בלט בדיסק

naomi797

New member
בלט בדיסק

שלום, בעקבות תאונת דרכים שארעה לי לפני שנה אני סובל מכאבים בגב התחתון. בבדיקת CT נמצאה בליטה בדיסק L5 S1 . אני נמצא בטיפול פיזיוטרפיה וכירופרקטיקה, אך ללא שיפור. האם האלטרנטיבה היחידה היא ניתוח? תודה יואב

rafagav

New member
לא!! ממש לא.

מעבר לטיפולים של גדולי המומחים - האם מישהו מהם הציע לך שינויי יציבה?
האם הסבירו לך כיצד לשבת כדי שלא לעוות את עמוד השדרה ולא להעמיס עליו? האם לימדוך לשכב נכון? לזה יש חשיבות רבה בהקטנת הלחץ מעל הדיסקים הבין-חולייתיים. פעמים רבות דיסק שב למקומו - הפחתת הלחץ מסייעת לכך!!

בלט דיסק

שלום, הממצא שהתגלה אצלך קרוב לוודאי שאין לו כל קשר לתאונת הדרכים. בלט דיסק בגובה L5-S1 הוא ממצא נפוץ מאד בבדיקות CT גם באנשים ללא כל תלונה על כאב. הטיפול תלוי בסימפטומים. בד"כ פחות מ 5 אחוזים מהסובלים מבעיות עמ"ש על רקע דיסק מגיעים לניתוח. בברכה,

naomi797

New member
ד"ר יריב גולדשטיין

דבר ראשון אני מודה לך מאוד על התשובה. בהזדמנות זאת רציתי רק לוודא האם הבנתי את תשובתך כהלכה. הכאבים בגב התחתון החלו מיד אחרי התאונה ומעולם לא היו לי כאבים בגב התחתון. האם אתה אומר בעצם שאין קשר בין התאונה לבלט בדיסק או שמא אין קשר בין הכאבים בגב לבלט בדיסק? תודה שוב על זמנך והתעניינותך!

המשך

לא זה ולא זה. אני אומר שסביר שהתאונה לא גרמה לבלט הדיסק שהודגם ב CT (אף אחד לא יוכל לדעת בוודאות מוחלטת) ואני אומר עוד שקיימים אנשים רבים להם בלטי דיסקים כמו שתיארת ללא כאבים כלל. בברכה,

naomi797

New member
שאלה אחרונה לד"ר יריב גולדשטיין

תודה שוב על עצתך. לסיכום רציתי לשאול מה לדעתך עוד אוכל לעשות בכדי שהכאבים יעברו לי (כאמור, עשיתי סדרה של טיפולי פיזיוטרפיה, טיפולי כירופרקט והתחלתי לשחות) תודה, יואב

naomi797

New member
שאלה אחרונה לד"ר יריב גולדשטיין

תודה שוב על עצתך. לסיכום רציתי לשאול מה לדעתך עוד אוכל לעשות בכדי שהכאבים יעברו לי (כאמור, עשיתי סדרה של טיפולי פיזיוטרפיה, טיפולי כירופרקט והתחלתי לשחות) תודה, יואב נ.ב שכחתי לציין שבדיאגנוזה של בדיקת הסי טי גם רשום שהבלט בדיסק לוחץ את השק הדורלי ולוחץ את השורש של L5 בתעלה הנויראלית משמאל ולוחץ את מוצא השורש של S1 משמאל. האם זה לדעתך זה נגרם כתוצאה מהתאונה או שמא זה ממצא נפוץ?

למעלה