בלוטת התריס

d o r i n a

New member
בלוטת התריס

שלוםלך, אני בת 36 , בריאה. ילדתי בת (יש לי בן בן 4.5) לפני 4 חודשים. השבוע עשיתי בדיקה משום שאיני מרזה כפי שהייתי רוצה והתוצאה tsh -16.92 t4-free 9.1 הרופא ערך לי עוד בדיקות דם היום ועדיין אין לי תוצאות. דאגתי העיקרית היא לבת שלי. יכול להיות שניזוקה? עלי לציין שלא הרגשתי עייפות גדולה בכלל בזמן ההריון. האם עלי לבדוק גם אותה ואולי גם את בני, משום שאין לי בדיקות קודמות שלי להתייחס אליהן. אודה מאד על תשובתך, חג שמח.
 

d o r i n a

New member
וגם תרופות?

המשך... כדאי כבר להתחיל את הטיפול התרופתי? זה מה שהציע רופא המשפחה. מה עם הומאופטיה? וגם אשמח להמלצה על רופא/ה אנדו. של הכללית באזור הרצליה תלאביב תודה.
 
קרוב לוודאי חולף

שלום דורינה, הפרעות בתפקוד בלוטת התריס שכיחות מאד לאחר לידה. בדרך כלל מה שקורה הוא שלב קצר של פעילות יתר, שלעיתים קרובות אינו מתגלה, שמוחלף בשלב של תת פעילות שלרוב חולף לבד. שלב זה מתגלה לעיתים יותר קרובות בגלל למשל קושי לרזות או עייפות קיצונית. רוב הסיכויים שזה יחלוף לבד. על כל פנים אם בכך אנחנו עוסקים בוודאי שהומאופטיה תעבוד כי זה ממילא עובר לבד. שלא תביני שאני מציעה לך טיפול הומאופטי. מה שאני מציעה הוא מעקב. אם מלבד הקושי לרזות את לא מרגישה בקשרים, הייתי מחכה עם טיפול תחליפי, תוך כמה שבועות תדעי אם זה במגמת שיפור, אם כן אין צורך בטיפול. לגבי בתך התינוקת , אני מניחה ששלחו לך תפקוד בלוטת תריס בתחילת הריון, זה כעת נעשה דבר שבשיגרה, אז אם תבדקי אני מניחה שתוכלי לוודא שהוא היה תקין. אם כך ממש אין סיבה לדאוג. כי זה אומר שזה מצב שהופיע לאחר הלידה ולא היה במהלך ההריון.
 

d o r i n a

New member
תוצאות נוספות

תוצאות נוספות שקיבלתי עכשין (בנוסף ל -TSH 16.92 ו - T4 FREE -9.1 TYROGLOBULIN 205 PEROXID - 1000 מדאיג מאד? ( אחרי לידה, זוכרת?)
 
יש לך נוגדנים כנגד בלוטת תריס אבל..

זה עדיין לא אומר שלא תחלוף התת פעילות. עדיין יש לך רק את התוצאה הראשונה וכדאי לחזור עליה. אם זה חולף דעי לך שיש לך סיכוי טוב לתופעה דומה בהריון הבא, ובכלל לפתח בעיה קבועה בעתיד.
 
למעלה