מעניבה, קטנה יותר אבל גם דרגה מכובדת שת לאכול סרטים רעים על מישהי.
מצד אחד יש לי תחושה של הקלה אבל ההקלה חיוורת לעומת תחושת הפספוס, למדתי כל כך הרבה תורה ב 4 שנים האחרונות והיה לי הרבה כלים להשתמש בהם, והצלחתי להשתמש בהרבה אבל לא מספיק, חייב לעבוד עוד יותר על המידות הגרועות שלי.

הרבה ביהדות אומרים שהזיווג נקבע מלמעלה, אבל יש גם חולקים ואני נמנה עם החולקים, הבורא אולי יכול להביא לך את הזיווג עד הפה או לקרב אותו אליך ובמקרים מסויימים אף להרחיק אותו ממך, אבל מי שבוחר בזיווג זה אתה.
ואני בחרתי.. אז אין לי למי לבוא בתלונות..
יתכן ולא נאמרה המילה האחרונה בינינו אבל אני כבר למוד ניסיון בשלבים הללו. זה השלב שכבר כל אחד מבואס על השני, היא איבדה את הביטחון שלה בי, ואני איבדתי את מה שאיבדתי בה, אבל רק משפט אחד מהדהד לי בראש יותר מכול דבר אחר משפט אחד שמחזיר את כול העולם כולו על הגב - "אם אתה מאמין שאפשר לקלקל תאמין שגם אפשר לתקן" - רבי נחמן מברסלב.

שלכם, קצת עצוב, קוקניק.

puma141

New member
הכל

חלק מהתיקון שלך בעולם:) *נראה לי* חחחח
לפני כמה זמן העליתי את זה בפוסט.

א. אדם מקבל את בן / בת זוגו לפי מצבו בעולם – האם הוא בתהליך של תיקון או עדיין רחוק? האם הוא כבר הבין את התובנות שבשבילן ירד לעולם? האם הוא מממש את עצמו או עדיין לא? לפי זה, יכול להיות שיזווגו לו בינתיים מישהי אחרת שתעזור לו לעשות את התיקון ולהיות ראוי לבת זוגו האמיתית. ולכן "קשים זיווגים לפני הקב"ה" כי לפעמים הוא צריך לזווג לאדם, בגלל מעשיו השליליים, בת זוג של מישהו אחר, שתהיה אליו "מרשעת" עד שיתעורר ויבין.

ב. אחד מתלמידי הרב מרדכי שיינברגר שאל באחד משיעוריו – אני בן אדם טוב, מקיים מצוות, למה אשתי כזו מפלצת? אולי הייתי צריך להתחתן עם מישהי אחרת? ענה לו הרב על דרך דוגמא – איך מתנהגת אימא לילד שמתחיל לאכול אוכל רגיל? באותה מידה שהיא דואגת לתת לו מאכלים מסויימים ולא אחרים, מועכת, מרסקת ומאכילה בכמות מדוייקת עבורו – כך הקב"ה שלח לך, באותה מידת דיוק – את אשתך, תחושתך מושפעת מחוסר יכותך לקבל את האמת וחוסר רצונך לראות את התיקון ולהשתנות. ביום שתבין את זה ותתייחס לכל מה שהיא עושה כתיקון שנשלח אליך – אז תבין עד כמה בחרו אותה מבין מיליארדי נשים במיוחד עבורך.

המסקנה הנובעת היא פשוטה – גבר ואישה הם חלקים הופכיים, ובכדי להשלים האחד את השניה – הם צריכים לתקן את האגו שלהם או את מידותיהם: כעס, גאווה, תאווה, קנאה ועוד. כל העבודה הרוחנית של האדם נמצאת דווקא בבית, בין כותלי ביתו, ורק לאחר מכן ביחסו לשאר העולם. ולכן, מרגע שסיים האדם להתלבט ובחר – מרגע זה בת זוגו היא היא התיקון שלו.
האם תיתכן טעות? הרי גירושין הם מותרים? התשובה תעצבן את הקוראים אך לא תיתכן טעות. אם הקב"ה זיווג ודאג שמבין כל כך הרבה גברים ונשים תיפגשו דווקא האחד עם השני ותתאהבו – סימן שיש ביניכם עבודה כל שהיא. אין מקריות בעולם על פי היהדות. אם הגענו לידי גירושין, זה נובע - או מכך שאנחנו לא עושים את התיקון כמו שצריך או, וזה גם ייתכן – שסיימנו את התיקון ועכשיו אנחנו ראויים לקבל את בת הזוג האמיתית.

הלו קוקניק, חסרת!

KUK NICK

New member
פומה..

קל לדבר קשה לעשות..

הלוואי ואמשיך לאחסיר כאן כי יש לי מישהי..
(כנ״ל לגבי כולם)

את מתוקה אמיתית..

איפה הבת פלונית שלי

קרא על בעל ה'תולדות יעקב' והאברך שבכה לפניו 'היכן הבת פלונית שלי'...
(מתוך הספר: בגן עדן מקדם).

KUK NICK

New member
אם אני אעלה את זה על כתב..

תוכל להגיד ל״תולדות יעקב״ שיקרא עלי..

קוקניק

המידות שלך נשמעות לי בסדר גמור. אתה אדם טוב לב.
בהחלט שומעת את הביקורתיות כלפי עצמך. ביקורת עצמית נוקשה. מי היה איתך ככה?
איפה החמלה העצמית? איפה הרוך?

איפה עובר הגבול בין טוב לרע, אתה יודע?

במשפט אחד אתה גם אומר שהדברים שהפריעו לך הם משמעותיים וגם שאתה לא מיועד לזוגיות.
אין אדם שלא מיועד לזוגיות.
יש כאלה שלא מאמינים בעצמם מספיק ולא מאמינים שמה שהם רוצים, ומה שהם לא מוותרים עליו באמת מגיע להם.

mri10

New member
מזל טוב אני ארו"ס

ארו"ס =אני רווק ומיואש סופית.

כמוני כמוך,גם אצלי המצב קשה ומסובך,אם אתה זוכר העלתי פה פוסט מתלהב שסיפר על בחורה שהייתה משאת נפש שלי.

'הייתה' ואיננה עוד,היו רגעים שכבר תכננתי לספר פה שהתארסתי וזה ממש לא הייתה משאלת לב.

זה קרם עור וגידים והבשיל לגמר טוב ומוצלח עד שהכל התנפץ אל החוף.

עכשיו אני עומד בדד בחוף משקיף אל העתיד,מהרהר נוגות,ועצוב בדיוק כמוך ויתכן אף יותר מכך.

לא קלה היא דרכינו.ואין לי חשק להתפייט פה עוד.

אז בנתיים לילה טוב.

אבל רק נזכור שיצחק אבינו התחתן בגיל 40,וגם רבי עקיבא רועה הצאן,נולד מחדש בגיל 40.

יש פה כאלו ששואלים מי זה רבי עקיבא.נכון??

הנה עוד סיבה להיות עצוב.

dori78

New member
סליחה רגע,

יצחק היה אנמי ואפאתי באופן כללי, לא רק בנוגע לנישואים.
שרה שלטה בחיים שלו עד שהוא עבר לרבקה התככנית.
מהקצת שאני קוראת אותך פה, אתה קצת יותר פעיל ממנו.

ובאמת יש פה מישהו שלא יודע מי היה רבי עקיבא?
עזבו תנ"כ. לכו תקראו את "הפרדס של עקיבא", של נעמי רגן.

אה, כן

נשים משועממות חסרות כיוון וישע, קונות ספרים של גויים חילונים ש"מספרים" להם על חייהן של ה"אמהות" הקדושות של היהדות

עכשיו אתה מבין למה אני קורא לגברים לזיין אותן לפני שהן מאבדות את זה לגמרי

mri10

New member
גם אם נעמי רגן

היתה סופרת מדוייקת והגונה,עדיין,להציע אותה כחלופה לתנ"ך,זה בערך כמו לומר לתייר,למה לך לטייל?!שב בבית ותסתכל בתמונות של הטיול המתוכנן שלך.

תנ"ך זה לא סיפור,תנ"ך זו יצירת רוחנית עם אוצרות אינסופיים של חכמה ורוח,מוסר וערכים,חזון ושירה.כל מילה שם כתובה בעט ברזל ע"י אלוקים וע"י נביאי ישראל.

רק שבמקרה של גברת רגן זה אבסורדי שבעתיים,מאחר והיא הביכה את עצמה פעם אחר פעם בהעתקה וגניבת זכויות יוצרים,וזה עפ"י קביעה של בית משפט.

אהה ועוד דבר.סיפורו של רבי עקיבא כלל לא מופיע בתנ"ך.הוא מופיע בתלמוד בבלי.

dori78

New member
כמו שאמר אבי

לא נעמי רגן כי אם יוכי ברנדס.
זה עוד יותר מביך כי לפני שכתבתי את ההודעה הלכתי להסתכל על הספר, אני מחבבת את שתיהן ותמיד מתבלבלת ביניהן.
כנראה שאני לא צריכה לכתוב הודעות בשעה שבה המוח שלי הופך לדלעת.
מכיוון שאני לא דתיה, אני מסתכלת על התנ"כ כעל סיפור. וכן, רבקה תככנית מאוד.
דווקא לכבוד פרשת השבוע האחרון אתה צריך להתעמק בזה.
אני לא מייחסת לדמויות תכונות שאין להן רק כי הן "אמהות" או "אבות" העם היהודי.
אני קוראת את הסיפור כפשוטו. ובפשט - סיפורי המקרא הם טלנובלה אחת גדולה ומטורפת.

לא הצעתי את הספרים של מי מהסופרות כחלופה לתנ"כ.
הצעתי אותם כמקור להיכרות עם דמויות מפתח בהיסטוריה היהודית.
"מלכים ג'" למשל נפלא בעיניי, הוא מציג את הדמויות באופן ברור וקריא, בניגוד לתנ"כ.
הוא מציג קריאה שונה, מאדיר דמויות שנחשבות בעיניך אולי כמשניות, אבל זה היופי בעניין - לכל אחד יש נקודת השקפה שונה.
אפילו לתנ"כ. אתה מוזמן להתרשם מהמלך הג'ינג'י במלכים ובדברי הימים. זה לא אותו מלך.

למעלה