בלוטת התריס

עדי19921

New member
בלוטת התריס

שלום,
לפני כ5 שנים גיליתי בעקבות בדיקות דם שגרתיות שאני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס. כיוון שבאופן כללי התנגדתי לתרופות שהן לא טבעיות (הן כיוון שהן לא טבעיות וייתכן מאד שאצטרך להעלות את המינון בהמשך והן בגלל התלותיות שבדבר), ניסיתי כל מיני טיפולים טבעיים ולא הסכמתי עם הרופאים- לקחת אלטרוקסין. לאחר בערך שנתיים- שלוש, כאשר התייאשתי מהטיפולים הטבעיים ובעקבות המלצה של אנדוקרינולוג, התחלתי לקחת 50 מיקרוגרם של אלטרוסין שעם הכמות הזו אני עד היום. במקביל ניסיתי לעבוד עם עוד מטפל שטען שבעזרת תזונה ודיקור הוא יכול להציל את המצב אך חוץ מדיכאון וירידה במשקל בעקבות התת תזונה שהוא נתן לי, זה לא עזר.
החלטתי להמשיך לקחת את התרופה בתקווה שאשאר עם אותו המינון.
לפני מספר ימים עשיתי בדיקות דם. ה FT4 וה FT3 היה תקין.מה שלא היה תקין היה הTSH שהראה רמה של 17.62 (רחוק מאד מהתווך). לפני כחצי שנה כשעשיתי בדיקת דם זה היה תקין.
זה מתסכל ומייאש ומעצבן להוציא אלפי שקלים,זמן ואנרגיות על דברים שלא עוזרים. אני כבר לא סומכת על אף אחד שהוא יודע איך הוא פועל עם הגוף שלי אבל אולי מפה תבוא הישועה- מה עושים? איזה אופציות יש? כעת, אם אלך לרופאה אני בטוחה שהיא תעלה לי את המינון בלי לחשוב יותר מדי וזה לא אופציה מבחינתי בגיל 22 להתחיל להעלות את המינון.
אשמח לקבל תשובה,
תודה רבה,
עדי.

עדי, זה המהלך הטבעי של המחלה

בלוטת התריס שלך ממשיכה להיהרס, ואת תצטרכי להמשיך ולהעלות את המינון.
בעצמך ראית שהדיקור לא ממש עזר, ורק הוצאת הרבה כסף על מטפלים...

התרופות הלא טבעיות לא "גורמות לתלות". הבעיה שלך עם בלוטת התריס היא זאת שגורמת לתלות.
ואגב, כרופאה שמאד אוהבת לשלב רפואה אלטרנטיבית, אני יכולה לספר שלך שיש הרבה תרופות "טבעיות" מסוכנות לא פחות מהסטנדרטיות. אין פיקוח עליהן (גם אם רשום "באישור משרד הבריאות"), וכבר היו מקרים בהם התגלו חמרים מסוכנים בתוך התרופות הללו.

loona moon

New member
הצעה

נסי להסתכל על זה כאל לקות כמו למשל קוצר ראיה... מי שיש לו קוצר ראיה מרכיב משקפיים אם הוא רוצה לראות טוב.. לפעמים מגיל צעיר מאד.. והמספר עולה ועולה עם הגיל.

הבלוטה שלך פשוט לא מתפקדת טוב. חסר הורמון והכדור שלוקחים זה ההורמון החסר. לוקחים כדור ושומרים על ערכים תקינים. הרווח הוא איזון הגוף תרתי משמע. זה הכל. קלי קלות. ותודה לרפואה הקונבנציונלית

ועם יד על הלב תת פעילות זו "צרה בזול". יש צרות גדולות ממנה..

תרגישי טוב!

עדי19921

New member
שאלה נוספת

תודה על התגובות!
יש לי שאלה נוספת, מה יכולה להיות הסיבה של עליה משמעותית כל כך מהבדיקה האחרונה?רק הרס הבלוטה? יכול להיות שהגורם הוא נפשי?לדוגמא,בזמן האחרון יש לי לחץ גדול בעבודה ובלימודים והשעות שינה שלי לא מזהירות במיוחד. יכול להיות שזה הגורם? ואולי לא כדאי לרוץ ישר ולהעלות את המינון? אני פשוט מפחדת שאני עושה נזק לעצמי ונכנסת לבור שלא אוכל לצאת ממנו.

האם את צורכת יוד?

מהניסיון שלי, אחת הבעיות עם כל מיני "מטפלים" ברפואה משלימה היא שהם נוטים לתת כמויות מטורפות של יוד ולעודד את הצריכה שלו בתזונה ובתוספים, זאת בלי לדעת שלמעשה בכך הם גורמים יותר נזק. במצב של תת פעילות על רקע אוטואימוני (השימוטו) צריכה מוגברת של יוד מחמירה את הבעיה ובטח שלא מקלה או פותרת אותה.

מעבר לזה כמו שאמרו פה אין שום בעיה עם האלטרוקסין (או עם התרופות החלופיות שלו כמו יוטירוקס או סינתרואיד). הטיפול התרופתי בסה"כ משלים את החסר בהורמון ובכך עוזר לשמור על איזון. לרוב אין לו תופעות לוואי כך שאין סיבה לחשוש מלקחת אותו.
ולעניין ה"טבעי" או "לא טבעי" - הרבה אנשים חוששים לטפל בעצמם בטיפולים מסוימים כי זה "לא טבעי". אבל בינינו, מה כן טבעי היום? רוב האוכל שאנחנו צורכים הוא אינו טבעי או לפחות לא מושג בדרך טבעית. (את מכירה עוד חיה שקונה את האוכל שלה בסופר?) גם לגלוש באינטרנט זה לא טבעי. אז מה הרדיפה הזאת אחרי מה שהוא בהכרח "טבעי"? באופן "טבעי" אנחנו גם אמורים לחיות הרבה פחות שנים ממה שחיים היום בזכות התקדמות הרפואה והמדע. האם מה ש"טבעי" הוא בהכרח מה שנכון וההיפך? אני חושבת שראוי להתייחס לדברים כאל מה נכון לנו היום ולא ל"טבעי" או "לא טבעי".

אני אומרת למטופלים שלי

שמה שמגיע בבקבוק או בצנצנת הוא בהכרח לא טבעי

ועדי, גם אם העליה המטורפת ב- TSH היא תוצאה של לחץ נפשי נקודתי (אם כי יותר סביר שהלחץ נובע מהעליה...), אם תעלי במינון וגורם הלחץ ייעלם, וה- TSH יירד במקביל - תוכלי לרדת במינון בחזרה.

לא צריך לקחת את התוצאה ככישלון אישי

את מקבלת מינון קטן של תירוקסין. מעט מאד אנשים נשארים עם מינון כזה כל החיים. מינון יותר רגיל הוא 100 ליום. זה לא אומר שאת לא בסדר. מסכימה איתך על הכספים שבזבזת. לו היית לוקחת מינון יותר גבוה של תירוקסין זה היה עולה לך גרושים וזה לא היה משנה כלום באורח החיים שלך.

עדי19921

New member
תודה רבה לכולם!

לא אשקר, זה לא קסם ואני עדיין לא שלמה עם העלאת המינון אבל אין ספק שתגובות תמיכה תמיד נותנות אור בקצה המנהרה.
אז תודה רבה :)

למעלה