בלע

oRockGirLr

New member
בלע ../images/Emo13.gif ../images/Emo105.gif

הכאפה המצלצלת... בשיר הדג מסבירים כמה שזה לא קל לעסוק במוזיקה וכו' וכו'. אני תוהה כבר כמה ימים:) מה בעצם המטרה שלהם בשיר? מצד אחד חשבתי... אולי הם רוצים להזהיר אנשים כדי שלא יכנסו לזה ושזה לא קל וכל כך ורוד כמו שזה נראה. מצד שני... כנראה שהם בסך הכל הם רוצים לגרש את ה"אויבים" שלהם ברדיו. או בכלל.. יש הרבה להקות צעירות עכשיו שמתפתחות ודי מצליחות שיום אחד יהיו המתחרות של הדג נחש. כנראה שהם באמת מנסים להשפיע על הרבה צעירים שלא יגעו בזה. ולא יכנסו לענייני המוזיקה
מה אתם אומרים?? יום טוב

shiepki

New member
מה פתאום!

הפואנטה של השיר זה לא שאסור להכנס לעסקי המוזיקה.. הם פשוט מנסים להראות שזה קשה ולנפץ את האשליה של כל מה שרואים באמטיוי, אבל אומרים לא לוותר! "ואתה גם שאתה בטופ וגם שאתה בתחתית הבור, תן לו רק במוזיקה ותן להמשיך ליצור"

FunkyGiraffe

New member
אוף.. למה את תמיד מחפשת את הרע..?!

בכל מקרה, הדג נחש לא כאלה, אם תשימי לב הם גם מקדמים אמנים צעירים כמו ג'וני הקטן כנ"ל טיפקס, הם לקחו את הדג נחש בתור מופע פותח בתקופת "דיסקו מנאייק" באמצע שנת 2000 ואחד ממבקרי המוזיקה של ידיעות אחרונות הלך אחרי הדג נחש כי הוא קבע לעצמו שהוא ראה את המופע העיקרי
בכל מקרה, יא יא מלמד שעורים פרטיים נגנים, דודוש מלמד שעורים פרטיים וכאלה אם תעקבי טוב, שאנן סטריט מנהל עמותת פסטיבל בשקל הקים סדנאת ראפ בשקל לשיעור עם מופע גמר שנקראת ירושלמים מדברים ובאו להרצות על כתיבה יוצרת, זרימה ודיקציה גדולי הראפרים בארץ [מוקי די, סגול 59, גיא מר, חיים שמש {בא לעזור}, שאנן סטריט לירון תאני ועוד הרבה הרבה שאני לא זוכר] בכל מקרה תחשבי טוב טוב למה הכאפה ואם תשימי לב 4 שנים לקח להם להתפרסם מהיום שהם קמו ואם הייתי שם למעלה בתחנות הרדיו/טלוויזיה והייתי מקבל את הסינגל שלהם הראשון שלהם או כל חומר מוקלט הייתי משמיע אותו ללא הרף.. אבל אני לא אובייקטיבי

oRockGirLr

New member
אני לא מחפשת את הרע ../images/Emo105.gif

סתם רציתי לשמוע עוד גרסאות... אה והם שכחו לציין בשיר שכל הלהקות והזמרים בסוף מדרדרים לסמים
תודה על שיתוף הפעולה

טיפקסית

New member
הפירוש שלי לשיר הכאפה המצלצלת

בשיר זה לפי ניתוח אישי שלי חברי הדג נחש באים לדבר לחבר'ה מוסיקאים צעירים שרוצים להתפתח ולהצליח. הם מנסים לגרום להם להבין שברגע שהם כבר בתוך השוק הזה של המוסיקה שידעו שהדרך שלהם הולכת להיות רצופת מכשולים ,והם יצטרכו לעבוד קשה כדי להגיע לרמות של הצלחה ומעטים מהמוסיקאים בארץ צלחו את הניסיון הזה. הם אומרים שרוב המוסיקאים היום בארץ חשים תיסכול מתופעת הצריבות,השוק השחור,הגניבות . מוסיקאים היום בארץ נמצאים במצב כזה שחלק מהם לא גומרים את החודש כי אין להם כסף. צריך לזכור שהרבה מהמוסיקאים צריכים לעבוד בעוד לפחות 2-3 עבודות מהצד כדי להביא הביתה לחם, להביא פרנסה שתקיים אותם מחוץ לזרקורים. הדגים אינם מנסים ליצור הרתעה מפני התחום הזה של המוסיקה הם באים ליצור מודעות אצל חבר'ה בגילאים צעירים ששואפים להצליח פה בארץ בתור מוסיקאים. להיות מוסיקאי לפי הדגים זה לחטוף כאפה מצלצלת לפנים,זה שנים על גבי שנים של חזרות, עבודה ווקאלית,עבודה מוסיקלית. הדגים מנסים להביא למודעות של צעירים בגילאים שלנו ששואפים להיות כמוהם ומכינים אותם לקראת מה שהולך לבוא להם. זוכרים את השיר המכונה של הגרוב? שימו לב לשורה שם "יש לי משהו אחד לומר לנוער מוסיקה ישראלית היא לא קסם לא זוהר לכל אחד מאיתנו יש עוד עבודה יש סאונדמן וברמן יש עובד חברת שמירה" כבר בשיר הזה הם מדגישים שלהיות מוסיקאי זה בלי שום ספק לחטוף כאפה מצלצלת לפנים. לרבים מאיתנו בארץ המוסיקאים נראים כל כך זוהרים,כאלה שלא חסר להם כלום אז הדג בעצם חושפים לפני רבים שכאלה שחושבים כך שזה בדיוק להיפך. זה להזיע ולעבוד במשך שנים על גבי שנים וכאן בעצם מגיעה הכאפה המצלצלת. אין במוסיקה הישראלית לא קסם ולא זוהר. להיות מוסיקאי זה לחטוף כאפה מצלצלת בפנים. הדגים מביאים את אורח חייו של מוסיקאי כפי שהיא היום בארץ. הם מביאים את הניסיון שלהם ואת התהליך שהם עברו במשך שמונה השנים האחרונוץ. הם באים להראות שלא תמיד כל הנוצץ זהב.

טיפקסית

New member
ומצד שני כמו שעידו אמר

שאם אתה באמת רוצה להשיג משהו אסור לך לוותר על השאיפה שלך, אסור לך לוותר על מה שאתה חולם במשך שנים. אתה חייב להמשיך לנסות ליצור ובעיקר להיות מי שאתה. חייבים להיות עקשנים. אסור לוותר

איזה שירים אח אח

נכון שהם ענקיים <?????? ששמעתי ת'שיר בהתחלה לא הבנתי מזה הטון הזה הנמוך ששרים איתו אבל נראלי שהם אומרים שנכנסים למוזיקה צח להיזהר מהרבה דברים וזה לק דבר קל אבל אם במת אתה מאמיןבעצמך וזה ....אתה בסוף תצליח .....

MiToOsH

New member
נמ. ../images/Emo104.gif

תעשי טובה תגידי שה"צח" הזה היה בדיחה ושאת יודעת שלא ככה אומרים.. o_O

afon

New member
לדעתי

הם מנסים להסביר ולהעביר מסר למוזיקאים צעירים שינסו להיות כמה שיותר נאמנים לעצמם ולמוזיקה שלהם. שלא ינסו להיות מיין סטרים, שלא ישתנו רק כדי להתאים את עצמם לקהל, שהקהל יתאים את עצמו אליהם. בסך הכול הם מנסים להעביר שמוזיקה זה דבר חשוב ואסור לזלזל בו.

MiToOsH

New member
איי החתימה שלך!!! ../images/Emo9.gif ../images/Emo104.gif

[הייתי בטוחה שתשני אותה תוך יום] ולתשובה- לדעתי הם יוצאים נגד מתקפת תרבות האינסטנט שיש כאן. להבהיר שלא הכל נוצץ וטוב כמו שזה ניראה ,ושאתה צריך להיות עצמך דבר ראשון ורק אח"כ לחפש את התהילה. בדיוק כמו שרוב הילדות בגיל 10-11 ככה רוצות להיות דוגמניות וכל החרא הזה, ומעיין קרת [שהייתה דוגמנית] הוציאה ספר וסיפרה על האנורקסיה שלה [אני לא בטוחה שזה באמת אנורקסיה ולא מחלה אחרת, מצטערת מראש]. הדג [לדעתי] מנסים לעודד מוזיקאים ליצור מוזיקה מהלב ולא מהארנק.

oRockGirLr

New member
סתם לא היה כוח להחליף ../images/Emo105.gif

נו סתם
את יודעת שאני אוהבתותך. מתנה ליומולדת,
אני אדגיש את המשפט הזה =]

oRockGirLr

New member
../images/Emo11.gif ../images/Emo105.gif

לונורא. אני עדיין אוהבתותך. עוד 19 יום=]

למעלה