מנסה לענות...
טוב צירפתי לכאן טבלה של אותיות יפניות (יש שם שני סוגי כתב, אבל לשמות לא יפניים מקובל להשתמש בכתב שקוראים לו "קאטאקאנה" - כתב פחות עגול מהשני, שהוא "היראגאנה").. אם תשים לב, ביפנית אין לך מקבילה לכל הצלילים שיש בעברית או אנגלית למשל... אין לך V או L.. L מחליפים בד"כ ב-R, ו-V מחליפים בדר"כ ב-B. עוד משהו שאולי תשים לב אליו בטבלה, זה שאין לך שם שום עיצור בודד, חוץ מ-N. זאת אומרת יש לך RA, RI, RU, RE RO אבל אין לך R בודד. אז בדר"כ פשוט שמים RU, למשל "דניס" יהיה "DENIISU" - וביפנית כדי לסמל אריכות של תנועה משתמשים במקף (-) לכן זה יהיה "DENI-SU" デニース עוד כלל הוא שמתי שיש לך את האות R ואחריה עיצור, אתה משמיט את ה -R ומכפיל את התנועה לפניו. לדוגמא: המילה המבורגר - מבוטאת HANBUUGAA או HANBU-GA-
דוגמא נוספת - computer יבוטא כ KONPU-TA- למה N? כי N ביפנית כשהיא באה לפני B או P (נראה לי שיש עוד אות ששכחתי
) אני חושבת שצריך בשביל זה גם קצת שמיעה יפנית, מה שאין לי ולכן יכול להיות שאני טועה קצת
אבל רוב הזמן אם תפעל לפי השיטות האלו, אתה צריך להיות מסוגל לתרגם שם לקאנה בצורה נכונה. אם אתה רוצה לכתוב שם של מישהו ביפנית בעזרת קאנג'י (למרות שזה לא כ"כ מקובל לאנשים לא-יפניים לכתוב את שמם בעזרת קאנג'י), יש שתי דרכים לעשות את זה. 1) אם יש לשם שלך משמעות, אתה הולך למילון של אנגלית-יפנית ורושם את המשמעות של השם שלך באנגלית. זה יביא לך את הקאנג'י בעזרתם אתה כותב את המילה ויגיד לך איך לבטא אותן. למשל בשם שלי - אור - הלכתי למילון, כתבתי "LIGHT" וזה הביא לי את המילה הקאנג'י הזו - 光 שמשמעותה אור, או זוהר ומבוטאת כ HIKARI.
אני חושבת שביפן זה שם של בנות ^_^ אבל לא בטוחה..
2) חיפוש השם לפי ההגייה שלו, ולאחר מכן להתאים לו קאנג'י עם המשמעות שאתה רוצה - זה טיפה יותר מסובך לפי דעתי.. אני עשיתי את זה בעזרת התוכנה שאיתה אני מקלידה יפנית במחשב.. התוכנה הופכת את העיצורים שאני כותבת לאותיות ביפנית - קאנה או קאנג'י. אז אני כתבתי שם של מישו, לדוגמא רון, שביפנית יבוטא כ - RONU. הפכתי את האותיות לקאנג'י שהצליל שלהן היה זהה, וחיפשתי את המשמעות שלהן. אם המשמעות בסדר, אז הכל יופי ^_^ לי יצא האותיות 露濡 שנשמעות כ RONU - לראשונה יש משמעות של טל, ולשניה משהו כמו רטיבות אני חושבת. די נמחט, לא?
אבל בשביל זה אתה צריך את התוכנה הזאת
יאא זה יצא יותר ארוך ממה שהתכוונתי =S מקווה שזה ענה על השאלה שלך