הפירוש שלי לשיר הכאפה המצלצלת
בשיר זה לפי ניתוח אישי שלי חברי הדג נחש באים לדבר לחבר'ה מוסיקאים צעירים שרוצים להתפתח ולהצליח. הם מנסים לגרום להם להבין שברגע שהם כבר בתוך השוק הזה של המוסיקה שידעו שהדרך שלהם הולכת להיות רצופת מכשולים ,והם יצטרכו לעבוד קשה כדי להגיע לרמות של הצלחה ומעטים מהמוסיקאים בארץ צלחו את הניסיון הזה. הם אומרים שרוב המוסיקאים היום בארץ חשים תיסכול מתופעת הצריבות,השוק השחור,הגניבות . מוסיקאים היום בארץ נמצאים במצב כזה שחלק מהם לא גומרים את החודש כי אין להם כסף. צריך לזכור שהרבה מהמוסיקאים צריכים לעבוד בעוד לפחות 2-3 עבודות מהצד כדי להביא הביתה לחם, להביא פרנסה שתקיים אותם מחוץ לזרקורים. הדגים אינם מנסים ליצור הרתעה מפני התחום הזה של המוסיקה הם באים ליצור מודעות אצל חבר'ה בגילאים צעירים ששואפים להצליח פה בארץ בתור מוסיקאים. להיות מוסיקאי לפי הדגים זה לחטוף כאפה מצלצלת לפנים,זה שנים על גבי שנים של חזרות, עבודה ווקאלית,עבודה מוסיקלית. הדגים מנסים להביא למודעות של צעירים בגילאים שלנו ששואפים להיות כמוהם ומכינים אותם לקראת מה שהולך לבוא להם. זוכרים את השיר המכונה של הגרוב? שימו לב לשורה שם "יש לי משהו אחד לומר לנוער מוסיקה ישראלית היא לא קסם לא זוהר לכל אחד מאיתנו יש עוד עבודה יש סאונדמן וברמן יש עובד חברת שמירה" כבר בשיר הזה הם מדגישים שלהיות מוסיקאי זה בלי שום ספק לחטוף כאפה מצלצלת לפנים. לרבים מאיתנו בארץ המוסיקאים נראים כל כך זוהרים,כאלה שלא חסר להם כלום אז הדג בעצם חושפים לפני רבים שכאלה שחושבים כך שזה בדיוק להיפך. זה להזיע ולעבוד במשך שנים על גבי שנים וכאן בעצם מגיעה הכאפה המצלצלת. אין במוסיקה הישראלית לא קסם ולא זוהר. להיות מוסיקאי זה לחטוף כאפה מצלצלת בפנים. הדגים מביאים את אורח חייו של מוסיקאי כפי שהיא היום בארץ. הם מביאים את הניסיון שלהם ואת התהליך שהם עברו במשך שמונה השנים האחרונוץ. הם באים להראות שלא תמיד כל הנוצץ זהב.