בלוטת התריס

בלוטת התריס

שלום רב, קיבלתי תוצאות בדיקת דם התברר לי שתפקוד הבלוטה שלי כרגע לא תקין, אני בשבוע העשירי להריון והתוצאות שקיבלתי הן : tsh 0.01 free t4 26.24 total t3 3.0 אני בלחץ היסטרי ואין לי תור לאדרינולוג עד לשבוע הבא. בבדיקה ישנה מלפני ההריון ( מלפני שנה) התברר לי שהערכים שלי היו : tsh 0.32 וה- free וה- total מאוזנים לחלוטין, האם יש סיבה להיסטרייה שנוראית שלי האם יש סיכוי לפגיעה בעובר , אנא נסי להרגיע אותי עד שהראה את המומחה. כמובן שעד היום לה ידעתי כלום ולא עשיתי כלום בנידון.

אין סיבה להיות בלחץ היסטרי

שלום אלונה, קודם כל אין סיבה להיות בלחץ היסטרי. אם הבנתי נכון, את גם מרגישה טוב לא? יש בהריון הורמון שדומה ל-TSH ומפעיל את בלוטת תהריס, כך שבתחילת הריון זה לא נדיר לראות ערכים קצת גבוהים עם TSH נמוך. זה בדרך כלל חולף בהשמך ההריון. את בהחלט צירכה להיות במעקב של אנדוקרינולוג/ית כדי לראות לאיזה כוון זה הולך. דבר אחד שהוא טיפה חשוד בעיניי היא העובדה שלפני ההריון ה-TSH שלך היה כבר די נמוך. זה בהחלט יכול לחבות עד השבוע הבא.

רק להוסיף , איני מרגישה טוב

שוב תודה, לגבי ההרגשה שלי היא כבר גוע במשך חודשיים, וכולם ציינו שזו הרגשה אופיינית להרבה הריונות ( גם לא בעיתיים), יש לי בחילות כבר שישה שבועות, הקאות ( בערך פעם ביומיים), עייפות , חולשה וקצת חוסר בתאבון. אני ישנה טוב והרבה, ואין לי חום , או דופק גבוהה במיוחד. אני כרגע נכנסת לשבוע העשירי להריון. אודה לתגובה נוספת.

אלה אינם סימנים של פעילות יתר

אבל דווקא בהריונות שמצטיינית בבחילות והקאות רבות, רמת ההורמון שדברתי עליו גבוהה יותר ויכולה להתקבל תמונת דמוית פעילות יתר של בלוטת התריס. המלצתי לא השתנתה.

למעלה