בלוטת הריח של מאי,

For Martha

New member
בלוטת הריח של מאי,

אתמול הוטרינר רוקן לה את בלוטת הריח אחרי שזה כ'כ הפריע לה, היא זזה מצד לצד בחוסר אונים והייתה במצב שהטוסיק פונה לצד כאילו היא מבקשת להתגרד איפשהו. בקיצור הוא אמר שיצאה לה כמות מסחרית, אחרי הניקיון היא היתה שמחה וטובת לב. היום אחרה'צ היא שוב הולכת עם הישבן עקום זזה וזה מציק לה ברמות מטורפת, מה עושים הלאה? מסכנה היא פשוט משתגעת.. אולי הוא לא ניקה מספיק, אולי הוא פצע שם? אולי זה אמור להיות ככה?

For Martha

New member
../images/Emo206.gif הוטרינר ענה ואמר ..

שצריך למרוח משחה על בלוטת הריח, מסכנה קטנה שלי... הבעיה התחילה כשניתקתי.. איפה הבלוטת הריח? אגב, הוא המליץ למרוח משחה אנטיביוטית, ולא אמר איזו.. יש המלצה למשחה? בקטודרם בסדר? סינטומיצין 3% (לא הזה של העיניים)? בטה קורטן ג'י? או שמא מופירוסין ? אשמח לתשובות מהירות, כואב ללולי הטוסיק !

shirili

New member
המשחה נקראת אקומיצין וצריך למרוח על התוסיק

כלומר בפי הטבעת

zooom360

New member
תשובוות

מה הכלבה אוכלת? האם הצואה שלה קשה? (לא רכה מידי) בלוטות אנאליות מתרוקנות כשהצואה מספיק קשה, אם היא רכה אז היא לא. יש לי כלבה בת 3 עוד מעט (בובה שלי) ובחיים לא רוקנו לה בלוטות.... וגם כלבה בת שנה ואותו דבר.

For Martha

New member
לשאלותיך- היא אוכלת בונזו

ולפעמים גם אוכל ביתי,חוץ מעצמות ,כמובן. הצואה שלה רכה לאחרונה,בגלל קילקול קיבה שהיה לה עקב טיפול אנטיביוטי. גם למאי שלי לא רוקנו אף פעם את הבלוטה, אבל הוטרינר אמר לאחר שרוקן לה אתמול, שהייתה לה שם כמות גדולה מאוד ואם הוא לא היה מצליח להוציא את זה, היה חייב לנתח אותה.

ניל´´י

New member
עם טיפול אנטיביוטי רצוי להוסיף

גבינת ביו, דנונה ביו וכו.... האנטיביוטיקה הורגת חייקים, היא אינה מבחינה בין חיידק חיובי לשלילי... בביו ישנם חיידקים חיוביים הדרושים לפעילות המעיים... סבתא ניל"י....

For Martha

New member
סבתא נילי,היא כבר לא שותה אנטיביוטיקה

אני רק מורח לה משחה באזור בלוטת הריח (שהוטרינר רוקן), אבל את צודקת, שהאנטיביוטיקה הורגת גם חיידקים טובים, כי מאז שהיא קיבלה מוקסיפן דרך הפה, הצואה שלה רכה וגם הוטרינר אמר את מה שאת כתבת. אבל,אני חושש שאם אתן לה גבינת ביו, היא תשלשל (מוצרי חלב בד'כ גורמים לכך). ועוד שאלה- היא מטורפת על ביצים ,בכל צורה,חביתה,עין,מקושקשת,ביצה מהחמין וכו'. האם בריא לתת לה לאכול ביצה פעם ביומיים למשל? תודה מראש

לא ביצה חיה

ואין שום טעם למרוח משחה מקומית לדלקת בבלוטות אנאליות, אם כבר מקבלים אנטיביוטיקה ססטמית. משחה בעור לא תחדור ותשפיע על הבלוטות. אני ממליצה לך להתייעץ שוב עם הוטרינר שלך.

For Martha

New member
הוטרינר שלה לא המליץ על אנטיביוטיקה דרך הפה

כי בפעם האחרונה שהיא קיבלה, זה השפיע עליה רע מאוד. הוא אמר שהמקום מגורה ומציק לה וכנראה יקח כמה ימים עד שזה יחלים. ביצה חיה בוודאי שאני לא נותן לה, אבל ביצה מבושלת בכל צורה, כמה פעמים בשבוע מותר לתת לה? כמו כן,המליצה סבתא נילי לתת לה מעדן ביו. קניתי כזה, אבל היא לא מוכנה לאכול ממנו, זה חמוץ לה. הוספתי מעט סוכר,זה עדיין לא עוזר. היא מוכנה לאכול רק מעדנים רגילים,וניל,שוקו וכד', אבל זה לא מומלץ לתת לה..

../images/Emo6.gif תן לה יוגורט רגיל יש בזה גם חיידקים טובים

אם הייתה לה כזו דלקת כדאי לחזור על הריקון של הבלוטות שבועיים אחר כך שוב - כדי לעמוד על המצב ולראות אם יש צורך בעוד מעקב.

zooom360

New member
אהלן

בונזו זה מזון לא כל כך טוב, אבל אולי הוא טוב לה, במצב נורמאלי איך הצואה שלה? איזה עצמות את נותנת לה?

For Martha

New member
אני לא נותן לה עצמות בכלל ובשום אופן

היא מקבלת אוכל ביתי בנוסף לבונזו, ירקות למיניהם,גבינה. שאלתי את הוטרינר בקשר לבונזו והוא אמר שהיא במצב טוב מאוד, הפרווה מבריקה וזאת אינדיקציה על כך שהתזונה שלה טובה.

למעלה