מתכון:בלינצ'ס פטריות ../images/Emo91.gif
מתכון: בלינצ'ס פטריות למלית: סלסילת פיטריות שמפיניון או פורטבלה 1 בצל קטן 50 גר' חמאה 4 כפות גדושות גבינה למריחה 1 כף שמיר קצוץ מלח, פלפל שחור לרוטב: ½ מיכל שמנת מתוקה 1 כף גמבה אדומה, קצוצה 1 כף שמיר קצוץ דרך הכנה מנגבים היטב את הפטריות ופורסים דק, פורסים דק גם את הבצל. במחבת גדולה מטגנים את הבצל בחמאה רק עד שיתרכך ויתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן משחימות מעט, מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה והשמיר(או פטרוזיליה). מערבבים ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. ממלאים כל חביתית בכף גדושה מן המלית וכורכים אותה סביב המלית, כמו מעטפה. ממלאים כך את כל הבלינצ'ס, ובאותה מחבת ממיסים עוד חמאה ומטגנים את הבלינצ'ס משני הצדדים, עד שיזהיבו. בסיר נפרד מבשלים את השמנת המתוקה עם הגמבה, עד שהכמות תצטמצם בשליש והשמנת תיעשה סמיכה יותר. מתבלים היטב במלח ובפלפל ומוסיפים את השמיר. שמים חביתית חמה על כל צלחת ויוצקים עליו מהרוטב החם. מגישים מיד. מקור המתכון: אבי/"פסטו"