בלי לנקוב בשמות...

בלי לנקוב בשמות...

יש פה כאלה שאוחזים (ובעיקר אוחזות) מישיבת בית מתתיהו, ובכן, הנכם מוזמנים לברר מהי התנהלות בחורי הישיבה בימים אלו. ואני, לא אפרט...

יש לי הרגשה ש...

התכוונתי אליי, בעקבות השרשור ההוא שהיה פה. אין לי מושג מה קורה שם, אני לא בקיאה במה שקורה ומתחדש כל הזמן. בכללית זו ישיבה טובה בעיניי, אני שופטת לפי הרוב ולא לפי הפרט או כמה מהם שלא ממש משהו. גם מאור ישרואל העיפו לא מזמן קבוצה די מכובדת, זה פוגם בערך הישיבה בעיניי? ממש לא, בכל מקום שיש מרכז חזק יש שוליים.

בלי לנקוב בשמות...

הבנת נכון. ובכן: ציטוט א; ``אין לי מושג מה קורה שם`` - אז איך את אוחזת מהישיבה? לי יש מושג מה קורה שם. ציטוט ב; ``אני שופטת לפי הרוב`` - אני גם שופט לפי הרוב ולכן כתבתי את דברי. ~ סתם מוזר בעיני תגובות שמגיבים כאן שבכל מקום יש בודדים.. למה שאני אדבר על בודדים... זה לא ברור שאני מדבר על הרוב?? על הלך הרוח שם?

ובכן...

א' התכוונתי מבחינת אקטואליה ומה שקורה ביום יום. למשל אני מכירה סמינרים אחרים, אבל וודאי שאני לא מעודכנת בכל ההתרחשויות היומיותמיות בהם כמו שאני מעודכנת באלו שבסמינר שלי. לזה התכוונתי, שאין לי איזה שטינקר מבפנים שיבוא ויספר לי ולכן אי לי מושג על מה דיברת ספציפית. ב' מסתבר, אבל כנראה שאתה שופט ע"פ עובדות שאתה יודע ואני לא. כל עוד אני לא יודעת במה מדובר עדיין הישיבה הזו טובה בעיניי, לפי מה שידוע לי עד עכשיו. לגבי ההמשך יכול להיות שאשנה את דעתי מי יודע, למרות שאני מדגישה ששינוי דעה יהיה מאוד מוזר לי. אצלנו בסמינר, לפחות בין החברות הקרובות הישיבה הזו נחשבת מהשורה הראשונה. סתם מעניין אותי, מאיזו ישיבה אתה כן מחזיק?

טוב זה כבר ענין אחר..

בנות לא מבינות בישיבות וזהו. ואין מה להיפגע כי בשביל להבין את המורכבות של ישיבה צריך להיות בחור ישיבה. אני אוחז מישיבות שלומדים תורה בהתמדה תוך מתן דגש רב על יראת שמים, גם אם לא מבחינת הצוות הרוחני לכל הפחות מבחינת החברה בישיבה.

אולי, לא באמת הייתי שם כדי לשפוט...

הגיוני, לכן הדגשתי שמה שכתבתי הוא לפי מה שאני יודעת. התכוונתי יותר לדוגמא ספציפית של ישיבה...

יש גם...

בית מטעס, אבל לא רציתי להגזים

למעלה