הנה הודעה רלוונטית לכולנו מפורום פוריות תפוז!
מישהי שם חזרה מביקור אצל משיח ויש שם מידע מצויין על העניין הזה. והנה הוא:
חוזרת מפרופסור משיח ורוצה לעדכן אתכן בנושא
אופטימוסית
09/02/14 20:12
עוברים והחזרות.
אחרי הכשלונות, ההפלה והכימי ולקראת סבב מספר 7, החלטתי לגשת ל'תותח' העליון (כך אומרים)... אבי ההפריות...
במהלך השיחה עלה נושא שחשבתי שכדאי לעדכנכן בו משום שלא פעם עלה פה דיון על נושא עוברים והחזרתם (ביום 2, 3, בלסטו וכו')
משיח הסביר לנו היום שכשמחזירים עובר בן 3 ימים לרחם זה סוג של טעות ביולוגית (אמנם לא תמיד יש ברירה- אבל זה לא נכון ביולוגית) ולהלן ההסבר:
כשנוצר הריון טבעי (לא מוכר לי ) ביום 3 העובר עדיין בשלב המעבר מהחצוצרה לרחם.
בחצוצרה יש נוזלים בהרכב מאד שונה מההרכב ברחם וזה המדיום לו זקוק העובר כדי להמשיך ולהתפתח.
רק כשהעובר הוא בלסטוציט- הוא מוכן להשתרש ברחם.
הרחם, לדבריו, ממש לא אידיאלי להתפתחות עובר בן 3 ימים, אבל כשהשיקול הוא רחם מול אינקובטור (רגיל)- ברור שעדיף רחם כי תנאי האינקובטור לא עושים טוב לעוברון.
אבל, כשמדובר באימבריוסקופ למשל, שאין צורך לפתוח אותו (מה שמזיק לעוברים) וכן שניתן לעקוב צפוף אחר ההתפתחות שלהם, יש עדיפות מובהקת להשאיר אותם שם ולהחזיר רק בדרגת בלסטו.
לטענתו, המעבדות מחזירות לנו את העוברים הכי טובים (הגיוני לא?) ואת הפחות טובים משאירה לבדוק אם יתפתחו לבלסטו' ומכאן שהטעות היא 'כפולה'- הסיכוי של הפחות טובים להפוך לבלסטו נמוך יותר מלכתחילה והסיכוי של ההכי טובים שהוחזרו- ממילא לא גבוה כי הם לא אמורים להיות ברחם ביום 3 (או 2).
העליתי בפניו את הפחד ששום דבר לא יהפוך לבלסטו וכך הפסדתי הכל והוא הסכים איתי שזה אכן סיכון אבל שהוא היה לוקח אותו.
משיח טוען שרוב המעבדות לא יודעות עדיין לעבוד כמו שצריך עם האימבריוסקופ ושמטרתו הראשונית היא לייעל את תהליכי גידול הבלסטו' שיש להם סיכויים גבוהים פי כמה להשתרש. הוא גם טוען שהיום יש מדיומים שיודעים לחקות טוב יותר את הנוזלים שיש בחצוצרה ולכן זה יותר מדוייק לעוברים...
ואם כבר מדברים על השרשה: גם משיח, כמו בר-חווה, אוחז בדיעה שהחזרה של בלסטו טוב במחזור עוקב (לא באותו החודש של הסטימולציה) - משפר באופן משמעותי ומובהק את הסיכויים.
הוא אפילו הראה לי מחקר שהוכיח שהסיכויים עולים בכ 20%-25% בטיפול כזה (החזרת מוקפא איכותי במחזור עוקב). הסיבה לכך היא היותו של הרחם יותר רצפטיבי.
אני מודה שאותי הסיכון לסיים את כל הסבב בלי החזרה- מפחיד בטירוף אבל החלטתי שאין לי כבר מה להפסיד ואני מוכנה לשים מבטחי בו ולקחת את הצ'אנס. לתת להם לגדל כל מה שיופרה לבלסטו'....
מקווה שהמידע הזה רלוונטי כאן למישהי....
בהצלחה לכולם ובשורות טובות!