בלוטת התריס

ניאה

New member
בלוטת התריס

עשיתי בדיקת דם והתקבלה תוצאה מעט גבוהה מהנורמה (בדיקת TSH, הטווח הנורמאלי הוא 0.39-4, ואני קיבלתי 5.88). ביום ראשון אגש לרופאה שלי, אבל בינתיים אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה משמעות התוצאה (פעילות יתר/תת פעילות? האם זו חריגה זניחה/גבוהה?) וכיצד ניתן לטפל ברפואה המשלימה. תודה ושבת שלום!

פעילות יתר.

וניתן לטפל ברפואה משלימה. אם את שואלת אותי אז - הומאופתיה. וכדאי להקדים ולגשת לטיפול. כל טוב עירית

harduf9

New member
TSH גבוה אומר שההיפופיזה מפרישה יותר

הורמון מהנורמה, שם ההורמון הוא TSH שמשמעו הורמון מעורר התריס. tyroid stimolate hormon. לכן יתכן שבלוטת התריס שלך עובדת מעל הנדרש. או שבלוטת המגן אינה מגיבה ולא מייצרת את התוצרים שלה והגוף מנסה לעורר אותה ע"י TSH נוסף. תופעות נלוות ל TSH גבוה הוא עצבנות, חוסר סבלנות, תאבון מוגבר, רזון למרות כמות האוכל הנאכלת, קשוי בהרדמות ועוד תופעות היפר. צריך לבדוק את התוצרים של בלוטת התריס שהם תאים שנקראים T3 ו T4 ולבדוק לעומק מה הפירוש הנכון. בכל מקרה, עדיף, אחרי הבדיקה להגיע למטפל ברפואה טבעית ולאזן את פעולת ההיפופיזה והתריס. סביר להניח שהן לא הבלוטות ההורמונליות היחידות שאינן מאוזנות. לדוגמא: האם המחזור שלך סדיר ? (רלוונטי רק אם אינך לוקחת גלולות). או בכל מקרה האם יש PMS (תסונת קדם ווסתית) עצבנות, כאבים משהוא אחר שמאפיין את הופעת המחזור או את קיומו ואינו תקין. בכלל למה בדקת את הנושא ? יעזרו גם פרטים נוספים כגון גיל ופרטים בסיסיים כמו משקל, גובה, הריונות (אם היו) בעיות הורמונליות אחרות או כל דבר חשוב אחר. בריאות שלמה גיא הרדוף

דווקא ענית נכון

כתבת: יתכן שבלוטת התריס שלך עובדת מעל הנדרש. או שבלוטת המגן אינה מגיבה ולא מייצרת את התוצרים שלה והגוף מנסה לעורר אותה ע"י TSH נוסף... צריך לבדוק את התוצרים של בלוטת התריס שהם תאים שנקראים T3 ו T4 ולבדוק לעומק מה הפירוש הנכון. לפי הבנתי, ותקנו אותי אם אני טועה, מצב של עודף בהורמונים של בלוטת התריס יכול להיגרם מעודף פעילות או מתת פעילות. זה די מורכב... גם הטיפול מורכב.למשל, טיפול למצב של עודף יכול לגרום לתת פעילות, ולהיפך, מה גם שיש לטיפולים האלה תופעות לוואי. אני מצטרפת להמלצה לפנות לטיפול ברפואה המשלימה, ומוסיפה מאמר מעניין שמסביר קצת יותר את הפן הרפואי-מדעי.

harduf9

New member
תודה, אבל עשיתי מישמש, חלק נכון וחלק לא

בציטוט שהבאת למשל צריך להיות כתוב שההיפופיזה עובדת מעל הנדרש, לכן TSH גבוה, ולא בלוטת התריס עובדת מעל הנדרש. כמו כן בהודעה שלי כתבתי שתופעות הלוואי הן תופעות של היפר בעוד שבד"כ תופעות הלוואי של TSH גבוה הן תופעות של היפו כי בד"כ TSH גבוה כשבלוטת המגן אינה מגיבה. נכון שיתכן ש TSH גבוה גורם באמת לבלוטה להיות בהיפר ואז יש את התופעות שציינתי. אכן אבחון וטיפול מורכב. לכן צריך לבדוק את התוצרים של בלוטת התריס שהם T3 ו T4. בריאות שלמה גיא הרדוף

0 אור 0

New member
זה אני מבולבלת או שאתם?

ככל שזכור לי מלימודי, TSH גבוה מעיד על כך שרמת התירוקסין בדם נמוכה, וההיפופיזה מנסה לתת הוראה לבלוטת התריס לייצר יותר על ידי יצור של עודף TSH - ובעברית פשוטה: תת פעילות של בלוטת התריס. מכובדי, האם אני התבלבלתי או שמא אתם?

Assaf Feldman

New member
אור צודקת

TSH הוא הורמון שמופרש בהיפותלמוס ואחראי על הפעלת בלוטת התריס, רמה גבוהה שלו בבדיקת דם עשוייה להתריע על תת-פעילות של בלוטת התריס.

ניאה

New member
עכשיו אני מבולבלת...

תודה לכל מי שהגיב. גיא, חלק מהסימפטומים שתיארת הופיעו אצלי בתקופה האחרונה-קושי להירדם, עצבנות, קשיים בריכוז. מצד שני, יש ירידה משמעותית בתיאבון, חולשה, בחילות, סחרחורות, מצב רוח ירוד. בקיצור, אני יכולה לענות גם על הקריטריונים של תת פעילות וגם של עודף...בנוסף, הייתי חולה המון לאורך השנה. מהסיבות האלו הלכתי לבדיקות דם שגרתיות, והרופאה הוסיפה את הבדיקה של בלוטת התריס מבלי שביקשתי (מזל...)

ואללה טעיתי-

אולי בגלל בגלל הנדנדה של ה-T וה-TSH....
אז הנה תקון מתוך האינפומד - ה-TSH הוא הורמון המיוצר בבלוטת יותרת המוח (ההיפופיזה) ומגרה את בלוטת התריס להפריש T3 ו- T4, במנגנון של היזון חוזר. כאשר רמת הורמוני התירואיד (T3 ו- T4) בדם נמוכה, כלומר - מצב של תת-פעילות, רמת ה-TSH בדם עולה, בניסיון לפצות על החסר ולגרום להפרשה מוגברת של הורמוני התירואיד. אם הורמוני התירואיד נמצאים בדם ביתר, ורמתם גבוהה, הרי שיש דיכוי של ה-TSH, כדי למנוע הפרשה נוספת של T3 ו-T4, ואז רמתו תהיה נמוכה בגלל פעילות היתר של הבלוטה.

harduf9

New member
סליחה, טעות

עודף TSH מראה על תת פעילות של בלוטת התריס. הווה אומר אפטיות, שמנה למרות שאוכלים מעט וכו'. לגבייך, פשוט צריך לבדוק עוד דברים שיסבירו את כל הסימפטומים. ולכך אני ממליץ בחום לפנות לרפואה הטבעית שלא תחשוב רק על בלוטת התריס שלך אלא על כולך כאדם, כאגם מים, שחוסר איזון במקום אחד משפיע על כל האגם. בריאות שלמה גיא הרדוף ותודה לאור שהאירה את הטעות.

harduf9

New member
אופס טעיתי, אבל,

איזו תשובה יפה !! נכון ?
גיא הרדוף

ניאה

New member
לדברי הרופאה אכן מדובר בתת פעילות

היא אמרה שלא מדובר בחריגה שמצריכה בדרך כלל טיפול הורמונאלי, ושלחה אותי לבדיקות נוספות.

harduf9

New member
כבר אהבתי את הרופאה שלך יותר משלי ../images/Emo13.gif

עדכני אותנו בהמשך הבדיקות, נראה לאן נמשיך משם. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה