בלוק פומיס................

שמופית

New member
בלוק פומיס................

לפני כמה ימים, התנהל כאן שירשור בקשר לבלוקים, ומישהו כאן אמר שלפומיס אין תו תקן. שאלתי ידיד שהוא קבלן ואחרי שהוא סיים להתעצבן ולהגיד שזו הוצאת דיבה, הוא הפנה אותי לחפש את תו התקן אצל חברת "אבן וסיד". אז להם אין אתר באינטרנט, אבל מצאתי אתר של חברת "רביד" שמייצרת את הבלוקים, ולהם יש תו תקן !!! אז או שלא הבנתי נכון את המשרשר או שלמישהו יש מידע מוטעה.

מאגר

New member
לשמופית בלוק פומיס

באתר החברה המיצרת בלוק פומיס כתוב בהשגחת מכון התקני אבל לבלוק עצו אין תקן בארץ רק לאגרגט שממנו מיצרים את בלוק הפומיס וזה שהחבר עובדת לפי תקן איזו 2002 זה עדין לא נותן להם תו תקן לבלוק אלה רק לאגרגט

מאגר, תסביר שוב...

היי דורון בבקשה תסביר שוב, לכולנו, מה ז´תומרת תו תקן לאגרגט... תו תקן בתור מה? תו תקן באיזו קטגוריה? אגרגטים לבטון???????? והבלוק, אם אגרגטו זכה לאיזה תקן, מה עוד צריך מכון התקנים לאשר כדי שלא נחשוש להשתמש בו? הרי זה לא חלק מהקונסטרוקציה, אז מה הבעיה בו? הרי הוא לא דליק!! תודה מראש

מאגר

New member
../images/Emo91.gifלסיגל בן נון תקו לאגרגט

כאשר מגובר בתקן לאגרגט מדובר בעמידותו בשחיקה בלחץ התפוררות ובעוד בדיקות כאלה ואחרות של התנהגות האגרגט ואילו תקן של בלוק הינו תקן לעמידתו בלחץ התפוררות לחץ דחיסה ועוד בדיקות כאלה ואחרות יכול להיות אגרגט שהו מבחינת התקן של האגרגט עומד בכל תקני שחיקה ריסוק חיללחול ועוד כאלה ואחרים אבל כאשר תעשי ממנו בלוק בגלל צורת האגרגט בהבלוק לא יעמוד כבלוק בתקן זו הסיבה שאין עושים בלוקים מטוף או מבזלת למקות שבזלת נחשבת לאבן הקשה ביותר בין האבנים מחינת ריסוק בלחץ ושחיקה

כלומר...

שהוא לא עמד בתקן או שלא בדקו אותו... האם אתה , מניסיונך חושב שהוא פריר יותר מבלוק בטון תקני??????????? לא ממש הבנתי. חילחול ברור שהוא עמיד כמו איטונג כי עשוי בועות אויר כלואות וסגורות. פרט, כי אני עדיין לא יורדת לסוף דעתך.

aglikman

New member
מאגר אתה טועה. להלן אתר מכון התקנים

הקישור להלן הוא לתו תקן של בלוקל רביד פומיס

האם בלוקל של רביד זה רק פומיס?

היי הצצתי בתקן. מצויין בלוקי בטון ותקרה של היצרן אשר להם תוי תקן. האם הכוונה לבלוקי פומיס? היכן שמצויין בפירוש בלוקי פומיס התו הוא תקן ירוק. האם כולל גם את תו התקן לשחיקה וכ"ד?

aglikman

New member
34 מוצרי בלוק פומיס בעלי תו תקן

כנסי לאתר מכון התקנים חפשי את המילה "פומיס" ותקבלי 34 מוצרי פומיס בעלי תו תקן ולא תו ירוק. לגבי תקן שחיקה צריך לבדוק במכון התקנים מה כולל התקן ומה כוללת הבדיקה. תקן 5 חלק 2

מאגר

New member
לסיגל התקן הוא לבלוק בטון

שימי לב שכתוב בפרוש בלוק בטון עם אגרגט פומיס אין בלוק שהוא פומיס בלבד לא היה ולא יהיה כי הוא חייב להכיל חומרים נוספים בכדי שיוכל הלהחזיק תוירוק הוא בפרוש לא תו תקן הוא תו אכות הסביבה בלבד צר לי שמכון התקנים מפרסם את מספר התקן ואינו מפרסם את התקן עצמו כי בתקן עצמו מוסברים דברים נוספים אני שוקל להזמין מנוי על הסי די של מכון התקנים ואז אוכל לשלוח לכם את התקן המלא שתבינו עד כמה אין דבר כזה בלוק פומיס כשם שאין בלוק בזלת או בלוק טוף

למעלה