בלוטות הריח

HardBall

New member
בלוטות הריח

שלום לכולם! עוד שבועיים אני מקבל לידיי גור חמוסים (זכר). קראתי בעיון את המדריך של דר' שור, אולם לא מצאתי בו כל התייחסות לסוגיית ההסרה הכירורגית של בלוטות הריח הגדולות. האם זה מומלץ? או שמא זה גורם סבל מיותר לחמוס? במידה ולא מסירים את הבלוטות, האם הריח נסבל? ושאלה אחרונה - איפה אפשר לרכוש קולר ורצועה מותאמת לחמוסים? תודה מראש! דודי

yona311

New member
תשובות

הי אתה חדש? אם כן ברוך הבא לפורום את בלותות הריח לא חובה להסיר והריח יהיה בהחלט נסבל (לדעתי הוא אפילו לא מסריח אני אוהב איח של חמוסים) זה סתם יהווה סבל מיותר לחמוס אבל חובה חובה לסרס אותו (בערך בגיל חצי שנה) אחרת הוא תוקפני וחסר שליטה (וזה מוריד את רמת הריח) רצועות לחמוסים אתה יכול לקנות דרך האינטרנט ומשלוח מחו"ל או לקנות ברשתות ג'ונגל (רק בחלק יש) אם אין אז אפשר להזמין ואם אי אפשר להזמין אז תקנה רצועה לכלבים קטנים וזה מאוד מתאים לחמוס. נ.ב. לפני שאתה קונה את החמוס תוודא שיש לו בעלים אחראי ושדואג לגורים ולא סתם מחפש כסף ורווח. (אני ישמח אם תשלח לי בפרטי את המודעה שדרקה קנית...) אם אתה צריך עזרה אני ישמח לעזור לך עם כל מה שתרצה

Sweet Fantasy

New member
סדר בבלאגן

יוני, אני יודעת שהכוונות שלך טובות, אבל אתה עדיין לא ממש יודע הכל (וכמובן שזה יגיע עם הזמן) ממליצה לך לקרוא אחורה בדפי הפורום. ולשאלות- ניתוח הסרת בלוטות הריח הוא מיותר לחלוטין, מהסיבה הפשוטה שהריח שהחמוס מפיץ מקורו בבלוטות שומן שנמצאות בכל חלקי גופו, הבלוטות האנאליות משתמשות את החמוס רק בעת צרה או פחד, והריח מתנדף מהר מאוד, זה לא מה שיגרום לחמוס להריח טוב יותר, וכמובן גורם סבל ואי נוחות מיותרת. סירוס כמו שאמר יוני, הוא ניתוח מומלץ ביותר, אבל אינו חובה. כמו אצל נקבות למשל שעלולות למות. סירוס מפחית מריחו של החמוס במידה ניכרת, מעבר לכך זה בריא ואם החמוס תוקפני זה עלול להוריד מתוקפנותו (זה לא תמיד מה שיעזור, כמובן שהוא צריך לבוא ממגדל שחינך אותו). בקיצור הכי מומלץ לסרס. באשר לריתמות, 1. חמוס לא זקוק לקולר, רק לריתמה במקרה ורוצים לצאת. ריתמות ניתן להשיג בחנויות השונות לחיות מחמד, יש ברובן, אני מעדיפה את רתמות X (המיוחדות לחמוסים) ויש כאלה שמעדיפים את רתמות הH (תוכל לקרוא בשאלות נפוצות על ההבדלים) וכמו שיוני אמר, ניתן להזמין (לדעתי לא משתלם) בשום אופן לו לקנות רק קולר ורצועה, החמוס עדין וללכת לטייל איתו עם קולר זה לו נוח ומסוכן לצוואר שלו.

yona311

New member
אם...

א. קוראים לי יונתן (רק הקינוי שלי הוא yona) ב. אני גם הולך להשתמש ברתמה. ג. אני לא הזמנתי במשלוח אני רק אומר שזה אפשרי. ד. אני רק מנסה לעזור. ה. אני יודע שזה לאחובה לסרס אבל לדעתי מאוד מאוד מומלץ. ו. גם אני אמרתי שהניתוח בלוטות ריח מיותר וסתם גורם לסבל וסתם שאלה... הנמיה היא קרובה של החמוס נכון?! כי היום ראיתי נמיה על הכביש (חיה) ובהתחלה חשבתי שזה חמוס...

Sweet Fantasy

New member
............

א. ממה שידוע לי, יוני זה קיצור של יונתן (יהונתן) מותר לקצר לא? ב. אני שמחה. ג. אני לא אמרתי שהזנת, אני אומרת שלא רק בג'ונגל יש
זה לא מסובך להשיג ריתמה, וזה נשמע כך ממה שרשמת ד. אני יודעת, אמרתי משהו? אמרתי שאני יודעת שהכוונות שלך טובות, אבל כיוון שאתה עדיין חדש בנושא, אתה עלול לבלבל אנשים, אני לא אומרת שלא תענה על שאלות חלילה, רק ככה לומדים, אבל כן תשתדל לענות בצורה ברורה. ה. צודק, אבל כן רשמת שחובה, ובשונה מנקבות, זה לא חובה. ו. שוב צודק, אמרתי שלא?
נכון מאוד, ויש הרבה נמיות בארץ, לא מומלץ לנסות להתקרב לאחת

yona311

New member
צודקת

באמת בטעות אמרתי שזה חובה לסרס... מצטער על הבאלגן המיותר

yona311

New member
לא ממש אכזרית

היא לא כזו אכזרית היא רק תנסה לנשוך אותך וזהו או שסתם תברח. הנה קצת מידע: תמונות:http://images.google.com/images?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=AMSA,AMSA:2006-06,AMSA:en&q=Herpestes&sa=N&tab=wi נמיה מצויה (Herpestes ichneumon) היא יונק ממשפחת הנמייתיים הכלולה בסוג נמיה. זהו טורף קטן יחסית, נפוץ בכל חלקי הארץ, אוכל כל - ניזון מבעלי חיים קטנים ממנו ומצמחים. ידוע בשל חיבתו לבשר נחשים - נמיה יכולה להתמודד כמעט עם כל נחש, ארסי ככל שיהיה. אמנם היא מעדיפה לאכול חרקים וזוחלים אחרים על פני נחשים, אך במקרה ותפגוש בנחש, יתחולל קרב פעיל משני הצדדים. זהו אינסטינקט הטבוע בכול בני משפחת הנמייתיים והגחניים כאחד (וזו גם כנראה אחת הסיבות שבעבר שייכו אותם למשפחה אחת). במקרה והנמיה ניצחה, היא גם תאכל את הנחש, למרות שהיא מעדיפה מזונות אחרים. מתוך ויקיפדיה.

אם אני אמצא

נמיה גור... יענו אחד מאוד מאוד צעיר.. יש מצב לביית אותו? או שזה לא אפשרי? מממ.. סתם מעניין..

WTR

New member
למה שתרצי לביית? יש מספיק חיות

מבוייתות, לצערנו. הם לא יכולים להסתדר ללא האדם, כמו תוכים מסויימים, חמוסים, כלבים, חתולים... למה להוציא חיה מהטבע שלה ולגרום לה להיות תלותית לגמרי באדם? זה גורם ליותר רע מאשר טוב. אם תמצאי נמייה גור, בהנחה שהוא ננטש, טפלי בו כמה שאפשר (בלי מגע אדם, או עם מגע מינימלי) ושחררי אותו לטבע (כמובן שכל הסיטואציה לא פשוטה בכלל). אין סיבה לביית חיות נוספות.

yona311

New member
היא חיית בר מוגנת

וכמו שכתבו לך זה לגמרי מיותר יש לך חמוס ויש לך המון חיות אחרות. אבל אם את מאוד מאוד מאוד אוהבת נמיות את יכולה להתנדב באיזה גן חיות או פינת חי בה מחזיקים אחת... (כבר נתקלתי בכמה ואני ישמח לעזור לך לברר)

Sweet Fantasy

New member
וכמובן ממליצה לקרוא את מאמרי

הפורום ואת השאלות הנפוצות, במאמרים שלנו יש דברים שהספר של ד"ר שור אינו מכסה.. לבדוק טוב טוב מי המגדל ממנו אתה קונה (גם בשאלות ובמאמרים) בהצלחה.

למעלה