בלוטת התריס

ravitwi

New member
בלוטת התריס

שלום ד"ר תורג'מן אני בת 25 לפני כחצי שנה נמצא בבדיקת דם (נעשתה עקב דופק מהיר בפעילות) עודף פעילות בבלוטת התריס T3=9.14 T4=42.9 TSH<0.01 אני אמורה לקחת כדור פרולול 10 3 פעמים ביום קצת קשה לי לקחת את הכדורים כל הזמן רציתי לשאול האם במקרה כזה בדר"כ אלו כדורים לכל החיים או שיתכן שלאחר מספר חודשים זה יסתדר. האם זה יכול לפגוע באיזשהי צורה באפשרות להיכנס להריון בעתיד? תודה רבה רווית

פעילות יתר

שלום רווית, מה אני לא מבינה. את פונה בגלל בעיה , מאבחנים לך מחלה ולא מסבירים לך? את לא שואלת? רק אחרי חצי שנה את מוצאת פורום ושואלת שם? זה הגיוני? הסבירו לך לפחות מהן תופעות הלוואי של פרופיל שיש לדעת עליהן? זה לא טיפול לכל החיים. בד"כ הטיפול הוא שנה וחצי במינונים יורדים. בתום שנה וחצי מפסיקים טיפול ורואים אם הפעילות יתר חוזרת או לא. אם כן נותנים טיפול דפיניטיבי, בד"כ טיפול ביוד רדיואקטיבי אם כי אפשר גם לנתח. בהחלט ניתן להכנס להריום תחת טיפול זה, אבל במקרה כזה שומרים את ערכי ה-T3 וה-T4 בגבול העליון של הנורמה. והרבה פעמים הפעילות יתר מסתדרת בהריון וניתן להפסיק לגמרי את הטיפול התרופתי. לרוב היא מתחדשת לאחר הלידה. אם קשה לך לזכור לקחת את הכדורים 3 פעמים ביום, תבקשי שיעבירו אותך למרקפטיזול שניתן פעם ביום. במקרה כזה תצטרכי מינון של 15 מ"ג בערך ליום. הכדורים הם כדורים של 20 מ"ג, אז אפשר לקחת יום כדור ויום חצי כדור לסרוגין.

shiraro

New member
תיקון, ד"ר ../images/Emo184.gif

אם אני לא טועה, דיברה השואלת על פרולול (=דרלין, לא?) ולא על פרופיל, כלומר שככל הנראה התרופה לטיפול בבעיה עצמה כלל לא הוצע.

למעלה