בלוטת התריס ואיזונה

yaelli10

New member
בלוטת התריס ואיזונה

זאת שוב אני מהולנד.... שלשום, ביקרתי אצל הרופאה והתברר שלאחר חמשה שבועות של שימוש בכדורים, התפקוד של הבלוטה הואט עד כדי תת פעילות.... הרופאה הוסיפה לי כדורים (בנוסף לתשעה שאני בולעת ביום) את הטיירקס, שגורמים לי לבחילה נוראית, משהו בסגנון תחושת הורמוני הריון הייתכן? מעבר לכך, החלטנו ללכת לטיפול בקרינה רדיואקטיבית להקטנת הבלוטה. מאחר ומצב רוחי ותפקודי לא ממש נורמאליים כתוצאה מהתרופות (בעעעע). האם יש סיכוי שהמצב שלי יהיה נוראמלי? אצלנו במשפחה יש את מחלת הסכרת, הייתכן שאני "זכיתי" במחלה מאותה משפחה?

מחלת grave's

שלום יעלי, להחליט על טיפול ביוד רדיואקטיבי איננו טעות גם בשלב זה. אני לא מבינה מה הרופאה הוספיה לך. T4? אם כך אז אני לא חושבת שזה נחוץ, צריך פשוט להוריד את מינון ה-PTU. אם אין לך תופעות לוואי ברורות שמחייבות הפסקת הטיפול התרופתי, אני חושבת שבכל זאת שווה לנסות לאזן אותך על ה-PTU (וזה אפשרי), לשמור אותך בצורה כזו תקופה ואז לנסות להוריד ולהפסיק טיפול. בסופו של דבר ימצא משהו שיאזן אותך. אני רק רוצה להזהיר אותך שטיפול ביוד רדיואקטיבי יפתור את בעית הפעילות יתר, אבל הוא יכניס אותך לתת פעילות שגם בה תצטרכי לטפל. אולי תראי קצת תשובות של בדיקות דם שארה איפה את עומדת?

למעלה