בלי מילים...

D i s o r d e r

New member
בלי מילים...

המטפלת שלי בגדה בי... היא התקשרה לאמא, כאילו אני איזה ילדה קטנה, היא אמרה לה שאני "במצוקה"... היא אמרה לי לשמור עלי... היא אמרה לה שאני צריכה עזרה דחופה... שאני מסוכנת לעצמי...
איך היא עשתה את זה?? איך... פשוט צריכה חיבוק...

מאפין18

New member
בת כמה את?

לא שאני מצדיקה. אבל בגילאים מסויימים משום מה מערבים את ההורים. אני יודעת שגם אצלי זה היה כך.

D i s o r d e r

New member
ת'יודעת מה היא אמרה לי

כששאלתי "אבל למה...?" היא אמרה שאני "חולה". שהיא לא יכולה לקחת את האחריות עליה, שזו "סכנה למקצוע שלה..." מה עם מה שאני אצטרך להתמודד איתו אחר-כך... היא שכחה את זה... או שפשוט לא ממש איכפת לה. כל-כך מאוכזבת.

מאפין18

New member
אני לא מאמינה!

זה נראה לי ממש חוצפה. לפחות היתה אומרת לך. משתפת אותך במה שהיא עומדת לעשות. לא מנחיתה את זה עלייך ככה.

D i s o r d e r

New member
גמני עדיין לא מאמינה...

היא טוענת שאני הובלתי אותה לעשות את זה. כי ביום חמישי הודעתי לה שאין לי כסף, שצריך הפסקה... היא יכלה להגיד לי משהו. להגיד לי לבוא, לשתף אותי בזה שהיא הולכת לעשות את זה...

shiranbo

New member
את לא צריכה לכעוס

תסתכלי על הצד החיובי שבזה. אם כל האכזבה שלך, מזה שהיא אמרה דברים לאמא שלך... תחשבי על זה שיש מישהו שבאמת דואג לך ולא רק "משחק אותה" דואג לך... את יודעת, לכל דבר שלילי יש עוד עשרה דברים חיוביים. בואי תנסי להפיק מזה את החיובי ולחשוב איך מה שהיא עשתה כן יכול לעזור לך. אני מאמינה שדברים לא קורים מעצמם. לכל דבר יש סיבה הגיונית. אני בטוחה שאת מכירה את המשפט: "ראה את חצי הכוס המלאה". זה בדיוק המשפט שאת צריכה לאמץ עכשיו. תנסי להפיק את הטוב מזה. לכי תדעי מה את מסוגלת להשיג בעקבות המידע שהמטפלת העבירה לאמא שלך...

D i s o r d e r

New member
מנסה... באמת שמנסה...

אבל זה כל-כך קשה... פתאום אמא באה אלי כל שניה. שואלת מה שלומי. אם בא לי לדבר... לפני שהלכה לישון, אמרה לי שהיא שמה את הפלא ליד המיטה, אם אני צריכה אותה בלילה שאתקשר. שאלה אם אני רוצה שהיא תישן איתי... זה מציק, כל-כך מציק... אני רוצה לחזור להיות כמו פעם... בלי האיכפתיות הצבועה הזו. אני יודעת שזה מדאגה, אבל לא רוצה שתדאג לי... פתאום היא אומרת לי כל הזמן שהיא אוהבת אותי... שואלת אם אי פעם חשבתי למות... מעולם לא הייתי פתוחה עם אמא... היא מעולם לא שיערה שזה מה שעובר עלי, ולא. זה לא הזמן להתחיל עם זה... "חצי הכוס המלאה"... אני מניחה שיש כמה דברים טובים שאולי אפשר להפיק מזה... אבל איפה הם לעזאזל?... למה אני לא רואה אותם...?

shiranbo

New member
חשבת אולי להגיד לה...

שהניג'וסים שלה לא עוזרים בכלל... שהם עושים בדיוק את ההיפך... אולי אם תגידי לה שההתערבות שלה וההתעלקות שלה הם לא בדיוק הדבר שהיית רוצה לעבור עכשיו. ואולי כדאי שתסבירי לה שלכל אחד יש תקופות שבירה בחיים ושאת צריכה את הזמן שלך עם עצמך לעשות חשבון נפש. אולי כדאי שפשוט תגידי לה שאת לא מחפשת למות את סה"כ עוברת תקופה קשה, כמו שיש לכל בן אדם סביר במהלך חייו. השאלה הנשאלת היא... האם את לא באמת מחפשת את התשומת לב שלה??? אולי כדאי שתבדקי עם עצמך, אם החיבוק שאת מחפשת זה אולי חיבוק מאמא אוהבת?! האמת היא, שבגלל שיש לי ניסיון אישי עם אמא שלי בערך באותו מקרה (לפני 10 שנים) אני יכולה להעיד שהדבר רק עשה לי טוב (כמובן עם חלוף השנים)

D i s o r d e r

New member
אמרתי לה...

אמרתי לה שזה מציק לי... הסברתי לה שאין מה לדאוג, שכדאי שירדו ממני, כי זה רק מכעיס. לא חושבת שאני מחפשת את התשומת
שלה. אם הייתי רוצה בכך, הייתי "גורמת" לה לדעת כבר מזמן. אני הבטחתי שלעולם לא אדבר איתה על זה. אני אמרתי שביום שהיא תדע, אני מעדיפה לא להיות פה יותר... ולא חיבוק ממנה הוא מה שאני רוצה... אני לא יכולה אפילו לחשוב על זה, זה נראה לי כל-כך לא אמיתי... ממש מעורר בי חלחלה... אני יודעת שיום יבוא ואולי אומר שזה היה טוב. לפעמים נדמה לי שזה רק שאלה של זמן עד שהיא היתה יודעת, אבל בגלל שזה נפל עלי משומקום, זה כל-כך הפתיע... והאכזבה מהמטפלת שלי, היא מה שכואב לי יותר מכל... כתבתי לה מכתב מאוד ארוך... עדיין לא החלטתי אם לשלוח או לא. תודה על התגובה.

MommyHug

New member
../images/Emo7.gif

אני רק רוצה להגיד לך שאני מבינה.... מבינה את האכזבה שלך, מבינה את הכאב שלך... היא ידעה שאת בכלל לא היית רוצה שהיא תשתף את ההורים שלך? איך היא ידעה את הטלפון שלהם?

D i s o r d e r

New member
היא ידעה. היא כל כך ידעה...

תודה על ההבנה... אין לי מושג לגבי הטלפון. בדיוק שאלתי את עצמי היום לגבי זה... שווה בירור..

MommyHug

New member
כמה זמן את אצלה בטיפול?

איך הגעת אליה? זה בפרטי? מצטערת על כל השאלות, כנראה שגם אני נכנסתי איתך להלם... מנסה לברר, למה, איך וכו'... ושוב- מבינה אותך!

D i s o r d e r

New member
...

היא העו"ס במכללה שלי. דרך שם אני הולכת, כבר חודשיים, טיפול די אינטנסיבי... עד עכשיו... אני יכולה להגיד שזה הטיפול הכי מועיל שהיה לי, במיוחד לאור העובדה שהוא קצר... אני כל כך מאוכזבת ממנה... לא מצליחה לעכל עדיין...

shiranbo

New member
לגבי המכתב שכתבת למטפלת...

הייתי ממליצה לך לשמור אותו איזה שבוע ואחרי שסערת הרגשות שלך תירגע, אז תחשבי אם אכן ראוי לתת לה את המכתב הזה. אני בטוחה שגם אני הייתי מתאכזבת מהמטפלת אם הייתי במקומך והאמת שאני לא יכולה לחשוב על מה הייתי עושה אם הייתי במקומך, בעיקר מכיוון שאני לא יודעת מה הסיבה שהיא החליטה לדבר עם אמא שלך. בכל מקרה עושה הרושם שהדברים קצת יותר מורכבים ומהווים בעיה להבעת דעה אובייקטיבית. הייתי שמחה להביע את דעותיי ואולי לעזור, אך אני מניחה שאת לא מעוניינת לספר על המקרה שלך (אם היית מעוניינת היית עושה זאת כבר). בלי שום קשר, רשמת שזה היה שאלה של זמן עד שאמא שלך הייתה יודעת, אז למה את כ"כ מופתעת כשהיא יודעת מזה? עושה הרושם שבאיזשהוא מקום, שם... בעמקי ליבך אולי כן רצית שהיא תדע... אולי סתם למעין מבחנון קטן שבא לבדוק מהי רמת האיכפתיות?! אני לא יודעת, אני לא מכירה אותך אבל אני מניחה שאנשים לא מחפשים לקבל חיבוק סתם. ובד"כ החיבוקים שאנו מחפשים הם דווקא מאנשים שקרובים אלינו. כאלו שאכפת לנו מהם וכאלו שאנו רוצים שיהיה אכפת להם מאיתנו. אולי כדאי שתחפרי קצת בפנים ותנסי להבין את עצמך. והייתי מציעה לך לעשות את זה אחרי שהכעס על המטפלת יעבור. אז תקבלי תובנות הרבה יותר טובות... בהצלחה!

למעלה