בלט דיסק..

בלט דיסק..

שלום רב! אני חיילת לוחמת בת 19 וסובלת מכמה תופעות שממש מפריעות לי לתפקד ביום יום... כמו למשל כאשר אני נוסעת נסיעה ארוכה יש לי דקירות וכאבים עזים לכל אורך השוק הימנית והעכוז עד שבשלב מסוים נרדם לי צד ימין של הגב התחתון והעכוז..ללא עיקצוצים אלא ישר נירדם.. דבר שני כאשר אני מרימה דברים כבדים עולה לי כאב מעמוד השידרה אל אוזן ימין ואני חוטפת סחרחורות ולפעמים מגיעה למצב בו אני מועדת...בנוסף לכך כואב לי ממש בגב התחתון ובשוק ימין ... כשאני יושבת יותר מ10 דקות מתחילות לי דקירות בגב תחתון ולכל אורך רגל ימין עד לזרת.. כשאני מתאמצת ...ספורט למשל או הרמת דברים...מתחילים לי עיקצוצים ונימולים בידיים וברגליים תוך כדי פעולה וגם לאחר מכן יש לי זרמים ועיקצוצים בידיים וברגליים בעיקר רגל ימין.. עשיתי בדיקת emg שהראתה כי בוודאות ישנו לחץ על העצב ברגל שמופעל מהגב התחתון ככל הנראה חוליותl4-l5 s1 עקב בדיקה זו עשיתי בדיקת CT שהראתה בפענוח כי הכל תקין אורטופד מומחה שראה את צילום הCT איבחן בלט... כיום אני נמצאת במצב של חוסר מעש כבר 3 וחצי חודשים שאני באה לבסיס ופשוט שוכבת במיטה כל היום ללא פזיוטרפיה וללא תשובה וודאית מה יש לי ומה ניתן לעשות..השאלה שלי היא כזאת...האם זה בלט דיסק או שיכול להיות שזה משהו אחר ואיך אני מטפלת בכך?

למעלה