בלוטת התריס והפלות

סביון1

New member
בלוטת התריס והפלות

קרן שלום, אני בת 37, מנסה כשש שנים להרות ומטופלת ב-IVF. בעבר הריתי שלוש פעמים וההריונות הסתיימו מוקדם מאד (בשבוע 5,6 עוד לפני שנצפה דופק). עברתי כמעט את כל בירורי ההפלות החוזרות ולא נמצא כלום. אני תוהה אולי יש קשר לנושא בלוטת התריס שלי שלא מתפקדת: אני מטופלת (מזה כשמונה שנים) באלטרוקסין 100 ליום. אף פעם לא הרגשתי תופעות לואי משמעותיות לבעיה מלבד נשירת שיער. מצד שני בשנים האחרונות אני לא ממש מצליחה לאזן את הבלוטה. בהמלצת הגיניקולוג שלי הפסקתי לנסות לאזן אותה כי כל פעם שאני מורידה במינון אפילו מעט (50 מ"ג בשבוע) אני שוב בהיפו. הגיניקולוג טוען שלצורך הצלחת ההפריות עדיף שאהיה בהיפר. בבדיקה שעשיתי לפני ההפלה האחרונה ה-TSH היה 0.24 אבל ה- FT4 וה-TT3 היו בטווח הנורמלי. עוד נתון שמעורר את חשדי הוא שאני סובלת מנדודי שינה, בעיקר בשבוע שלפני קבלת המחזור. כמו כן בכל פעם שנכנסתי להריון נדודי השינה התגברו ונעלמו יום-יומיים לפני תחילת הדימום. האם יתכן שכשמתחיל הריון הבלוטה שלי מתעוררת לפעילות ונוצר היפר כה גבוה שגורם להפלה? סליחה על השאלה הארוכה ותודה מראש על התשובה.

איזון בלוטה והפלות חוזרות

שלום סביון, ראשית אני לא מאמינה שהבלוטה שלך מסבירה את ההפלות החוזרות. לגבי התופעות שאת מתארת יתכן כי יש משהו במה שאת אומרת. ההורמון שמופרש ע"י השליה ה-bHCG, שאותו מודדים כדי לוודא שיש הריון, דומה קצת ל-TSH ולפעמים רמתו הגבוהה בהריון מביא למצב דמוי פעילות יתר שמתבטא בין היתר בירידה נוספת של TSH. כך שמה שאת מתארת נשמע כאילו מוסבר ע"י תופעה זו. העובדה כי גם לפני הריון את עומדת על גבול ההיפר אולי מכניסה אותך לתחום ההיפר יותר מהר כשאת בהיריון. את עוקבת אחרי? בכל מקרה, כאמור, אני לא חושבת שזו הסיבה להפלות כך שאני לא מאמינה שאת צריכה ממש לשנות משהו. אבל אם בכל פעם שאת נכנסת להריון זה קורה לך, אז אולי עדיף שתהיי לפני ההריון עם TSH קצת יותר גבוה, ואולי בכל זאת רצוי להוריד טיפה את המינון.

למעלה