וואי, זה ממש מוכר
מה שאת מתארת.
אבל זה טוב לדעתי לעצור ולשאול את עצמך האם טוב לך? לא טוב לך? איפה היית רוצה לראות את עצמך היום? בעוד כמה שנים? עם מי? וכו' ולנסות לכוון את החיים לפי זה.
לא תמיד זה הולך. לפעמים הכי קשה זה לענות לעצמינו על השאלות הכי פשוטות בעולם. כמו מה עושה לי טוב? תשאלי ילד והוא יענה לך בפשטות- גלידה\לונה פארק וכו'
איפשהו איבדנו את עצמינו. מקשיבים יותר מידי לציפיות החברה \ משפחה \ אנו עצמינו- מאיתנו. לא צריך לפחד מתשובות טפשיות. אין מה לברוח מעצמינו. זה יהיה קיים בתוכינו גם אם נאמר בקול וגם אם נשמור עמוק בתוך הבטן.
איזו חמודה, הצחקת אותי שאת מפחדת לצאת סתומה כי אולי למחרת תשני את הדעות שלך...
אני לפעמים סותרת את עצמי באותו משפט...
זה לא כ"כ נורא לעשות את זה
תראי, לי זה נשמע סביר לשנות דעות (ואפילו מומלץ! לא הייתי רוצה להשאר באותן דעות של לפני כמה שנים...)
במיוחד כשנמצאים בצמתים כלכך משמעותיים של החיים. הגיוני כל יום- יומיים, דקה-שתיים שהדעות יזוזו לכאן או לכאן.
האמת, במצב שכזה אני מעדיפה כמה שפחות להתייעץ עם אנשים. איש איש ודעותיו וזה יכול רק להוסיף לי בלאגן במח.
בסופו של דבר אני מנסה להחליט לבד מה נכון לי. לא משנה מה האנשים הכי חכמים בעולם יאמרו, אם זה רלוונטי בשבילי, אקבל בשמחה את עצתם ואם לא, אסנן בשמחה...
אל תלחצי. יהיה בסדר באמת. גם אם כרגע אין שום איתות לכך. פשוט תחיי- תפלי, תקומי, תצליחי, תתבלבלי, תתקעי, תעשי טעויות, תחלצי מטעויות כו'.
אלו החיים.ואם מפחדים או מחכים בדריכות שתגיע התשובה האולטימטיבית, החיים באזשהו מקום מתפספסים. אבל גם מזה לא צריך לפחד
רבי נחמן כתב את המשפט המוכר שאני ממש מתחברת אליו- "כל העולם כולו גשר צר מאוד והכלל והעיקר שלא יתפחד כלל"
תודי שזה אדיר!
מקוה שלא העמסתי עליך יותר מידי...
שיהיה לך לילה קסום