בלוטת התריס

טלטיל

New member
בלוטת התריס

שלום, יש לי השימוטו, אני מטופלת באלטרוקסין 100, בבדיקות דם שעשיתי לפני כמה חודשים התת פעילות הפכה ליתר פעילות ולכן הרופא הוריד לי את המינון. לפני כחודש עשיתי שוב בדיקות ולפיהן הבלוטה מאוזנת. לצערי אני לא מרגישה כך, אני עייפה נורא, עולה במשקל ועצבנית. אני מרגישה שאני מתחילה להשתגע מכל העניין של הבלוטה, כל חיי הייתי רזה נורא ועכשיו אני נראית כמו בטטה.
בבקשה עיזרי לי. דרך אגב, אני בת 23 אם זה חשוב לדעת... תודה מראש.

zippy22

New member
שאלה קטנה

שלום לך רציתי לשאול כשהיית ביתר פעילות , כתוצאה מהמינון, הרגשת גם את הסימפטומים שציינת?

תת פעילות וסימפטומים

שלום טלטיל, את מתארת מצב שמוכר לנו מאין סוף פציינטים. הרבה פציינטים עם תת פעילות של הבלוטה שמאוזנים על הנייר לא מרגישים לגמרי במיטבם. קשה מאד להגיד בברור שזה בגלל הבלוטה למרות שהכל מאוזן על הטופס או בבדיקה הגופנית. את מסכימה איתי שיש לא מעט אנשים שאין להם כל בעיה עם בלוטת התריס שמתלוננים גם הם על כך שהם עייפים ולא מצליחים לרזות. מה שאני מתכוונת הוא שמאד קשה להתייחס אל התלונות המאד לא ספציפיות האלה כאילו הן בהכרח קשורות לבעיה הבסיסית. כל מה שאני עוד יכולה להציע הוא לבדוק רמת ויטמין B12 שלפעמים נמוכה אצל אנשים עם השימוטו, וגם רמת קורטיזול. אם אלה תקינות לגמרי, הייתי קודם מציעה שתתעזרי קצת בסבלנות. יכול להיות שאת עוד חשה את הסימפטומים של כל התנודות בין תת פעילות לפעילות יתר. אם גם לאחר המתנה נוספת, אין כל שיפור, זה שווה אולי בירור קצת יותר מעמיק. יש גם אפשרות לנסות לשלב T3 לטיפול. לא פשוט לוגיסטית בארץ, אבל ניתן לנסות. תצטרכי כמובן עזרה של אנדוקרינולוג/ית שלם כך.

טלטיל

New member
קודם כל תודה רבה!

לשאלה של זיפי, אז לא, כשהייתי ביתר פעילות לא הרגשתי את הסימפטומים של יתר, להפך, הרגשתי מ-מ-ש טוב!!! הייתי בטוחה שהכל בסדר ושהכל מאוזן ואז כשראיתי את תוצאות הבדיקות הייתי ממש בהלם!!! דר' קרן, יש לי עוד שאלה קטנה אלייך, אם אפשר... האם כאבי ראש יכולים להיות קשורים לתת פעילות של הבלוטה או לחוסר בויטמין B12? כי כואב לי הראש בזמן האחרון כל יום, אני ממש חיה על כדורי אדוויל. ועוד שאלונת: מה זה T3? תודה מראש שוב...

T3

שלום טלטיל, T3 הוא בעצם הורמון התריס הפעיל ביותר. רק מעט נוצר בבלוטת התריס שמייצרת בעיקר T4, אבל T4 הופך ברקמות האחרות ל-T3 כאשר יורד מהמולקולה אטום יןד חאד, ובמקום 4 אטומי יוד נשארים רק 3. אם יש לך חסר B12 זה יכול לגרום לכל מיני תופעות. לא בטוח שכאב ראש הוא הסימפטום הבולט ביותר, אבל אם יש לך B12 נמוך שווה בהחלט לטפל בכך. תת פעילות לכשעצמה לא עושה כאב ראש.

למעלה