בלט דיסק - התייעצות

ליליות12

New member
בלט דיסק - התייעצות

היי,
אני מתאמנת די הרבה שנים במכונים שונים ועם תכניות שונות.
ב-2011 התגלו שני בלט דיסק בעמוד השדרה הצווארי, כנראה כתוצאה של חולשה בכתפיים משולבת עם אימון לא מאוד מדויק.
הפסקתי להתאמן עד שעברו הכאבים (שנוצרו כתוצאה מדלקת) ואז חזרתי בהדרגה להתאמן ומלווה במאמן מומחה לבעיות גב.
מאז עברתי דירה ובלית ברירה גם החלפתי מכון, במכון החדש אין מומחה לבעיות גב/פציעות ולכן המשכתי עם תכנית האימונים שקיבלתי מהמאמן הקודם.
לפני כשבועיים התחילו שוב כאבים בכתף שמאל, הפעם בלתי נסבלים ומשככי כאבים לא מצליחים להתגבר עליהם. הייתי אצל אורטופד שזיהה שמקור הכאב הוא בעמוד השדרה ונתן לי עוד כדורים.
רציתי לשאול באיזה שלב אני יכולה לחזור להתאמן וממה אני צריכה להימנע באימונים בתקופה הקרובה?
התכנית שלי מורכבת מסופר-סטים, אני אוהבת את זה והייתי רוצה להמשיך ולעשות אותה. האם זה בכלל אפשרי?

giligenisland

New member
שלום

עם כל אהדתי לאורטופדים, במקרה שלך (כאבים חזקים מאוד, אך את לא מועמדת לניתוח) אין להם יותר מדי מה לעשות פרט למתן תרופות (משככי כאבים, נוגדי דלקת). גם במידה ומדובר בדלקת מקומית והטיפול התרופתי עזר, הרי שאת סיבת היווצרות הדלקת לא מנענו והיא תחזור בשלב כלשהוא. לכן, ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט על מנת לקבל אבחון וטיפול ולקבל המלצות להמשך חזרה לפעילות גופנית- זאת יהיה אפשר לעשות עם מאמן בשיתוף פעולה עם הפיזיו'.
בכל מקרה, אם כרגע את חשה בכאבים עזים הרי שאין מה לדבר על אימון. כאשר הם יחלפו או ירדו הצורה משמעותית תוכלי לחזור לאימון בהדרגה, אך גם אז- מציע שמדריך יסתכל על מנח הצוואר שלך/שכמות/גב עליון ולראות שאת לא יוצרת סטרס מוגזם על האיזורים האלו.

ליליות12

New member
תודה!

אתה יודע אם אני יכולה לפנות לפיזיותרפיסט בעצמי או שדרושה הפניה מרופא?

giligenisland

New member
את צריכה הפניה

במידה ואת עושה את הפיזיו' דרך הקופה. (לא חייבת הפניה מאורטופד, אפשרי גם מרופא המשפחה).
במידה והטיפול נעשה באופן פרטי, אין צורך בהפניה.
תרגישי טוב,

למעלה