בלסטוציסטים

בלסטוציסטים

האם מקובל לנסות להחזיר בלסטוציסטים כשמדובר בתרומה?
מצד אחד, יש להם סיכוי גבוה יותר להשתרש ולכן הצעתי לזוג שלי (אני פונדקאית)
לדבר עם הרופא על החזרה כפולה - עובר אחד ביום 2/3 ולאחר מכן החזרה של בלסטוציסט.
מצד שני, אולי זה בעצם "בזבוז" של עובר כי לא בטוח, בלשון המעטה, שיגדל לבלסטוציסט במעבדה....
דעתכן/ניסיונכן?
תודה!

מסכימה עם מיה לברר עם בר חוה מנסיוני לא הוצעו לי בלסטו, לדעתי האישית... כי הם (המסלול) לא רוצים "לאבד" עוברים. הרי הם מתחייבים למס' עוברים, אם יצטרכו להתחייב למס' בלסטו הם לא יצליחו לעמוד בזה כלכלית...
אם אני זוכרת נכון אתם אמורים לקבל עוברים מוקפאים, כלומר בני יומיים....? מאחר ואני קיבלתי טריים הם היו בני 3 ימים, יכולה להגיד לך שביום ההחזרה היו 4 עוברים, הוחזר אחד ורק 2 הוקפאו, כך שסביר להניח שהרביעי לא המשיך להתפתח....
בהצלחה!!!!

עוגי555

New member
הנה הודעה רלוונטית לכולנו מפורום פוריות תפוז!

מישהי שם חזרה מביקור אצל משיח ויש שם מידע מצויין על העניין הזה. והנה הוא:

חוזרת מפרופסור משיח ורוצה לעדכן אתכן בנושא
אופטימוסית
09/02/14 20:12
עוברים והחזרות.
אחרי הכשלונות, ההפלה והכימי ולקראת סבב מספר 7, החלטתי לגשת ל'תותח' העליון (כך אומרים)... אבי ההפריות...
במהלך השיחה עלה נושא שחשבתי שכדאי לעדכנכן בו משום שלא פעם עלה פה דיון על נושא עוברים והחזרתם (ביום 2, 3, בלסטו וכו')
משיח הסביר לנו היום שכשמחזירים עובר בן 3 ימים לרחם זה סוג של טעות ביולוגית (אמנם לא תמיד יש ברירה- אבל זה לא נכון ביולוגית) ולהלן ההסבר:
כשנוצר הריון טבעי (לא מוכר לי ) ביום 3 העובר עדיין בשלב המעבר מהחצוצרה לרחם.
בחצוצרה יש נוזלים בהרכב מאד שונה מההרכב ברחם וזה המדיום לו זקוק העובר כדי להמשיך ולהתפתח.
רק כשהעובר הוא בלסטוציט- הוא מוכן להשתרש ברחם.
הרחם, לדבריו, ממש לא אידיאלי להתפתחות עובר בן 3 ימים, אבל כשהשיקול הוא רחם מול אינקובטור (רגיל)- ברור שעדיף רחם כי תנאי האינקובטור לא עושים טוב לעוברון.
אבל, כשמדובר באימבריוסקופ למשל, שאין צורך לפתוח אותו (מה שמזיק לעוברים) וכן שניתן לעקוב צפוף אחר ההתפתחות שלהם, יש עדיפות מובהקת להשאיר אותם שם ולהחזיר רק בדרגת בלסטו.
לטענתו, המעבדות מחזירות לנו את העוברים הכי טובים (הגיוני לא?) ואת הפחות טובים משאירה לבדוק אם יתפתחו לבלסטו' ומכאן שהטעות היא 'כפולה'- הסיכוי של הפחות טובים להפוך לבלסטו נמוך יותר מלכתחילה והסיכוי של ההכי טובים שהוחזרו- ממילא לא גבוה כי הם לא אמורים להיות ברחם ביום 3 (או 2).
העליתי בפניו את הפחד ששום דבר לא יהפוך לבלסטו וכך הפסדתי הכל והוא הסכים איתי שזה אכן סיכון אבל שהוא היה לוקח אותו.

משיח טוען שרוב המעבדות לא יודעות עדיין לעבוד כמו שצריך עם האימבריוסקופ ושמטרתו הראשונית היא לייעל את תהליכי גידול הבלסטו' שיש להם סיכויים גבוהים פי כמה להשתרש. הוא גם טוען שהיום יש מדיומים שיודעים לחקות טוב יותר את הנוזלים שיש בחצוצרה ולכן זה יותר מדוייק לעוברים...
ואם כבר מדברים על השרשה: גם משיח, כמו בר-חווה, אוחז בדיעה שהחזרה של בלסטו טוב במחזור עוקב (לא באותו החודש של הסטימולציה) - משפר באופן משמעותי ומובהק את הסיכויים.
הוא אפילו הראה לי מחקר שהוכיח שהסיכויים עולים בכ 20%-25% בטיפול כזה (החזרת מוקפא איכותי במחזור עוקב). הסיבה לכך היא היותו של הרחם יותר רצפטיבי.

אני מודה שאותי הסיכון לסיים את כל הסבב בלי החזרה- מפחיד בטירוף אבל החלטתי שאין לי כבר מה להפסיד ואני מוכנה לשים מבטחי בו ולקחת את הצ'אנס. לתת להם לגדל כל מה שיופרה לבלסטו'....

מקווה שהמידע הזה רלוונטי כאן למישהי....
בהצלחה לכולם ובשורות טובות!

בואי רגע נחשוב הגיוני.... האם היית מגדלת את העוברים שנשארו לך לבלסטו? היית מוכנה לקחת את הסיכוי שייתכן שישרוד מהם רק אחד?
אני בהריון ממוקפא יום שלישי, יש כאן עוד לא מעט כמוני.
אנחנו משלמות כל כך הרבה, אבל כל כך הרבה כסף לעוברים, האם היינו משלמות את אותו הסכום ל 6 ביציות ולמה שיצליח לגדול לבלסטו?
לא יודעת לענות לך.
יש מרפאה בארה"ב שההתמחות שלה היא גידול לבלסטו, גם בתרומת ביצית, אני מניחה שזה הרבה יותר יקר, סביר להניח שגם מעלה את הסיכוי,

עוגי555

New member
אני אישית

בכלל לא הייתה לי מילה.
הדסה עשו מה שהם בדרך כלל עושים, ולא שאלו אותנו.
אז ההתלבטות "נמנעה" ממני.

אפשר להפשיר ולנסות לגדל..... יש כאלה שממליצים לעשות את זה....
ברור שהם לא עושים את זה, כי אף אחד לא ייקח את הסיכון שיעלה לו הרבה כסף (הכוונה היא המסלול....אנחנו הרי די שוליות שם בתהליך...)

עוגי555

New member
אבל העוברים כבר בני 5 ימים...

הפריה יום שני
הקפאה יום שישי
?

עוגי555

New member
יש דו"ח. האם אמור להיות כתוב שם

התיאור של העובר?
הדו"ח בהדסה.
הנה עוד פרצוף מבואס

לא יודעת לענות לך.... אבל את יכולה לברר את המידע עם מי שאחראי על זה בהדסה (בלאו הכי חושבים שאנחנו נודניקיות היסטריות אז מה זה משנה???)
אני קיבלתי דו"ח מחברת מנור הביתה... כשעל הדו"ח יש גם את מספר התורמת והמעט נתונים עליה.
שני את הפרצוף המבואס, 8 עוברים זאת המון המון תקווה!!!!

אלו עוברים בני 4 ימים - מורולות

צ'יקי קיבלה עוברים כאלה את יכולה לשאול אותה. אין טעם לגדל עוד כדי שלא תאבדי עוברים.
את סיפרת שזה היה לך קשה מאד לשלם על התרומה חבל לזרוק כסף סתם. תחשבי כמה כסף את זורקת כשעובר לא שורד.
אני איבדתי 2 עוברים בזיגי בגלל סגירת המכון והפסדתי כסף - אני מכירה את ההרגשה.

עוגי555

New member
מסכימה

מאוד כואב לי על האבדן הזה שלך!!! איזה באסה!!

יצא לי קצת להכנס לחששות לגבי הדסה וכל הבלגן שם... מנסה לא לחשוב על זה.

נכון, את העוברים שיש לא כדאי לגדל...

כן, אנחנו ממש נאבקים כדי לשלם את החובות שלנו עקב התרומה...
לכן כל החלטה היא כל כך כבדה...

S i e n a

New member
עוגי, אין לך טעם לנסות להמשיך ולגדל

מניסיוני, לא עושים את זה בד"כ בתרומה, כי גם ככה העוברים טובים! עושים את זה יותר בטיפולים עם ביציות של האישה - שקודם כל הטיפול לא כל כך יקר אז אם העוברים לא התפתחו אז זה גרוע אבל לא כמו לאבד עוברים שעלו עשרות אלפי שקלים...ושנית עושים את זה אחרי הרבה כשלונות. לי הסבירו בהדסה שמקפיאים בצ'כיה בשיטת הזיגוג, וזה בכל מקרה מעלה את אחוז ההצלחה של ההקפאה וההפשרה. יש לך 8 מוקפאים וזה מעולה! מאחלת לך שההחזרה הבאה תצליח, ושיישארו לך עוד! אל תהססי, תבקשי לדבר עם הרופא אם את לא שקטה.

עוגי555

New member
תודה רבה

אחרי הדיון כאן אני רגועה.
הסיבה הראשונה היא שמלכתחילה היו יותר עוברים וכשחזרתי לארץ לפתע "נעלמו". לא הכינו אותי לזה ןהיה לי סופשבוע שחור מכל הסרטים שנכנסתי אליהם. די נשברת מזה ולאט לאט הבנתי שזה תהליך טבעי.
כמו כן, לא הייתי ממש בטוחה אם לא חיכו יותר מידיי עד ההקפאה...

תודה רבה על הברכות... אני מלאת פחדים. מנסה לחיות בצד האופטימי שלי (יש כזה, מאמינות?)
יש לי מין קול שאומר לי שמה זה ברור שיהיה הריון- למה לא? הריון כייפי ובריא, וילדים מתוקים ושהכל יהיה בסדר...
מנסה להקשיב לו קצת יותר...

המחזור שאחרי המחזור עם ההורמונים כלומר להחזיר לרחם שאינה רוויה בהורמונים
איילת

למעלה