בלוק מתחת לחלון

elad19871

New member
בלוק מתחת לחלון

שלום,
אני בבניית שלד ואני צריך להגביה 2 חלונות ב 15 ס"מ
הקבלן שלי מציע, כדי לא לעכב אותי בהרכבת הספי שיש, להגביה את החלונות עם בלוקים בגובה 15 ס"מ במקום עם יציקת בטון.
אשמח לדעת אם זה תקין, או שחייבים יציקת בטון?

אסור להגביה עם בלוקים!!

שלום elad19871 ,
לא ניתן למלא החלל של 15 ס"מ מתחת לחלון בבלוק. אתה חייב חגורה כפי שמגדיר תקן 1523 חלק 1 - "קירות בני : קירות לא נושאים" , סעיף 4.3.2.2 "חגורות מתחת לפתחים בקירות חוץ" לפיו על הקבלן לבצע חגורה מתחת לחלון שתבלוט כ - 20 ס"מ לפחות מכל אחד מצידי החלון. זאת כמובן במידה והחלון אינו מגיע עד הרצפה.
בהצלחה

הסבר למה זה נחוץ....

היי ענת ,
מטרתו של תקן 1523 לעמוד בין השאר על תפקוד הקירות הבנויים שאינם נושאים.
הנדסית , בקירות חוץ שבהם מצוי פתח חלון , אזור החלון הינו אזור חולשה מובהק בקיר. צפוי , שבהופיע כשל כלשהוא שעשוי להיווצר לאורך זמן במבנה , הוא יופיע תחילה בסביבת החלון.
התקן מורה על יישום חגורות בתחתית (וגם מעל) חלון על מנת למנוע כשל כלשהוא - סדיקה ו/או התנתקות ו/או נפילת "יחידת בני" (בלוק או לבנה או אלמנט אחר לבניית קירות כהגדרתו בתקן) העשויים לסכן את האדם הנשען על אדן החלון ו/או את האדם הנמצא מחוץ למבנה ושוהה מתחת לחלון. לפיכך , חשיבות החגורה רבה מאוד במקום מועד לפורענות זה , ולפיכך בא תקן 1523 ומגדיר את דרישות המינימום של החגורה שמתחת לחלון מבחינת מיקומה , אורכה , גובהה והזיון המינימלי הנדרש בה.
מקווה שההסבר ממצה....

רשר

Well-known member
מנהל
יתכן מאוד שיש כבר חגורה רק הגובה לא נכון, ורוצים להוסיף

לדעתי אין סיבה לא להוסיף בלוק אם יש חגורת בטון,
חגורת בטון ניתן לבצע ע"י בלוק תעלה עם מוטות זיון ובטון מלוי בתעלה

יוסיזיו

New member
בבתים חדשים אין חגורה מתחת או

מעל החלונות . בעבר היינו משתמשים בחגורות אלו כדי לתלות מעבי מזגנים. היום מסגרת החלון מחזיקה את הבלוקים לסוגיהם . אין תליית מזגנים כי הכל במיסתור כביסה ואם כבר נתקלים בדירה שכזו אז משתמשים במוטות חודרים עם פלטה .

בבתים חדשים רבים עושים חגורות בתוך בלוק תעלה.

תקן 1523 מתיר שימוש בבלוק תעלה ואף מציין את סוג וגודל הזיון המינימלי הנדרש בתעלה. בכל מקרה , החגורות צריכות להיות בתחתית החלון ומעליו עם "כתפיים" של 20 ס"מ מכל צד ולא בשום מקום אחר.

elad19871

New member
בלוק תעלה

תודה רבה לכל העונים - סגרתי עם הקבלן שיבצע השלמת יציקה בבטון.
בכל מקרה, כמובן שיש בלוק תעלה בחלונות. הכוונה שלי שצריך להגביה את החלונות מעל הבלוק תעלה ב 15 ס"מ ( אם תשאל למה לא להאריך את החלון ב 15 ס"מ... אז התשובה היא שמאחורי החלון נמצא שיפוע של הגג רעפים והרעפים יבלטו מהחלון אם לא נגביה)

למעלה