בלוטת לימפה

בלוטת לימפה

בגלל בלוטת לימפה מימושה וכואבת לפעמים מצד שמאל, הלכתי לרופאת משפחה והיא הפנתה אותי לאולטרסאונד צוואר-רקמות רקות, ואמרה שאם לוטה מעל סנטימטר יש לעשות ביופסיה. באולטרסאונד הרופאה שעשתה אמרה שהבלוטה 1.3 על 6 ממ ואור ופחת. אמרה שזה כנראה מאיזה וירוס שהיה לי ואין לי מה לדאוג. חיפשתי באינטרנט אבל לא ראיתי מושג כזה בשום מקום. אשמח לעזרה.

שואלת מחדש. התיקון האוטומטי שינה לי את המילים

בגלל בלוטת לימפה בצד שמאל של הצוואר, נימושה וכואבת, בעיקר כשיש לי דלקת בשן בינה הקרובה, אך לא רק, לפעמים בלי קשר (מזה חצי שנה, אולי אפילו יותר) הלכתי לרופאת משפחה.
היא הפנתה אותי לאולטרסאונד צוואר ורקמות רכות, ואמרה שאם הבלוטה מעל סנטימטר יש לבצע ביופסיה.
הרופאה שביצעה את הבדיקה אמרה שהבלוטה אטרופית ובמידות של 1.3 על 6 מ"מ, ושאין בשביל מה לבצע ביופסיה, כי זה כנראה נובע מוירוס.

האם יש לי מה לדאוג?
האם כדאי לבצע ביופסיה בכל זאת?
אם הבלוטה אטרופית, מדוע היא כואבת מדי פעם?

הגדלת בלוטות לימפה

שלום
כאשר יש בלוטת לימפה מוגדלת על קול יוכל לעזור להבדיל בין מקורות שונים להגדלה זו. גודל הבלוטה הוא רק משתנה אחד. יש משתנים רבים נוספים כמו צורת הבלוטה, תבנית זרימת הדם שלה ועוד. בקשר לצורך בביצוע ביופסיה הוא נגזר לא רק מהעל קול אלא שילוב משתנים קליניים רבים אחרים ואין לכך תשובה אחידה. תשובת העל קול שאת מצטטת מרגיעה.
בברכה
ד"ר אופיר הנדזל

למעלה