בלטת התריס

fatpig

New member
בלטת התריס

רופאת העור שלי שלחה אותי לעשות מספר רב של בדיקות דם - סורים,כולסטרול,ברזל, בלוטת התריס ,אבץ, מינרלים ,הורמונים וכו... בגלל פריחה שהופיעה לי בפנים ונשירת שער מסיבית שאני סובלת ממנה כבר חודשים ארוכים. קיבלתי היום את התוצאות ומסתבר שה- TSH עומד על 9.7 שהטווח הוא בין 0.5 ל 5.5 אם הבנתי נכון... מה זה אומר לגבי התפקוד של הבלוטה? האם יש לזה קשר להשמנה הניכרת שלי במשקל ( כ-15 קילו בשנתיים וחצי האחרונות, למרות שאני בטוחה שגם לצבא הייתה תרומה לכך ). איך פותרים את הבעיה אם קיימת... האם ע"י שינוי תזונה? טיפול תרופתי? רשמח לשמוע את דעתך בענייני, ערב טוב.

TSH מוגבר

קודם כל אני מתרעמת על הכינוי שבחרת לך. איזה דימוי עצמי יש לך. אז השמנת 15 ק"ג, זו סיבה לקורא לעצמך כך? ולעצם השאלה. ה-TSH מראה כי יש לך תת פעילות של בלוטת התריס. לא נמדדו ההורמונים של הבלוטה עצמה, אך אני מניחה שהם היו עדיין בנורמה. כלומר מדובר במשה שקרוי compensated hypothyroidism. יתכן כי מתלוות למצב זה תופעות, ובמרבית המקרים אין כל סימפטום. אני מניחה שאת אישה צעירה ולכן אני מניחה שמדובר במחלת השימוטו. וגם סביר להניח שבמשך הזמן המצב יתקדם כך שלא יהיה מנוס ממתן טיפול תחליפי. כל העיניין שווה התיעצות אנדוקרינית. האם בכך טמון ההסבר להשמנתך, צר לי צוןמר לך שכנראה שלא. אבל אולי טיפול, בשילוב עם עוד צעדים (כמו, כמה מקורי, דיאטה ופעילות גופנית) יעזור לך להשיל את הקילוגרמים המיותרים. בהצלחה!

fatpig

New member
קודם כל תודה

טוב, אז תיארתי לעצמי שתהיי לך איזושהי תרעומת על הכינוי. הסבר קצר- אני סבלתי/עדיין סובלת מהפרעות אכילה, כבר מעל 4 שנים...וכן הדימוי העצמי שלי שואף לאפס. נמדדו גם ההורמונים Ts4 ts3 אם אני זוכרת נכון את שמם, והם היו בטווח תקין יחסית. (שואף לגבול התחתון אבל עדיין בנורמה). קראתי מעט באינטרנט על תת פעילות וזיהיתי מספר סימפטומים שמופיעים גם אצלי כמו עצירות, נשירת שער, יובש קיצוני בעור וכו'. (אם באמת יש מן האמת במאמרים שקראתי). לא הבנתי האם יש צורך בטיפול כעת או שעדיין לא. מה כוונתך בטיפול תחליפי? בכל מקרה, רופא אנדו' ראה את הבדיקות וביקש שאחזור על הבדיקה בתוספת איזשהי בדיקה לגילוי נוגדנים (?) ואח"כ אבוא לראות אותו. אני מניחה שהעניין ייפתר... הבעיתיות היחידה היא שאני נוסעת לטיול בעוד שבוע וחצי לזמן לא ידוע (אני חיילת משוחררת ) ותוהה איך אני אוכל להסתדר, אם בכלל, עם עניין המינונים/מעקב . תודה על התגובה...

בדיקות וטיול

שלום לך, האמת היא שהתזמון לא משהו. אבל אני מניחה שלא יקרה לך שום דבר במשך הניסעה. אם תרגישי מאד לא טוב, תבקשי בדרך שיעשו לך בדיקה חוזרת. אם ה-TSH יהיה מאד גבוה תוכלי לקבל טיפול בכל מקום בעולם. אפשרות אחרת היא אם הספקת כבר לחזור על הבדיקות להחליט על טיפול כבר. אם הנוגדנים חיוביים, ואם ה-TSH כפי שהיה ואף גבוה מכך, אני חושבת שזאת תהיה החלטה נבונה לכסות אוך עם קצת אלטרוקסין וכך לא יהיה סיכוי שתקרסי בדרך.

fatpig

New member
שלום

התוצאות בבדיקה החוזרת היו- TSH 16.6 t4 12.9 t3 1.5 thyroglobulin ab 185 thyroid microsom ab מעל 1000 הרופא ממש שאל לדעתי - אם אני רוצה טיפול או לא... ובסוף הוחלט לקחת 50 מיקרוגר' אלטרוקסין. האם התוצאות הללו לא מחייבות טיפול עדיין?

תת פעילות

שלום לך, כעת אין בכלל ספק שיש לך תת פעילות וכי מגיע לך טיפול. אני לא מבינה במה הרופא שאל אותך לדעתך כי טיפול באלטרוקסין הוא הטיפול.

למעלה