"בלתי אהיב"

acemcjack

New member
"בלתי אהיב"

שלום,

אני בן 30+. לפני כשנה יצאתי ממערכת יחסים של כ-5 שנים, כשבדיעבד הסתבר שבת הזוג שלי מעולם לא אהבה אותי בצורה זוגית. כלומר, האהבה שהיא אמרה שהיא חשה כלפיי היתה תמיד אפלטונית. מאז הפרידה הספקתי לצאת עם כמה בחורות, ואפילו לפתח קשרים שנמשכו חודש-חודשיים ואף הגיעו למצבים אינטימיים. בחלק מהמקרים גם מצאתי שאני מתאהב. אבל תמיד הקשרים האלה נגמרו באותו משפט (או וריאציה דומה): "אתה בחור מקסים, אבל אני לא מצליחה לפתח רגשות כלפיך".

יש שני מקרים מאד ספציפיים שהייתי רוצה להתעכב עליהם: הראשון הוא של בחורה שהכרתי כחודשיים אחרי הפרידה מהאקסית. יצאנו כחודש, שבמהלכו חיזרתי אחריה במרץ - ארוחות (גם כאלה שאני הכנתי, ואני ממש ממש לא בשלן), פיקניקים, פרחים, מה לא. בסוף היא החליטה שלא מתאים לה וחתכה. להפתעתי, אחרי כחצי שנה (כשבזמן הזה הספקתי לצאת עם עוד מישהי במשך חודש-חודש וחצי), הוא צילצלה אלי, אמרה שהיא מצטערת, ושהיא היתה טיפשה, ושהיא לא מבינה איך היא נתנה לי ללכת, ושאלה אם אני מוכן לתת לזה עוד צ'אנס. הסכמתי. נפגשנו שוב, והיה נחמד למשך שבועיים, ואז היא אמרה לי שהיא מצטערת, אבל היא לא מצליחה לראות בי יותר מידיד פוטנציאלי. זאת היתה מבחינתי מכה רצינית. אבל התגברתי, ועברתי הלאה.

בכל הזמן הזה היתה לי ידידה טובה, שלמעשה הכרנו כשכנים בבניין שבו אני גר, ובינתיים היא עברה דירה, אבל המשכנו להיות בקשר. כחודשיים אחרי המקרה הקודם שתיארתי, ישבנו אצלה ודיברנו על כל מיני דייטים כושלים כאלה ואחרים, כשלפתע היא זרקה לי "אתה יודע, יצא לי לחשוב עלינו". והאמת היא שגם לי יצא לחשוב עלינו, למרות שהיא ואני הפכים די גמורים. החלטנו שננסה לראות אם אנחנו מתאימים, כאשר סיכמנו שאם כבר יוצאים, אז עושים את זה כמו שצריך - סרטים, ארוחות, ריקודים. כלומר, לא ישר לקפוץ לזוגיות. באחת היציאות, ישבנו באיזה מקום נחמד ושקט, וסיפרתי לה על כל השתלשלות הארועים הקודמים. היא הכירה את בת-הזוג שלי לשעבר, וידעה גם לספר לי איך זה נראה מהצד שלה, כשבסוף שאלתי אותה, אם כשהיא אמרה שהיא "חשבה עלינו", היה מאחורי זה גם איזשהו רגש? היא אמרה שברור, אבל הרגשתי שהיא קצת מתחמקת. המשכנו לצאת עוד כמה שבועות, כשהסוף, אני מניח שאתם מנחשים כבר, היה "אתה בחור מקסים, אבל...".

מה אני אגיד לכם, אני כבר באמת מרגיש מיואש. מאז שהתחלתי להתעניין בבנות בגיל 12-13 (אולי לפני), כל מה שרציתי זו מישהי שתאהב אותי, שתרצה אותי, שתראה בי יצור שהוא גם מיני, ולא סתם ידיד. ו-20 שנה שזה לא קרה אפילו פעם אחת.
אני יודע, זה לא מדגם סטטיסטי מובהק, וכולם אומרים לי שבסוף תגיע האחת שתראה ותדע להעריך את כל מה שיש לי להציע, אבל אני לא מצליח להשתחרר מהתחושה שיכול להיות שאני משדר משהו לא טוב, יכול להיות שאני פשוט... בלתי אהיב.

מתנצל על החפירה, אבל הייתי חייב לפרוק.

answer110

New member
היי

2 דברים: הראשון הוא שאם הייתי יודעת את הסוד לאהבה הייתי כבר נשואה באושר ואושר. השני הוא, שדבר אחד בלט לי בכל ההודעה שלך והוא הקשר של ה-5 שנים. לא ייתכן שבמשך 5 שנים בחורה הייתה איתך ולא אהבה אותך. גברים שקרנים לא מחזיקים מעמד עם נשים 5 שנים בלי לאהוב, על אחת כמה וכמה נשים!! ייתכן שבסיום הקשר, או בשנה האחרונה וכו פחתו הרגשות. עכשיו תבדוק אם אתה מתחבר למה שאני כותבת בהמשך: יכול להיות שהפרידה מהאקסית כל כך השפיעה עליך, שהנשים שאתה מתחבר אליהן , מראש הן נשים שלא ייוצר בינך לבינן חיבור. זה מעין שיחזור של אותו משפט ששמעת מהאקסית שלך ״אתה רק ידיד״. זה מהדהד לך במוח ואתה לא מבין למה???? לדעתי, ברגע שתפנים שהאקסית שלך אהבה אותך, שהיית נאהב, באופן מלא, גם חברי, גם פיזי,משיכה, והכל תוכל למשוך אליך ולהמשך לנשים שיאמרו לך בדיוק את אותו הדבר ( רק שאני לא יודעת מתי...). מה שאני כן יודעת , זה עד כמה משפט אחד קטן וכביכול חסר משמעות יכול לרדוף אותך, אבל רק להחליף פנים, דמויות, סיטואציות....והזמן חולף ואתה לא מבין מה קורה. אז מה שקורה הוא שאתה צריך להבין שאתה צריך לפתור פה את הבעיה הזאת עם עצמך ולא להתפס לקטנות אלא להביט על התמונה הגדולה יותר. ב-5 שנים שלמות היית נאהב, זה בלי להכיר אותך אני יכולה להבטיח לך.

acemcjack

New member
קודם כל, תודה.

תראי, זה לא שאני חושב שהיא לא אהבה אותי בכלל בכלל, אבל זה מה שהיא אמרה. אני אגיד לך יותר מזה, זה נכון שבשנה האחרונה לקשר המצב הדרדר, והרגשות פחתו, אבל היה לה משפט שהיה חוזר כל כמה זמן במהלך הקשר: "היום/השבוע אני לא אוהבת אותך", כל פעם שהיא אמרה את זה, זה היה כמו לחטוף בעיטה בבטן בשבילי. בשלב כלשהו, כשהיינו בערך 3 שנים ביחד, וכבר גרנו ביחד, היא רצתה להיפרד. שכנעתי אותה שננסה בכל זאת, ובתמורה אלך לטיפול פסיכולוגי, לטפל בכל מיני בעיות שהיו לי (אגב, הטיפול עצמו היה די קצר - כ-20 מפגשים בסה"כ, שבסופם הפסיכולוגית אמרה שהיא לא חושבת שאני צריך טיפול). בקיצור, עשיתי שמיניות באוויר כדי לגרום לזה להצליח, והייתי בן-זוג נפלא (אלה המילים שלה, לא שלי), אבל הסיפור הזה של "אוהבת / לא אוהבת" תמיד היה ברקע.

אז למה נשארתי כ"כ הרבה זמן? למה הסכמתי לזה? אני מודה, רציתי בזה יותר מדי. זה היה הקשר המשמעותי הראשון שלי, ולא יצאתי עם יותר מדי בחורות לפני זה. היו לי בסה"כ 2 קשרים לפני זה שנמשכו כ-3 חודשים כ"א, ובגלל שכ"כ רציתי את זה, הסכמתי לאכול את החרא ולבקש עוד.
כשהסתיים הקשר דווקא הרגשתי סוג של רווחה. הבטחתי לעצמי שדבר כזה בחיים לא יקרה לי יותר, שלא אסכים לוותר על אהבה. זאת הסיבה, אגב, ששאלתי את אותה ידידה שהתחלתי לצאת איתה בפירוש אם היא מרגישה משהו.

אז אני לא יודע אם אולי אלה באמת הנשים שאני מתחבר אליהן. יכול להיות שכן, אבל אני לא יודע אם זה מסוג הדברים שאפשר לזהות בבחורה כשאתה רק מתחיל לצאת איתה.

ושוב, תודה על האמפתיה, והניסיון לעודד, במיוחד עם המשפט האחרון. אני רק יכול לקוות שאת צודקת, גם אם כרגע אני לא ממש מאמין בזה.

answer110

New member
אלה לא דברים שאתה יכול

לזהות בבחורה שאתה יוצא איתה (לא בהתחלה לפחות) אלה דברים שאתה צריך לזהות בעצמך. זה דורש ממך לשבת ולהתבונן בעצמך וזה קשה, מנסיון זה קשה אבל הכרחי. תחשוב למה נשארת עם בחורה שאומרת לך שהיום היא לא אוהבת אותך. תחשוב איך זה השפיע עליך וכמה המשפט הזה ודומיו גרמו לך לשנות את ההנהגות שלך מיד לאחר ששמעת אותו ( למשל אם התאמצת יותר, פתאום השקעת יותר...) תחשוב אם אלה משפטים לגיטימיים במערכת יחסים שאתה מוכן /לא מוכן/רוצה/לא רוצה לחוות בהמשך (תהיה החלטי לגבי זה במאה אחוז, גם כשאנחנו אומרים שאנחנו לא רוצים משהו בתוך תוכנו אנחנו כן מחפשים אותו ואז זה מתממש ואנו בוכים על מר גורלנו. תבדוק טוב מה מניע אותך. מקווה שעזרתי.

אין דבר כזה

הבעיה היא אצלך. אתה נותן יותר מדי. תן פחות, תהיה פחות זמין, פחות נגיש, תראה שיש לך עוד דברים לעשות. ככה יעריכו אותך יותר.
אל תהיה יותר מדי טוב, שלא יעשו לך רע.

acemcjack

New member
אני לא בעניין של לשחק משחקים

אף פעם לא הייתי. כשמישהי שאני יוצא איתה מוצאת חן בעיני, אני אומר לה את זה ומראה לה את זה. אם מישהי לא יכולה להעריך את זה, זו כנראה לא מישהי שאני רוצה קשר זוגי איתה.

acemcjack

New member
ורק שיהיה ברור

אני לא מטריד כל היום בטלפונים ו-SMS-ים, הכל במידה. אם זה היה המצב, כנראה שלא הייתי שורד מעבר לדייט הראשון עם אף אחת.

גם אני לא

אתה יכול להראות ולעשות, אבל לתת גם לצד השני לעשות מספיק. אחרת יזלזל בך. אל תהיה יותר מדי טוב, כדי שלא יעשו לך רע. ככה זה בישראל.

acemcjack

New member
עדיף כבר להישאר לבד

אם זאת הגישה שמצפים ממך לחיות לפיה.

לא נכון

לא צריך ללכת לקיצוניות.
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, שיכולה לשנות את חייך, היא לחפש באוכלוסיה שלא נמצאת הרבה זמן בארץ, כי כל מי שבא לפה מתקלקל.
אנחנו מדינה רעה עם אנשים רעים מאוד. זאת האמת.
יש פה הרבה עולות חדשות שעדיין לא התקלקלו, שיוכלו להעריך מישהו טוב. אל תבנה על ה"סחורה" המקומית.

acemcjack

New member
טוב, תודה על העצות

אבל זה באמת גולש כבר מנושא הדיון. אקח לתשומת ליבי.

sweetdreams

New member
תכלס...

תקשיב, אני בול בגישה שלך!!
אני אגיד לך, אני אמנם נמצאת עכשיו בזוגיות די טרייה (כשנכון לעכשיו היא נפלאה), אבל לפניה הייתי הרבה מאוד זמן רווקה. כן, יצאתי עם אנשים, אבל בנינו, זה לא היה זה, זה לא תפס.
והגישה שלי היתה בול הגישה שלך - אני לא משחקת משחקים! גם אין לי את היכולת ואת העצבים לעשות את זה (כי זה כזה מתיש, לחשוב על כל צעד ושעל, למי יש כוח לזה...
), וגם כי פשוט לא סוג הקשר שאני מחפשת. אם מישהו צריך את המשחקים האלה, אז הוא לא זה שמתאים לי.
ונכון אמרת, עדיף כבר להיות לבד על פני להיות בזוגיות שלא מתאימה לך, או שאתה צריך לשנות ולא להיות מי שאתה. וכשקשר עובד, אז הוא עובד חלק. בלי שטויות!
אני גם לא מאמינה בעצות מהסוג "אל תהיה ככה..", "תעשה יותר ככה.." אני חושבת שאתה צריך להמשיך להיות בול מי שאתה, ולהאמין במי שאתה. מי שתראה את זה תרוויח, ולהתחיל לעשות שינויים דבר ראשון לא מבטיח שומדבר, זה לכל היותר הימור (כי כל אחד הרי מחפש דברים שונים, אין איזו נוסחא שמפצחת את כולם), ודבר שני גם אם זה יביא לך תוצאות, אלה סביר להניח לא יהיו התוצאות בהן אתה מעוניין, כי אתה תמצא מישהי שאוהבת את הדמות שיצרת ולא את מי שאתה באמת, ואז מה זה שווה?

לא אמרתי לו לשחק משחקים

המלצתי לו לא להיות יותר מדי טוב, כדי שלא יעשו לו רע. פה זה ישראל.

די!

זו ממש שטות! הוא צריך להיות עצמו.. ולא להתחיל להיות בנאדם רע כי הוא חי בישראל!
אני שומעת את זה ומתפלצת לי פה...
זה נכון שלא צריך לתת הכל מיד.. אלא לחשוף את עצמך בהדרגה.. אבל מפה ולשנות גישה מקצה לקצה- טעות!

לא אמרתי לו להיות רע

אמרתי לו לא להיות יותר מדי טוב, שלא יעשו לו רע. לטובתו.

FIngertIps

New member
קצת יומרני מצדך להגיד כזה דבר,

אם אתה באמת תושב חוץ :) לפעמים קל לשכוח, אבל לישראל אין מונופול על כל אחד ואחד מהדברים שהכילה תיבת פנדורה.

(הגעתי מהראשי)

תמשיך בשלך...

אל תהיה מי שאתה לא..
זה נכון שקשה להיות טוב לב ונדיב לפעמים, אבל בסופו של יום הולכים לישון עם לב שלם ושלא פגענו באף אחד..
אז לדעתי העצה למעלה.. ממש מיותרת!

אני עדיין מחפשת גבר עם איכויות של פעם.. ובגלל עצות מטופשות כמו זו שניתנה לך.. יכול להיות שהרבה גברים מיישמים אותה והופכים להיות "בחורים רעים"... אז כמו שכתבתי לך מקודם
אתה נשמע לי מקסים- אל תשתנה!

acemcjack

New member
תודה רבה. :)

העניין הוא שזה ממש לא קשה לי. קשה לי להיות ההפך (לא שאני רוצה להיות ההפך).

אבל בכל זאת יש קצת אמת במה שנאמר. אני לא צריך להפוך להיות רע, אבל אני צריך להפסיק לרצות כל הזמן ולחשוב שזה מה שיגרום לבחורה להתאהב בי.

בכל מקרה, אין סיכוי שאהפוך ל-"בחור רע" - לא כדי למצוא אהבה, ולא בכלל.

מי כמוני יודעת.. :)

מה זה להיות יותר מדי טובה... ואכלתי אותה יותר מדי פעמים ... וגם אני ניסיתילשנות קצת את עצמי.. כדי לא להיות יותר מדי טובה.. אבל זה לא הולך לי.. אבל לגבי שאר התגובות.. במערכת יחסים גם לך יש וצריך להיות מקום לבטא את עצמך .. את הרצונות שלך מאווים בקיצור אותך.. אני יודעת על עצמי שכמה שאני אוהבת להיות צודקת.. כשאני לא.. אז יש מקום שיתקנו אותי או לשמוע עוד צדדים.. וזה כל הקטע.. יחסים של אני והצד השני..

למעלה