בלוז

brotherwolf

New member
בלוז

היי, איזה גיטרה אתם ממליצים לנגן בלוז? אני מחפש צליל צלול ומתמשך, בלי עיוותים וכו'. תודה!

Ohad18

New member
מה התקציב שלך../images/Emo35.gif

לי יש Stratocaster אמריקאית, והיא ממש מתאימה לבלוז.

גילדורי

New member
זה באמת תלוי בתקציב

כי אפשר גם להמליץ לך על גיטרת חצי נפח של גיבסון מהסידאה של בי.בי קינג אבל זה זה לא (אולי) יעזור

brotherwolf

New member
היי, אני לא מתכוון לקנות עכשיו

אני רק מתחיל ללמוד גיטרה - על קלאסית - וכרגע אני חושב שאני ארצה להמשיך למשהו בסגנון של בלוז, או בכל מקרה גיטרה עם צליל "נקי" ו"מתוק"... קצת קשה להסביר את זה במילים :) זאת סתם שאלה של סקרנות, הצבת מטרה וכו'

Ohad18

New member
השאלה שלך מאוד כללית בלי קשר לתקציב

כל גיטרה מושקעת היא בלי עיוותים ויש לה צליל צלול, אולי אם תגיד את שמות של אומנים לדוגמא שהצליל שלהם סיקרן אותך. זה גם משהו שיהיה לך קשה להשיג בינתיים, כי בסה"כ כל ההמלצות בעולם יהיו שוות לתחת (סליחה על הביטוי) אם הגיטרה שהמליצו לך עליה לא תמצא חן בעינך, ולהיפך אם תאהב גיטרה שהרבה אחרים לא אהבו. כשאני קניתי את החשמלית שלי לפני בערך שנתיים וחצי לא ממש הבנתי בזה, בכל מקרה היום אני שמח ממה שקניתי.

brotherwolf

New member
סנטנה למשל

נשמע אדיר בשירים החדשים ובלוויים שלו (למשל "Foo Foo" (שיר ממש חמוד) וגם ב "amore"). שאלתי כבר מישהו על איזה גיטרה הוא מנגן( PRS - prsguitars.com ). אבל ברור שגיטרות כאלה ממש לא בתקציב שלי. אני מכיר גם קבוצה בשם blue attitude שמערבבת בין בלוז למצב לטיני. תוכל לבדוק אותם ב http://www.acidplanet.com/artist.asp?AID=112102&T=1313

elimarcus

New member
ישנן כמה אופציות לגיטרה בלוז

אני יכול להמליץ על Fender Telecaster בתור גיטרה בלוז טובה למי שאוהב גיטרה מעץ מלא -כדוגמאות, אנשי בלוז שניגנו בטלקאסטר בלבד - מאדי וואטרס, אלברט קולינס, רוי ביוקאנון למי שמחפש גיטרה רבע- נפח, אז הסדרה של Gibson של ES- למיניהם(ES175,ES335) נחשבת לגיטרה הקלאסית לבלוז - לדוגמאות ראו את בי בי קינג, Fenton Robinson, בתור תחליף פחות יקר מהגיבסון, אני ממליץ גם על Ibanez AS80 וAS200 וגם גיטרות של Epiphone

niminet

New member
ES 175

היא נפח מלא, לפי מיטב זכרוני, אולי חצי אבל בטח לא רבע. בכל אופן, זה הדגם בו השתמש פאט מת'יני לפני המסחור לאיבנז. כאן אפשר לשמוע כמה דגימות. גיטרת הג'ז הכי נחשקת לטעמי...

אני לא יודע למה "נחשבת" סדרת ה-ES

אבל אני יודע שזה לא הסאונד שהוא מחפש (לפי התיאור). הסדרה הזאת היא יותר סדרת ג'אז שמוציאה צליל בהיר ו"קריסטלי", לא ממש שמן ובלוזי כמו שהוא רוצה. הייתי הולך במקומך על סטראט, היא באמת גיטרה מצויננת למה שתיארת, ואני מניח שהיא תיכנס בתקציב.

brotherwolf

New member
תודה על כל התגובות

בפורומים אחרים ששאלתי (גיטרות, נגנים וכו') בקושי שמו לב אליי. אז קבלו ח"ח :) עוד שאלה אחרונה: בכל מקרה כדאי להתחיל ללמוד על גיטרה קלאסית, לפני חשמלית?

../images/Emo13.gif

פורום "כלי נגינה ונגנים" עבר מקום כבר מזמן ובקושי מסתובבים בו כבר אנשים מביני עניין. בשביל להבין את התשובה לשאלה ששאלת אתה צריך לשאול את עצמך, לאן אני רוצה להתפתח כגיטריסט ומוזיקאי? האם יש לי זמן, סבלנות וכוח רצון להעביר בין חצי שנה לשנה (לפחות) בלמידת הבסיס על גיטרה קלאסית? אלה שתי שאלות מאוד חשובות בהתחלה וגם בהמשך והם יעזרו לך להתמיד וללכת בדרך הנכונה בשבילך. בעצם כל הסימנים מצביעים על כך שכדאי להתחיל על קלאסית: א. המיתרים קשים יותר ובמרווחים גדולים יותר מה שיוצר נגינה מאומצת יותר ומתרגלת אותך בצורה מעולה, כך שכשיגיע הזמן לעבור הלאה (אם תרצה) לאקוסטית או חשמלית, הנגינה בגיטרות האלו תהיה לך קלה יותר. ב. יש הרבה סגנונות שאתה יוכל לנגן על קלאסתי ולבדוק למה אתה מתחבר יותר כבר בשלב הקלאסית. ג. גיטרה קלאסית הנחשבת לטובה ואיכותית תעלה פחות בצורה ניכרת מאחותה החשמלית, ולכן אם תחליט מסיבה כלשהי להפסיק לנגן, לא יכאב לך בכיס כל כך. יש עוד הרבה סיבות שאני לא מצילח להיזכר בהן עכשיו, אבל תזכור שני דברים לפני שאתה ניגש לנגן: קודם כל תמצא מורה, עדיף בהרבה מלנגן מתוך חוברת בגלל קצב הלימוד, הטכניקה והראיה הכוללת. דבר שני, אל תקרא בחיים שלך לגיטרה קלאסית, גיטרה "רגילה", בחיים
. יום טוב.

brotherwolf

New member
אלה היו 30 שניות על...../images/Emo8.gif

תיכננתי לקנות סוף סוף גיטרה בשבוע הבא אחרי כמה חודשים שאני מחכה (למה דווקא אז? כי אני מסיים המון חובות וסמסטר לימודים) ושבועיים אח"כ אני יוצא לטירונות (פחות מחודש) ואז חוזר לדחיית שרות. אני מתכוון להתחיל ללמוד אקורדים וקצת תיאוריה בשבועיים האלה, ואחרי שאני חוזר מהטירונות ללכת למורה. נשמע לך חכם לעשות ככה?

שמע, זה לא המצב האידיאלי...

להתחיל ללמוד גיטרה, אבל זה נשמע כמו פיתרון די טוב. אני ממליץ ללמוד ממש כמה אקורדים פשוטים והתחלתיים, כי למרות שזה נראה קל מאוד, ללמוד לנגן אקורדים בתהחלה יכול להיות דבר מייאש ביותר. אז תלמד קצת יותר תיאוריה (תווים בכלל, תווים על הגיטרה) כדי שתגיע עם מעט ידע בסיסי למורה, שיפנה אותך משם לכיוון שהוא יבחר.

Ohad18

New member
לא ממש הגיוני ללמוד אקורדים...

וקצת תיאוריה בשבועיים. אקורדים זה מספיק, תיאוריה לומדים כשיודעים לנגן (אפילו ברמה נמוכה), אבל צריך לדעת לנגן. גם ככה בשבועיים לא לומדים כ"כ הרבה.

brotherwolf

New member
לא התכוונתי

שאני אלמד את כל התיאוריה.... ברור שלא מספיק שבועיים. התכונתי שאני אתחיל ללמוד

logus

New member
דבר ראשון...

דבר ראשון לך בצורה עיוורת על פנדר - אחרי זה כבר תתחיל לחפש דגם - הייתי ממליץ מגבר מארשל וגיטרת פנדר.

למעלה