בלמים ג'וסי 5 שאלה...

gsteel

New member
בלמים ג'וסי 5 שאלה...

שלום, על אופניי (סטאמפ') מורכבים בלמים של אויד ג'וסי 5 שנת 07. הבעיה היא רעשי חיכוך תמידיים בין הקליפר לדיסק, כל זאת לאחר שביצעתי מירכוז לקליפר + יישור ידני לדיסק עם האצבעות במקומות שמשם נשמע רעש החיכוך. גם אם אני מצליח לכוון את הכיוון העדין כ"כ, לאחר פירוק גלגל נדרש תהליך חדש של כיוון ארוך ומייגע. לפעמים כיוון ע"ג המתקן אינו מספיק ואני נאלץ להמשיך בכיוון במהלך הרכיבה משום שרק אז נשמע רעש החיכוך. אציין כי אין ספק שרעשי החיכוך נגרמים מהברקסים - כאשר אנ לוחץ בידית הברקס הרלוונטי הרעש נעלם. כמו כן למרכז את הקליפר אני יודע (שחרור ברגי האחיזה, פמפום ולחיצה קבועה וחזקה על הידית תוך כדי סגירה לסירוגין של הברגים וכו'...) לדעתי הבעיה נובעת מהמרווח הקטן מאוד (מאוד) בין הקליפר לשני צידי הדיסק. האם יש אפשרות להרחיב את המרחק בין הרפידות? האם יש רפידות דקות יותר המתאימות? כל רעיון אחר יתקבל בברכה (זה סיוט לרכב עם הרעש הטורדני הזה...) תודה והרבה בריאות.

oferbic

New member
תוציא את הרפידות ותדחוף את הפיסטונים פנימה עד

הסוף. אחרי שתחזיר את הרפידות הם יהיו במרחק אופטימלי באופן אוטו'. כנראה שפעם נלחצה לך הידית כשהגלגל בחוץ וההרפידות התקרבו. אם אם מסרבים להגיע לסוף אפשר ללחוץ כל אחת בנפרד תוך כדי לחיצה על הידית מספר פעמים. שים לב לא לנסות להכניס מברג בין הרפידות ולהרחיב (כמו שלפעמים ממליצים), זה עלול להרוס את הרפידות. יש לפרק את הרפידות כמו שרשמתי למעלה.

Oren S1

New member
לא הבנתי בדיוק את ההסבר

אחרי שמוציאים את הרפידות צריך להרחיק את הפיסטונים זה מזה או לקרב אותם? כתבת גם: תוך כדי לחיצה על הידית מספר פעמים. לחיצה על הידית לא מקרבת אותם?

oferbic

New member
צריך להרחיק

אצלי הייתה מעין "קפיציות" בפיסטונים שהחזירה אותם טיפה פנימה אחרי ההרחקה. מה שעשיתי היה להפעיל כח על כל אחד מהפיסטונים בנפרד תוך כדי לחיצה על הידית. אני משער שזה יסתדר גם אם לא תעשה את זה אלא מספיק רק להרחיק כרגיל.

reg11

New member
בעיה שהיתה גם אצלי

גם אצלי היתה בעיה דומה בסטמפי 2007 עם אויד 7. לאחר הרבה נסיונות לפיתרון גם של קובי היבואן של אויד, הפיתרון היה יישור התושבת של בלם האחורי והחלפת הקליפר הבעייתי שכנראה אחת הבוכנות היתה תפוסה

למעלה