בלמים - חלק א´

CBRRRRRR

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo24.gif וכמה שאלות השלמה:

קליפר צף - לגרז את הפינים עליהם יושב הקליפר? היתה לי בעיה עם חזרה של הבוכנות והרפידות לאחר לחיצה. פירקתי וניקיתי אבל "כולם" אמרו לי רק לנקות ולא לגרז את שני הפינים, כדי שלא יקרה מצב שבו קצת גריז יטפטף על הרפידות כשהוא יימס מהחום. אתה אומר שאפשר לגרז - אפשר הסבר? המלצה על איזה גריז להשתמש (גריז נחושת אולי)? ד"א - בסוף ניקיתי ושייפתי היטב עם בד שמיר וההחזרה אכן השתפרה בהרבה, אבל עדיין נראה לי שקצת גריז יכול לעזור. מסובך לעשות שיפוץ כללי כלומר אטמים לבוכנות? כל פעם שאני מפרק (החלפת רפידות למשל) אני רואה שהבוכנות מאוד מלוכלכות ואולי הן גם מלוכלכות בחלקן האחורי. מותר לשייף את הקצוות של הבוכנות כדי לנקות אותן (שיחזרו פנימה עד הסוף)או שרצוי לא לגעת בהן? מותר להשתמש בנפט/בנזין לניקוי חלקים פנימיים בקליפר או שרק ספריי בלמים ייעודי? (אוף... אני כזה חורני) תודה...

MexMex

New member
כמה תשובות השלמה...

בכל הקליפרים שפירקתי, רואים שאריות של גריז מבית היצרן - משמע, יש לגרז... סימוכין מצאתי בדמות: Lubricating all critical areas such as caliper slides and shoe pads with moly-based high temperature brake grease. שמופיע במאמר הזה... אבל, וזה אבל(ים) מאוד חשובים: 1. להשתמש בגריז מיוחד לטמפרטורות גבוהות, ולא סתם גריז... 2. את הפינים, מכסות גומיות. יש לוודא כי הגומיות שלמות ומוכנסות היטב למקומן. יש לשים לב שהגריז לא יוצא מהגומיות. 3. יש להשתמש בכמות מאוד קטנה של גריז, ולא "לפוצץ" את העסק בכמויות מיותרות. הלאה... - ניקוי הקליפר, מותב ויעשה בספריי מגעים, או לכל היותר במים חמים וסבון. לא בבנזין ולא בנפט... - שיפוץ זה עניין מסובך? תלוי בידע שלך...בכל מקרה, אם כבר פותחים, אז קונים מראש סט שיפוץ, שמכיל את כל האטמים, וגם בוכנות חדשות... - אל תשייף שום כלום...אם זה לא עובד חלק, פתח, נקה, והחלף במידת הצורך... מקווה שעניתי על הכל... אדיוס

למעלה