בלי אינטרנט אלחוטי?!

spur

New member
בלי אינטרנט אלחוטי?!

נניח ואני מגיעה לבית ללא אינטרנט אלחוטי אבל עם מחשב מחובר לאינטרנט. האם אני יכולה פשוט לחבר את המודם לנייד שלי ולהתחבר לאינטרנט? ובעצם, כיצד אני מתחברת לאינטרנט מהנייד עם מודם וקו?

LiranTheWizard

New member
תשובה

אם מדובר במודם רשת שמבצע חיוג בעצמו, את יכולה לחבר אותו למחשב הנייד שלך בעזרת כבל רשת. רק שעליך לדאוג שהמחשב יוכל "לדבר" עם המודם. אם מודם מקצע הגדרות רשת באופן אוטומטי (כתובת IP, מסכת רשת, כתובת שער גישה) עליך רק לוודא שכרטיס הרשת אצלך מוגדר לעבודה במצב של DHCP (כלומר, עבודה במצב של קבלה אוטומטית של הגדרות). אחרת, עלייך להגדיר ידנית מס' קטן של הגדרות ביניהם כתובת IP, מסכת רשת, כתובת שער גישה וזהו. אם המודם לא מחייג, אז בנוסף לצורך ליצור ממשק בין המחשב לבין המודם, עליך ליצור חייגן שיחייג דרך המודם לספק האינטרנט. אם מדובר במודם USB (שזה די גרוע) עליך להתקין במחשב שלך תוכנה מסויימת טרם החיבור של המודם למחשב הנייד (ןזה לאחר אתחול). אם אני זוכר נכון, התוכנה הזו נקראת GlobeSpan או משהו דומה. היה לי מודם USB לפני כמה שנים ואני מאמין שמאז אולי השתנו דברים. בכל מקרה, אלו התרחישים האפשריים (במקרה שאת לא עשירה מספיק ואין לך מודם סלולרי...).

spur

New member
וואו

כמה שניסיתי להבין...זה היה סינית עבורי זה כמובן לא אתה, אלא אני... הבורה. בכל אופן, אם תוכל להסביר את זה בפישוט ובמונחים "עממים"
אשמח. תודה. ואם זה עוזר המודם הוא B focus router 270pr

Y. Welis

New member
תשובה בקיצור - סיכוי בינוני שזה יצליח

הכל תלוי בנתב או המודם שיש בבית שבו תרצי להתחבר.

יאיר B

New member
תרגום של מה שלירן כתב:

1. אם במודם יש חייגן (תוכנה שמחייגת לספק האינטרנט, אותה תוכנה שבה שמים את שם המשתמש והסיסמא ומותקנת על מחשב שולחני), צריך לבצע כמה שינויים במחשב, בהתאם לפעולה של המודם. אם את לא מבינה את מה שלירן אמר, כדאי שמישהו שמבין במחשב יעשה את השינויים במחשב (את עלולה לשנות הגדרות חשובות בממשק הרשת של הנייד). 2. אם במודם אין חייגן - צריך להוריד חייגן כזה מאתר ספק האינטרנט (שלך או של בעל הבית), להתקין על הנייד ולהכניס את הפרמטרים הדרושים (שם משתמש, סיסמא). 3. סעיפים 1-2 מתייחסים לחיבור בכבל רשת. יש מודמים שמתחברים דרך USB. אז צריך כבל USB וגם להתקין דרייבר למודם על הנייד (הדריבר הגיע עם המודם על CD). אחר כך צריך להתקין את החייגן (בהנחה שאין חייגן על המודם עצמו) ולעשות את מה שכתוב בסעיף 2. מקווה שזה יותר ברור. אגב, אני לא מכיר את המודם הזה, אבל בשמו יש את המילה ראוטר - זה מה שמחייג לאינטרנט (בין השאר). ככה שיכול להיות שיש בו חייגן שמחייג לרשת (עם הפרמטרים של בעל הבית מן הסתם).

למעלה