בלמי דיסק ששורקים

ekatzen

New member
בלמי דיסק ששורקים

שלום לכולם, בחדווה רבה רכשתי אופניים עם בלמי דיסק ולהפתעתי הרבה גיליתי כי הבלמים שורקים לי (בהתחלה חשבתי לתומי שלהקה של ציפורים מלווה אותי כל הזמן...). האם זוהי תופעה נורמלית שאני אמור ללמוד לחיות עימה או שמא עלי לבקר בחנות האופניים לתיקון ? (מדובר באופני קנונדייל jekyll 800 ובבלמי מאגורה קלארה). תודה, אייל

avitzurel

New member
מעניין...

טוב עכשיו חזרתי מחתונה של קרובי משפחה אז אני די שתוי סלחו לי אם אני לא ברור... ככה... אני מבין שהבלמים הם הידראוליים. השריקות מלוות אותך לאורך כל הרכיבה או רק בהתחלה? כל רכיבה יש שריקות או רק באחת מיני רבות? תן יותר פרטים אני די מיומן בבלמי דיסק עברתי הרבה סוגים... יכול להיות שזה איזה משהו קטן שלא חשבת עליו בכלל, ככה זה בד"כ עם בלמי דיסק.

hindeer

New member
../images/Emo88.gifאני לא שתויה אבל גם לי זה קרה

שני בלמי הדיסק שלי צרחו..מזה צרחו...אם זה היה קורה בבית היו נשברות כמה זכוכיות. זה היה כשהם היו ממש חדשים. התופעה הייתה נשמעת בעיקר בירידות תלולות מאוד (כשהפחד היה גורם לי לחנוק את הבלמים) בחנות אמרו שזה יעבור להם כשהרפידות יישחקו מעט. עבר זמן...הדיסק האחורי השתתק כמו ילד טוב (גם כשחונקים אותו) והקדמי בשלו...צורח...הלכתי שוב לחנות והם החליפו רפידות ואמרו שהן היו מזוהמות !!! |סהדגש| במהלך נסיונתי למצוא פתרונות כולם כמעט דיברו על עניין הליכלוך ושאריות שמן שהתגנבו לדיסקים...אז תנסה קודם לנקות אותם (תשאל קודם איך) ואח"כ...נראה.

avitzurel

New member
אוקיי...

אני לא חושב אישית שצריך להחליף רפידות בשלב כה מוקדם של קניית האופניים כי פשוט בלמי דיסק רק מתחילים לעבוד טוב אחרי שעושים עליהם איזה 300-400 ק"מ אז הם בשיאם וממשיכים כך. מה שאני עשיתי בבלמים הקודמים שלי זה להוציא את הרפידות ולשייף אותן עם נייר זכוכית הכי עדין שיש, אתה מוריד את השכבה הראשונה שכביכול בעקרון אמורה לרדת ברכיבות.

ekatzen

New member
עוד פרטים

אבל לפני זה - תודה לכולם ! (זה היה תענוג לקבל כ"כ הרבה מידע בזמן כ"כ קצר, דבר המעיד על איכות הפורום... זה הזמן להסמיק). אז ככה, מדובר באופניים בני כ 3 חודשים, עליהם רכבתי יחסית מעט (אני נמצא בגרמניה כרגע ודי קר גם כשלא יורד שלג...). הבלמים הידראוליים עם מנגנון שאמור להתאים את הרפידות לדיסק. לפי המלצות היצרן ביצעתי עצירות ממהירות של 30 קמ"ש על מנת להתאים את הרפידות, כך שאני לא חושב שהסיבה לרעש היא מחוסר התאמה. בכל רכיבה אני שומע את השריקות וברגע שאני לוחץ על המעצור, השריקות מפסיקות. פירקתי את הגלגל והכנסתי את הדיסק למרכז הרפידות - וזה עזר מעט. יש עוד הצעות ? שוב תודה, אייל

avitzurel

New member
רגע רגע... (אני איטי היום)

תן לי להבין
(משפט חדש...) השריקה היא כשאתה לא לוחץ על המעצור? כשאתה לוחץ זה מפסיק?

ekatzen

New member
השריקה נשמעת

כל זמן שהגלגל מסתובב והמעצור לא נלחץ. ברגע שאני לוחץ על המעצור, השריקה נפסקת. במהירויות גבוהות אני לא שומע שריקות, אבל ככל הנראה זה נובע מרעשי הרוח וממגיני האוזניים (נגד קור, לא נגד נפילות
...). אם לדייק, זה לא שריקה, זו חריקה שנשמעת בערך פעם בכל סיבוב של הגלגל. אני מרגיש שהגלגל לא מסתובב חופשי אלא נעצר (הרפידות לוחצות עליו). מצטער שלא פירטתי זאת קודם (גם אני הייתי מאוד עייף).

דורון7

New member
טוב,לפי תוספת הפרטים יש עוד משהו

אם אכן האופניים חדשות יש התכנות שהדיסקים מעט משוחררים. במפעל סוגרים את הדיסקים עם דבר שנקרא מפתח מומנט,אבל כמו בכל מערכת דינאמית,המכלולים עדיין לא מדברים אחד עם השני ויש זמן הסתגלות שבמהלכו צריך לעקוב אחרי שחרור לא רצוי של ברגים,עקב העומס על החיבור. וכאן נכנס השריקה שלך בזמן רכיבה,עד עכשיו הבנתי שהשריקה הנה בזמן בלימה,אבל אם זה בזמן שאתה סתם רוכב כנראה שהדיסק אינו ממורכז או פשוט משוחרר. תעבור עם מפתח טורקס (מפתח ברגים בצורת כוכב) על הברגים שמחברים את הדיסק לנאבה,יכול מאד להיות שתגלה שאחד או יותר משוחרר ולכן הדיסק לא ממורכז,תעשה את זה רק עם מפתח מתאים,גם כדי לא להרוס את ראש הבורג וגם כי ביד לא תוכל לדעת אם זה משוחרר באמת. בנוסף תבדוק שהגלגל אכן יושב טוב בתושבות שלו,כי אין דיסק ישר ב100%. אם הכל מהודק קח את האופניים לחנות,כי הדבר שנשאר לך זה כנראה שהדיסק עקום,ואם לא נפלת אז זה כנראה מוצר פגום.

mmor

New member
שריקה!!!

שריקה של בלמיי דיסק שכיח כאשר הבלמים חדשים כעבור זמן כאשר הבלמים נשחקים בדר"כ הבעיה נעלמת.

rotem1ra

New member
סיבה אפשרית

ייתכן והקליפר, (משאבת הבלם) לא ממורכזת. צריך לשחרר טיפה את הברגים, (בד"כ אלן ובד"כ שתיים) להתבוננן ברפידות ולשחק עם הקליפר קלות עד שעומד במרכז. להדק קלות ולרכב מס' מטרים, אם מוצלח להדק אבל לא ברעל כיוון שהשילדה בד"כ מאלומיניום. בהצלחה!

מס' תוספות ../images/Emo91.gif

בענין הניקוי עם נייר זכוכית, רצוי מאוד לעשות זאת עם נייר מים רטוב (כי הוא היחיד שלא עושה שריטות) ואין הכרח להוריד את הרפידות. לפעמים צריך גם לנקות את הרוטור עם אותו נייר מים רטוב. כשמשחררים את הברגים, לשים טוב לב לא לשחרר ברגים אחרים שיגרמו לנזילת שמן, והמרכוז הטוב ביותר הוא כאשר משחררים, לוחצים מס' פעמים על ידיות הבלם, ואז מהדקים חזרה את הברגים כאשר הידית עדיין לחוצה והגלגל "נעול".

דורון7

New member
דיסקים של מאגורה

לפי האתר של מאגורה,הרעש מופיע רק בתקופה הראשונה שהרפידות נכנסות לשימוש,וזה אומר לפיהם 10-30 ק"מ וממש לא המרחקים שצויינו כאן. כמו כן כל מע' הדיסקים של מאגורה בעלי מנגנון מירכוז עצמי ולא צריך לגעת ברפידות שלהם,מה שכן זה שלפעמים מי שמרכיב את הדיסקים עושה את זה על שיכבת צבע שלא אמורה להיות בתושבות הדיסקים של השילדה ולכן הקליפר יושב "עקום" בהשוואה לדיסק,ושווה לבדוק את זה,אצלי זה פתר את מירכוז הקליפר האחורי,פשוט הסרתי את הצבע שהיה על ה"עיניים" שבהן עוברים הברגים של הקליפר(מי שחישב את המיקום של הקליפר לא לקח בחשבון גם צבע). חוצמזה,יכול להיות ששריקה נובעת מזיהום על הרפידות שנהיות מזוגגות עקב שילוב חום גבוהה וטינופת,ואתה מציין שאתה סוחט את הברקסים,ואם יש טינופת,אפילו מועטה זה יכול להיות הסיבה. פתרון לזה הוא להוציא את הרפידות ולשייף ממש בעדינות את השכבה המבריקה העליונה שיש שם. צ"ל שאחרי שיוף הרפידות מתפקדות כחדשות וצריך לעבור שוב את צהליך ההתיישבות במקום שעוברות רפידות חדשות-תהליך שבלמי דיסק עוברים בכל כלי רכב שמותקנים בו דיסקים. מצורף קישור לאתר של מאגורה,יש שם הרבה מידע טכני שימושי כולל פתרון תקלות בבית. וטיפ שרשום שם אבל קל לפספס-נוזל הברקסים של מאגורה זהה לנוזל ההידראולי של סיטרואן,וניתן להשגה בכל מוסך ותחנת דלק כמעט,ועולה 30 ש"ח לליטר שלם,לעומת 15$ ל250CC בחנויות,ואם מאגורה אומרים שאפשר אז אין סיבה לשלם יותר.

שריקה וצרחות מבלמי דיסק

ברשותי אופני סקוט fx1 עם בלמי דיסק הידראולי של מגורה. אופניים שעלו לי 9500 ש"ח. כבר מהתחלה בכל לחיצה על הבלם האחורי היתה נשמעת צריחה נוראית שנעלמה עם הפעלת כוח הבלימה. היבואן לא ידע מה הפתרון... מצחיק..ניסה לנקות את הרפידות וסיפר לי שטויות שמלכתחילה לא נראו לי הגיוניות כמו יעבור עם הזמן..חדש..וכו'. פניתי לרוני אופניים ברעננה (מקום מגורי) שם יש בחור פשוט עילוי !!!! שמו זיו. כל הבעייה היתה במרכוז לא נכון של משאבת הבלם על הדיסק.אי הדיוק הוא כל כך זעיר שבעין לא רואים אותו,אלא אם לוחצים על הבלם באיטיות ומתבוננים על הדיסק אפשר להבחין שהלחיצה גורמת לתנועה צידית לא רצוייה של הדיסק עצמו. זו הבעיה. הפתרון היה יותר פשוט מפשוט: פירוק המשאבה מהדיסק והחלפת מיקום של שימס (דיסקית קטנה) שממוקם בחיזוק של ברגי המשאבה. השימס הקטן הזה הוא בעצם המווסת של מירכוז המשאבה על הדיסק. פשוט הבעייה המעצבנת נעלמה תוך שנייה, לא החלפת רפידות לא שיוף וזהו. אז אני גיליתי את זיו מרוני אופניים שהוא ידען גדול מקצוען אמיתי וויתרתי על "שירות החינם" שניתן לי עם רכישת האופניים. יום יפה לכולם

למעלה