בלימה על כביש צבוע

בלימה על כביש צבוע

מישהו ניסה פעם לבלום על מעבר חציה? הצבע הלבן שמעבר החציה צבוע בו הוא המחליק מכולם אבל גם לפס הצהוב יש פוטנציאל החלקה לא קטן.. מישהו יודע מי החכם במע"צ שהחליט דווקא על הצבע הספיציפי הזה? האם בשאר ארצות העולם משתמשים באותו הצבע? מה עושים בכל זאת כשצריכים לעצור לפני הצומת? עוד נקודה למחשבה .

stilgur

New member
"פסים לבנים"

אני יודע שהיו נסיונות שימוש ב"בטון לבן/אספלט לבן" שזה צבע שמוחדר/מוכנס לתערובת היציקה ומונח כיחידה אחת עם הכביש, במצב של פסים לבנים, זה צבע שצובעים על ולכן גם בולט ובגלל סוג הצבע הוא גם מחליק, זה שיקול לא נכון של מע"צ מטעמי האמא שלהם, יש פתרונות פשוט לא משתמשים, כי למה לעשות פעם אחת טוב אם אפשר לעשות שמונה פעמים רע. ככה זה בישראל, טלאים, אוהבים טלאים וחאפר.

vmax*

New member
אז ככה....

לא מספיק שיש מפגעים לרוב בכבישים...ככמות השרים בממשלה...החליטו לחסוך על גבינו שגם ככה סובל...אז הצבע שמשתמשת מע"צ הוא צבע שמן רגיל לגמרי... הוא פשוט גם רחיץ....ומחליק לאאלה...שמור עצמך מלבלום עליהם...ובמיוחד בימי גשם או טל... בחול לרוב משתמשים בתערובת בסיבי זכוכית קטנים מאוד שיוצרים משטח מחוספס למגע...אבל למה שיהיה אצלנו הרי זה יקר...לא...עדיף לבזבז אנשים זה הכי זול

MikeE

New member
מנושא לנושא :מים על הכביש ברמזורים

למה פחנועים חייבים להטיל את מימיהם על הכביש ? כל הפחנועים (עם המזגן) יוצרים שלוליות במקום שאני אמור לבלום ?
למה לי אסור לעצור בצומת לשלוף את ה&*)$# (הגדול) ולהשתין על כל יושבי הרמזור ? כמה דו"גים כבר החליקו מזה ? עשרות ? מאות ? אלפים ? אפשר פשוט מאוד לאדות את המים על האגזוז החם של הפחנוע, ובא לציון גואל. זה באמת מאוד פשוט עם חקיקה מתאימה.

ofnik

New member
כרובי-מאז שאני בפורום-נתקלתי

בעשרות אם לא מאות הצעות-שחלקן ממש מעולות- האם אתה מרכז אותן באיזה מקום? יום אחד אולי נזכה להגשים אותן ואולי זה תהיה אתה-אם תרוץ למועדון...

קוליVFR

New member
צבע סימון - למיטב ידיעתי ../images/Emo18.gif

זה לא בדיוק צבע שמן רגיל וגם מוסיפים לו גרגירים טחונים. אבל הצבע נשחק מהר מאד, והופך להיות חלק ומסוכן. לצבע הזה יש תקן ישראלי, הוא נבדק ואושר.(ויש לנו מכון תקנים לא רע) אבל, על פי איזה קריטקריונים לעזאזל? מי הכתיב אותם? כמה הוא עמיד לשחיקה? כמה שנים יראו אותו על הכביש? כמה הוא חסכוני למע"צ? אין לי ספק שלא בדקו את נושא הבטיחות כמו שצריך! ואני מדבר כרגע על כבשי יבש לחלוטין. בזמן גשם, זו מלכודת אמיתית, פשוט סכנה. באירופה הצבעים הם הרבה יותר יקרים אבל עושים את מלאכתם נאמנה. האחיזה בהם לא נחותה מהאחיזה בכביש, וגם מתחזקים את כל הנושא הזה כמו שצריך. על אף התקשורת והרעש שהיו סביב הנושא לא מזמן, אני לא רואה שום שינוי חוץ מכמה נסיונות לחפש משהו אחר, זול כמובן שאולי יחליק פחות. כל פנייה שלי בצומת מרומזר ומסומן גוררת החלקה קטנה על מעברי החצייה.. לזה כבר התרגלתי, אבל מה בנוגע לבלימות חרום? מצבים קיצוניים יותר? תכלס בשטח, היזהרו לכם.

OMERVFR

New member
היי קולי

אין לי מושג אם יש לצבע תו תקן וזה לא ממש חשוב כי הצבע הנ"ל כבר גרם לי למספר זריקות זנב.ממה שאני יודע באירופה ישנם בצבע גרגרי זכוכית דבר שגורם לו להיות כמו נייר שייוף(אחיזה מדהימה מנסיון אישי). כמו כן אני מקווה לפגוש בך/כם הערב. אני ממחשב אחר (שלי החזיר את נשמתו למעבדה) אז אם יש חידושים וחדשות לגבי הערב אנא PLEASE תודיע לי ב 054-900048 ביי עומר

תקנים

ת"י 934 חלק 1 - סימון דרכים: הכנת דרכי אספלט לסימון בצבע והשמתו ת"י 935 חלק 1 - חומרים לסימון דרכים: צבעים ת"י 935 חלק 2 - חומרים לסימון דרכים: חומרים תרמופלסטיים תי" 935 חלק 3 - חומרים לסימון דרכים: חומרים פלסטיים קרים ת"י 935 חלק 4 - חומרים לסימון דרכים: כדוריות זכוכית ת"י 935 חלק 5 - חומרים לסימון דרכים: חומרים לסימון זמני אתר המכון: כאן. עכשיו, לפני שממשיכים הלאה, למישהוא יש גישה לחומר? (הזה.. הזה..)

היווני

New member
שאלה אמיתית וחשובה

אני מכיר לפחות אדם אחד (לא אני) שהחליק באופן מרהיב ביותר כתוצאה מסיבוב על פס לבן יש לצאת מהנחה שמריחת הכביש בחומר חלק יחסית לכביש, זוהי עבירה על החוק אני מציע בכל הרצינות, להפנות מכתבים לשר התחבורה, לטכניון, מכון התקנים, מע"צ, משטרת התנועה ואולי גופים נוספים כמו אבנר והפול ועוד יש להפנות אליהם את השאלה שנידונה כאן ולאחר מכן - לא לשכוח - גם לשאול מיהו האחראי למחדל ואת מי אפשר לתבוע במקרה של פגיעה בתאונה?

אלדד א

New member
אני זוכר שהייתה על זה תוכנית כלבוטק

לא מזמן - לפני שלושה חודשים או משהו כזה.... רפי גינת ירד עליהם שם רצח ועשה צחוק ממע"צ. קודם כל הראו איך ניתן להחליק עם אופנוע וקטנוע בקלות ואח"כ הראו איך פתרו את הבעיה בעולם הנאור - נדמה לי שבאמצעות שימוש בצבע שאינו על בסיס שמן... אני באמת לא זוכר את תגובת הרשויות, אבל אם מישהו כאן מוכן לפנות לכלבוטק (בערוץ השני) או אם מישהו מכיר אישית את רפי גינת, אפשר אולי לבדוק מה הרשויות אמרו והאם מישהו התחייב לתקן את העיוות המטומטם הזה... אם לא אז באמת שווה להתחיל להפציץ את מע"צ בפאקסים ולהפגיז אותם כל יום בחמישים טלפונים עד שיפסיקו את האוילות הזאת....הפרימיטיבים.

עד כמה שאני זוכר...

וייתכן שאני טועה, אבל הבעיה היא לא בצבע- שעבר את התקן הישראלי, אלא אופן השימוש. הצבע בו עושים שימוש אמור למנוע החלקת צמיגים עליו, ואכן בפעם הראשונה שצובעים איתו אספלט הוא עושה את העבודה- הבעיה היא כאשר צובעים מחדש! מה שאמורים לעשות זה להוריד את השיכבה הראשונה ולצבוע בשיכבה חדשה- מה שקורה בפועל זה שמתחילים לצבוע שיכבה על שיכבה וכאשר זה קורה, הצבע מאבד מהאפקטיביות... לא זוכר מי טען את זה- אבל אני זוכר את זה מהדיון שהיה לאחר התוכנית של כלבוטק... מי זוכר?? יכול לחזק?? להפריח??

היווני

New member
יפה כרובי

כלומר, הנושא נחשף ונידון, היו דיונים ועוד צריך לפנות למשרד התחבורה ולדרוש הבהרות מה נעשה בעניין במקביל, לפנות למבקר המדינה ולדרוש ממנו לחקור בעניין. להעביר אליו כל מידע שרק קיים, כגון שהיתה תוכנית כלבו-טק, שהנושא נידון, מה ידוע על הנושא, שמות של כאלה שהחליקו (אם יש) ועוד לדרוש - שוב ואני מדגיש שזה חשוב - לנקוט באמצעים נגד מי שאחראי אישית, אחרת התלונה היא נגד מע"ץ ואין אשמים בכל הפניות, יש להזכיר שאין לסמוך על מע"ץ. והראייה, הם התרשלו בניקוי הכביש מצומת גולני וכך נהרגו בזמנו 19 אנשים בתאונת החלקה של אוטובוס הפו"פים רצוי שמישהו יתנדב לרכז את הטיפול בפניות

היווני

New member
סקניה, הבעייה שאתה צודק

עולים כאן רעיונות, מועלות הצעות, נערכים דיונים... אין לכל אלה כל תוצאה מעשית, יותר מאשר לצעוק מתחת לגשר בשעה שחולפת רכבת (מהסרט "קברט" - לייזה מינלי) כרובי הראה שבעניין זה נערך דיון קודם, שהתמסמס. הדרך היחידה לקדם עניין היא, ש"מישהו" יתנדב לקבל על עצמו את הטיפול. בשלב הזה, הכל מתמוטט. זה ההבדל בין קבוצה למפגשים חברתיים ובין קבוצה לקידום עניינים. המסקנה היא, שכל עוד לא יוטלו משימות, יוגדרו תפקידים, יחולקו סמכויות ואנשים יתנדבו, אל תפתח ציפיות שהפורום יצליח להזיז אי פעם משהו ממשי או שישמש ליותר מאשר מפגש חברתי חביב וכדאי להיות מציאותיים

עם כל הכבוד...

התשובה מאוד פשוטה: במצב הנוכחי אין מי שאפשר להטיל עליו משימה כלשהיא... לא זכורים לי רבבוב החיילים שהתפקדו במקומותינו. מה שכן יש זה אנשים חופשיים - חופשיים להתנדב למשימה, ולתאם את פעולותיהם עם אחרים שהתנדבו למשימות אחרות. ואפילו אם לנושא מסוים אין מתנדבים - עדיין חשוב להעלות אותו, שכן הפורום מהווה מאגר מידע גם לנושאים כאלו.

היווני

New member
שלמה, חלילה שלא יתפרש מדברי...

איני טוען - וחלילה שכך יתפרש - שחבל לדון בנושאים ועניינים. ניתוחים, דיונים, ויכוחים וכיוצ"ב, מרחיבים את הידע ואת המומחיות והדברים מחלחלים ועוברים הלאה, גם למי שאינם חברים בפורום. כוונתי היתה לגבי שינויי מצב. אולי יתקיימו דיונים לגבי צבע הכביש, אך כתוצאה מכך חברי הפורום ימשיכו להחליק ולהתהפך ולא יעשו מאומה. מה שכן, הם יבינו למה ההתהפכות התרחשה. לגבי ההתנדבות, אין ספק שאתה צודק. נוכחתי בוויכוחים על שיקולים כספיים, אם להשקיע 100 שקלים דמי חבר ואם להתנדב למשימות. בין הכותבים היו גם כאלה שלא הייתי מצפה זאת מהם. חבל אך כל עוד אלה הם פני הדברים. הפורום ימשיך להשאר כמפגש חברתי לדיון בעניינים שונים, אך לא כגוף משפיע. ביום 18.7.01, התחלתי לכתוב בפורום והסתערתי במיוחד על נקודות אלה ודברי עוררו תרעומת כללית. מי שמעוניין, יוכל לחזור אחורה כמה עמודים. ועוד קוריוז, קראתי לפני מספר ימים שנפגשתם עם "זקני המועדון". הושמעו נגדם ביקורות, מילים חריפות ועוד. אני מציע שאנשים יפנו ויבקשו מהם סליחה. הם פשוט מנוסים ויודעים שעם דיבורים, אי אפשר לקדם עניינים ואם אין אנשי עבודה וארגון, מוטב להותיר את המועדון כגוף חברתי חביב - טיולים, ויכוחים מקצועיים וכיוצ"ב

Easy_Rider

New member
אנחנו לא רוצים מועדון חברים !

אנחנו רוצים גוף אקטיבי ! המשך יבוא ...

למעלה