בלימת מנוע

אפרופו עצות דביליות....

על כתם שמן עדיף ליסוע עם קלאץ'? לא בטוח לדעתי שזאת העצה הנכונה במקרה הזה.

D X

New member
כמובן.

ישר לחלוטין ועם קלאץ - הסיכוי שתחליק נמוך יותר. (או שקית קוד טועה
).

D X

New member
גידי פרדר / נחום לב. רכיבה נכונה

בספר אופנועים - רכיבה נכונה, שהוא המקיף ביותר שיצא אי פעם בישראל בתחום, ישנה המלצה לעבור כתם שמן כך - יישור הכלי, בלימה לפני הכתם, משיכת קלאץ'. לא מאמין - קנה את הספר. עמוד 35.

nimiz

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif צודק ובגדול כל תוספת תגרע

JackR1

New member
זכור לי אחרת.. בקצרה - זה לא משנה

זהו הרגל. לא מגונה, רק אישי - חלק אוהבים לשלב מנוע בבלימה, חלק לא. בלימה עיקרית היא בכלל לא, רק עוד אמצעי להעביר משקל קדימה כדי לבלום עם קדמי. לא מומלץ בטורים גבוהים.

M O R M

New member
JackR1 לא, זהוא הרגל לא טוב

אתה חייב להפנים את הרעיון. א. זה מיותר. ב. זה שוחק את המכלולים (מנוע,קלאצ',תיבת הילוכים,גלגלי שיניים , שרשרת. ג. בלימה עם המנוע משמעה בלימה עם השרשרת. שמשמעותה בלימה עם הגלגל האחורי . בלימת מנוע הרגל מיותר ולא טוב. אני רכבתי שנים עם אופנועים שיכולת הבלמים שלהם היתה ירודה ביותר (בעדינות) ולכן התרגלתי להשתמש גם במנוע לבלימה. היום עם אופנוע משוכלל העל עצמת בלימה פנטסטית בגלגל קידמי זה ממש תמוהה לחשוב על שחיקת כל החלקים בדרך לגלגל האחורי בשביל לחסוך רפידות בלמים זולות ולבסוף לקבל בלימה של הצמיג האחורי ....

eldad-g

New member
טוב מאחר ולא בא לי לפתוח שוב

מלחמת עולם בנושא אני לא קובע בנחרצות דבר ולוקח את המילים חזרה גש לשירשור המקורי קרא אותו בעיון בחר את התשובה שניראת לך. טיפ קטן - לפני שאתה ממש מגבש את עמדתך - תבדוק גם את הכרטיס האישי של מי ששכנע אותך ותנסה להתחקות קצת אחורה על מה שכתב בעבר או בקיצור תוודא שמי שאתה הולך להסתמך עליו אחראי רציני ובעל ידע אחרי ככלות הכל לא כדאי לך לגלות שטעית בסוגיה בזמן אמת. אלדד

fazer

New member
../images/Emo45.gif ועוד משהו קטן:

הכי טוב (לא, לא 9 מליון)... הכי טוב לעשות קורסים מתקדמים ברכיבה וללמוד מרוכבים מקצועיים, ולא מחבר פורום X שאומר א' (ולא בהכרח יודע על מה הוא מדבר) או מחבר פורום Y שאומר ב' (ולא בהכרח וכו'...).
בפורומים תמיד חשוב לזכור שלא תמיד מי שצועק הכי חזק הוא זה שבאמת יודע הכי הרבה. Fazer

eldad-g

New member
ועוד משהו קטנטן מעבר לעיניין של

הבטיחות שהוא העיקרי אל תשכח שזה גם עולה לך יותר נכון עכשיו אתה על אופנוע של בית הספר לנהיגה אבל בעתיד כשהאופנוע יהיה שלך כדי שתדע שבוכנות עולות יותר מרפידות בלם אלדד ושוב אני חוזר ומדגיש בפניך כחבר חדש בפורום אל תיקח שום דבר כתורה מיסיני עד שלא תדע לבטח מי הכותב שעומד מולך בעיקר בעיניניי בטיחות הרי לא תירצה לשים את חייך בידי עצה שקיבלת ממשהו שבפועל ראה אופנוע רק בפוסטר ושרק עוד X שנים יגיע לגיל שיוכל לעשות רישיון על 50 סמ"ק למשל ועוד כל מיני תופעות מוזרות שתגלה כאן במשך הזמן. בהצלחה ושמור על עצמך

fazer

New member
בשביל לבלום המציאו את הבלמים, לא?

אז למה להתעקש לאמץ את המנוע? לדעתי - מנסיוני בלבד (גם במכוניות וגם באופנועים) - מיותר ואף (מניסיוני כמדריך נהיגה מתקדמת) יכול להיות מסוכן במקרי חרום. הכלל שלי אומר: בלמים זה כדי לעצור, מנוע זה כדי להאיץ, ושילוב הילוכים נועד כדי להתאים את ההילוך למהירות הנסיעה בפועל. Fazer

M O R M

New member
בלימת מנוע= לבלימה עם האחורי

בתוספת שחיקה של המכלולים בדרך. אז קבל מעט קישורים לנושא. וקרא את ההסברים שניתנו ל- RC (למרות שלהערכתי הזהירה נראה שהוא לא קרא אותם.) בלימה עם האחורי?

Pumi

New member
MORM, תביא הוכחה, ולא קישור../images/Emo70.gif

קצת נשבר לי מזה שכל הזמן אומרים שבלימת מנוע או פשוט סגירה של הגז ללא לחיצה על הקלאצ' גורם לשחיקה. ומחלק ממי שאומרים את זה (ביניהם אתה), מפנה אחרי זה לשרשור זה או אחר שאין בו החלטה והוכחה שאומרת "בגלל זה בלימת מנוע גורמת לשחיקה" ואז מישהו מבין. יש כל הזמן הרבה מאוד אנשים, חלקם מבינים יותר, חלקם לא מבינים בכלל, שזורקים טענות של "אני חושב שזה ככה בגלל ככה" ולא מגבים את האמירות שלהם. "שמעתי", "ככה אני חושב", "נראה לי שזה יותר הגיוני" ...
מה שעשית עכשיו היה רק להוסיף לבלבול, ולא להבנה. מיותר.

lsky

New member
ענין של שליטה ובקרה

הרגל משנים רבות של נהיגה ברכב עם גיר רגיל גרם לי לרכב כך על אופנוע, כלומר להוריד הילוכים ולבלום עם המנוע. הבעיה הגדולה שהיתה לי עם הענין הזה, זה שלא היתה שליטה בעומצת הבלימה. ברגע שאהמנוע מנותק מהגלגל האחורי (קלאץ') אתה שולט ומבקר בצורה הרבה יותר מדויקת ורגישה בעוצמת הבלימה באחורי. וכן, משתמשים גם באחורי בחלק ממהלך הבלימה. בהצלחה בשיעורים.

lsky

New member
סליחה - אולי בגלל השעה

אבל כוונתי לשימוש בקלאץ' להפרדה מלאה, ושימוש בדוושת הבלם לבלימה. לילה טוב.

JackR1

New member
כמה דברים קצת שונים

אוקיי, יכול להיות שכל אחד כאן חושב שאמירה "בלימת מנוע" משמעותה להחליף את הבלמים הקדמיים. לא זאת הכוונה. קודם כל, אם אין לך רגש לעוצמה בבלימת מנוע באחורי, אז יש לך 2 בעיות - א) אתה לא משתמש טוב בבלימת מנוע ; ב) אתה לא יודע שהמנוע עצמו בולם באופן יותר נכון מבנאדם. מסביר : אינסטינקט של בנאדם הוא לבלום בעוצמה שמתגברת עם הזמן. ע"מ לנצל בלם אחורי טוב להעברת משקל קדימה, השימוש בו צריך להיות - עולה בעוצמה מהר בהתחלה ויורד עם הזמן, וזה בדיוק מה שהמנוע משיג ברגע שאתה סוגר ידית גז. לכן העברת משקל קדימה מתבצעת באופן יותר טוב. וכן, עדיין כדאי מאוד לקראת ההאטה הסופית להוציא את המנוע מהילוך ולסיים עם הבלמים בלבד. מי שנועל גלגל בבלימת מנוע - כנראה לא בולם נכון. ולגבי בלאי צמיגים - אני לא חושב שיש בנאדם בפורום שמצליח לסחוט מהצמיגים שלו הרבה יותר קילומטרים ממני. באופן כללי, לא מכיר כאלה (מעל 16,000 ק"מ על R1 עם D207RR מאחור!). וכנראה בלימת מנוע לא ממש שוחקת צמיגים.. ככה שאם מסבירים על זה, יש טעם להוסיף: אין זאת בלימה כשלעצמה, אך זאת תוספת לתהליך הבלימה, ישכולה לשפר אותו אצל חלק מהאנשים. למי שתהה - אני ניסיתי לבלום בלי לשלב מנוע, הרבה פעמים. ההרגשה בבלימה היא הרבה פחות "יציבה".

thegreengo

New member
שום נזק .כנס כנס

בלימת מנוע במנועי בנזין ,בניגוד למנועי דיזל ,לא יוצרת שום נזק למנוע, זה לא יוצר עליו עומסים יותר או בלאי מואץ... חד משמעי אין נזק. לגבי שימוש תוך כדי רכיבה. זה הא"ב של רכיבה.תסתכל פעם אחת על רוכבי סופרמוטו או סופרבייק .בטח שצריך להשתמש בזה. זה קלאסי להחלקות אחורי. בתור רוכב סופרמוטו אני נדהם ומשתהה איך שפיצר יכול לרכב כל כך מהר ללא שימוש בבלימת מנוע...(rm 250)

eldad-g

New member
ההגיון אומר שבלימת מנוע בדו"פ תגרום

יותר נזק למנוע כי מצד אחד מאמצים אותו ומצד שני לא מזרימים דלק עם שמן לבוכנות האם אני צודק? או סתם רעיון דבילי? תודה אלדד

למעלה