בלי מילים

אני משפשפת את העיניים...
לא מאמינה שמישהו

עוד משתמש במכונת כתיבה אמיתית....

argamon

Member
איפה משיגים כזו ?

תתפלאו אבל הייתי רוצה שתהיה לי כזו.

עדגיל

Well-known member
לי יש בעברית ואנגלית. הרמס בייבי.

יש בה כרגע סרט דו צבעוני: חצי אדום חצי שחור, אבל הוא כבר שחוק ואני לא יודעת היכן ניתן להשיג סרט. היה גם מחק מיוחד לטעויות והיה סוג של נייר לבן שאיתו היו מוחקים טעויות בהדפסה. את הנייר הזה שגודלו היה כפתקית היו מניחים מעל המקום שאותו אנחנו רוצים למחוק וחוזרים חזרה ומקלידים על אותן מילים או אותיות שהדפסנו. הפתקית הזו היתה מעבירה את הצבע הלבן על המילים שרצינו למחוק והדף חזר להיות לבן למראית עין אם כי היו לו כבר סימנים של תיקונים. מאוחר יותר הגיע לעולם הטיפקס הנוזלי ומאז חל שינוי מסעיר בנושא ההקלדה וההדפסה.

Y. Welis

New member
נקרא 'טיפ-אקס' (type-Ex). החל כנייר לפני שהיה

הנוזל באותו השם. איתו היה גם מדלל בבקבוקון הירוק, שאחרי שסיימתי את התיכון שמעתי שהוא גם ממסטל (ועל כן הביטוי הישן 'להסניף טיפקס').

אגב קראתי על חברת סטארטאפ שמנסה לקדם מקלדת עם מסך מובנה, להקלדה בלבד - די כמו אחת המדפסות החשמליות האחרונות, שכללו מסך כזה וגם יכולת הדפסה על נייר.

נפלת לי משמים, אני מחפשת בנרות

מכונת כתיבה ולא מצליחה למצוא.
אשמח לקבל אם זה בסדר מבחינתך

אסתי102

New member
עורך הדין שלי עדיין משתמש במכונת כתיבה

מסרב להתקדם. ובלי שום קשר הוא מצויין

אסתי102

New member
נכון תרצה ואני גם פה ונהנית.

ב]עם האחרונה נפגשנו אצל עידית.מאחלת לך הצלחה בפורום הנחמד הזה.
אגב מה עושים במפגשים ?

גלשי

New member
הלו.......מה זה את לא מאמינה...אני משתמשת עד

היום בכיף של פעם והרבה נוסטלגיה.

מאוחר יותר המציאו מכונות כתיבה "משוכללות"

עם "מחיקון" - הסרט במקור שהיה עשוי מפלסטיק שהיה נדבק לניר והיה סרט נוסף עם דבק שהיה שולף את האות השגויה הפלסטיקית בחזרה.

בבית מישפט בהדר בחיפה

היו כותבי הבקשות תמורת 50 לירות היו כותבים בקשות לשופטים . עים מכונות כתיבה ללא חשמל . וללא חשבונית . זוכרים ?

גם לגששים הייה מערכון של כותבי הבקשות

עדגיל

Well-known member
גם בתל אביב זה היה קיים. ברחוב יהודה הלוי,

אני זוכרת כותבי בקשות שישבו בבניינים 6 ו-8 שבו היתה אחת השלוחות של בנק דיסקונט (לא הבנין הגדול)

למעלה