בלקברי זה פה??

pulpy

New member
בלקברי זה פה??

שלום לכולם. קודם כל,אני מקווה שאני בפורום הנכון.הסיבה שאני לא יודע היא גם השאלה שלי :) חברה שלי רוצה לקנות לי בלקברי בארה"ב. והאמת - שאני לא יודע כ"כ אם אני צריך את זה. אני לא כזה זקוק למייל בדחיפות, שאני יודע שזה עיקר הדבר בבלקברי. אם מישהו יוכל לפרט לי את היתרונות והחסרונות של המכשיר, אני אשמח. דבר נוסף-מה צריך בשביל שהוא יפעל?חיבור סלולרי פשוט(סים קארד) או יותר מזה?

BravoMan

Active member
אני מניח שזה הפורום הקרוב ביותר

לגבי האוכמניה כמו שמכנים אותה כאן, אז צריך גם שרת מיוחד של RIM כדי שהמכשיר יקבל דוא"ל בדחיפה. לפני כשנה ראיתי שאורנג' פרסמו את המכשיר, אז מן הסתם יש להם את השירות, השאלה האמיתית כמה זה עולה והאם יחברו מכשיר שלא נרכש דרכם. אני הייתי ממליץ לך על POCKET PC משולב טלפון במקום. גם המון תוכנות שניתן להתקין, גם פתרונות PUSH חינמיים וגם לא תהיה מוגבל לPARTNER.

pulpy

New member
המממ....

העניין הוא כזה - זאת מתנה :) אז אני יכול להגיד או כן או לא. אם תוכל לפרט מה היתרונות של המכשיר הזה,או מה יש בו בכלל שאני צריך או לא צריך,אז אני אשמח. דבר שני,אני גר בחו"ל,והאמת שאני לא יודע מה קורה פה מבחינת תעריפי שימוש של PUSH,אבל שוב-זה לא כזה חשוב לי. אני לא כזה מכור למיילים...

BravoMan

Active member
העניין הוא

שאין לי מכשיר כזה ואני מכיר אותו רק בתאוריה. בכל אופן יש שם יומן, לוח שנה ועוד כמה ישומים, אולי גם איזה משחק או שניים אבל בגדול זה מכשיר שנועד בעיקר לPUSH. אגב יתרונות מול מה? וגם באיזה דגם מדובר? חוץ מזה לא אמרתה מה בדיוק אתה צריך. בכל אופן יתכן שיכח כמה ימים עד שמישהו שיש לו כזה יראה את ההודעה שלך כי יש ממש מעטים כאלה בארץ. כפי שציינתי אין בסיס רחב של ישומים לדבר הזה לכן אנשים לרוב מעדיפים POCKET או PALM. בקיצור יש סיכוי טוב שתוך יום - יומיים תשים אותו במגירה ותשכך ממנן.

+++

בשביל שבלקברי יעבוד בארץ צריך כמה דברים: צריך שהקו יהיה מאופיין בחברת הסלולר כקו התומך בבלקברי. ברוב המקרים זה גם אומר סים חדש, אבל לא בהכרח מספר אחר. אחרי שהקו יעבוד תצטרך להתממשק לשרת של בלקברי. השרת בעצם מקבל הודעות משרת הדואר שלך ומעביר אותם לבלקברי. אם אתה נמצא בארגון ורוצה לקבל מייל משרת דואר ארגוני (כמו לדוגמה exchange), תצטרך שרת בלקברי שישב בארגון ויתחבר לשרת הדואר הארגוני. אם תרצה באופן פרטי לקבל מיילים תצטרך לרכוש שרותי בלקברי. בחו"ל אפשר לרכוש מנוי מחברת RIM. יש לזה תשלום תקופתי. אני לא יודע אם גם חברות הסלולר בארץ נותנות שירות כזה, תצטרך לשאול. מצב העברית בבלקברי הוא קטסטרופלי. למרות שכבר יש שיפור כלשהו מאז הסקירה, עדיין זו עברית שלא ניתן בשום פנים לעבוד איתה בשוטף. אם טלפונים פשוטים של סמסונג היו יוצאים עם עברית כזו, אף אחד בארץ לא היה קונה אותם. אז רק אם אתה מתכוון לעבוד אך ורק באנגלית, כדאי לך לשקול את זה. כשאני אומר לעבוד, אני לא מתכוון לשפת הממשק אלא לרשימת אנשי הקשר, הודעות SMS וכל דבר אחר. דמיין לך טלפון שבו אין שום אפשרות לחפש איש קשר, או לקפוץ אליו ישירות עם הקלדת האות הראשונה שלו, אלא רק לעבור ידנית על כל הרשימה מהתחלתה בכל פעם שתצטרך למצוא מישהו. זו תפיסת העבודה בעברית בכל אפליקציות המכשיר. בנוסף, תצטרך שתהיה מותקנת על השרת אפליקציה מיוחדת שנקראת METAMessage כדי שתמיר לך את ההודעות לעברית. אפליקציה זו צריכה להיות מותקנת גם על המכשיר עצמו. היא אינה חינמית ובטח שאינה מותקנת על שרתים ציבוריים בחו"ל. היכולות של בלקברי הן מאוד מצומצמות. בעצם מדובר במכשיר שיכול לקרוא ולשלוח מיילים לא מתוחכמים. משהו כמו ביפר שאפשר גם לענות איתו. אל תצפה ליותר מזה. גם אם בלקברי היה עושה את כל מה שהוא אמור לעשות בצורה הטובה ביותר, זה היה עדיין רק 20% ממה שכל טראו או imate הכי פשוטים יכולים לעשות. היום כאשר לכל מכשיר יש פתרונות PUSH זמינים ונוחים, חבל לבזבז מאמץ על מכשיר שזה הדבר היחיד שהוא יודע לעשות. דבר נוסף שיש להביא בחשבון, החברות הסלולריות משווקות בארץ רק את דגם 7290. אם תביא דגם אחר יתכן ותתקל בבעיות נוספות.

pulpy

New member
מה לגבי תכונות אחרות??

יכולות כטלפון סלולרי?מצלמה? פתיחת מסמכים?נפח זיכרון? האם כל אלה מופיעים כבר במכשירים החדשים?

למעלה