בלוז- מאיפה מתחילים?

Golden Cherry

New member
בלוז- מאיפה מתחילים?

שלום! הייתי רוצה לקבל המלצות לשירי בלוז "טהור" מה שנקרא- לא בלוז-רוק סטייל ג'ימי הנדריקס או בי.בי קינג. אני לא מכירה אומנים, אין לי אפילו את הבסיס :) תודה מראש לכל העונים!

orenharp

New member
טוב - ככה

לפני שרועי royblues יתחיל לרשום לך רשימה של מאות אמנים ע"פ סדר אלפביתי אני אשאל אותך שאלה בסיסית. הבלוז במאד בגדול מתחלק בעיקר לשני חלקים שהאחד הוא דלתא בלוז שהוא יותר מסורתי, יותר אקוסטי, יותר בעל תוכן דתי הרבה פעמים ובד"כ יותר שקט, השני הוא שיקגו בלוז שהוא בד"כ יותר צעקני, חשמלי, קצבי, מהיר. והתוכן שלו לרוב על יחסי גבר-אישה (אל תתפוס אותי בהבחנה - זה מאד בבגדול) אישית - אני התחלתי לגבי לגבי הדלתא עם אמנים כמו סקיפ ג'יימס/ג'ון לי הוקר - השנים המוקדמות/סוני טרי ובראוני מקגי ולגבי השיקגו - הגדולים ביותר שאין מצב שלא יתפסו אותך חזק - מאדי ווטרס והאולין wolf. אני ארשום לך גם רשימה באנגלית - ברוך הבא לסגנון המוזיקה המרתק ביותר לדעתי. skip james john lee hooker sonny terry brownie mcghee muddy waters houlin' wolf תהנה, ואם אתה מאד בעניין תבדוק כאן מדי פעם לגבי הופעות - הלהקה שלי עושה למשל שירים נבחרים משני הסגנונות ונחזור לפעילות בעזרת השם אחרי תקופת המבחנים באוניברסיטה. אורן.

IdoKazma

New member
נצלש - המלצות על טקסס בלוז

אשמח לקבל המלצות על אמנים של טקסס בלוז

שבלוז

New member
גיארי התגייס!

כמה נהנתי לשמוע אותו שבוע שעבר! לגבי טקסס בלוז ובכלל בלוז וג'אז יש מלא המלצות בטאגליינס. יותר מעניין אם מישהו יקרא אותן ויחזור אחרי שכבר התחיל לתפוס כיוונים!

orenharp

New member
מזתומרת? מתי שמעת אותו?

צעיר...הגיע הזמן שיתגייס,רק טוב הצבא יעשה לו.

Shards

New member
אמממ

Stevie Ray Vaughn Albert King T-Bone Walker The Allman Brothers (יש יאמרו) עומרי.

orenharp

New member
למה האולמנים?

דווקא באולמנים אני חזק...הם עושים יותר כיוון של בלוז דלתא מתקדם ואפילו רוק מתקדם...

Shards

New member
יש להם יציאות יותר טקסניות

ואני מת על דוויין עם הסלייד, כדאי לשמוע גם בלי קשר להגדרות. עומרי.

Roi Blues

New member
אהלן אהלן

אני חושב שכבר מליון פעמים המלצתי פה על אמני בלוז שטוב להתחיל איתם, אז אני אתמקד עכשיו בטקסס בלוז א-מ-י-ת-י. קודם כל יש את הישנים: Blind Lemon Jefferson Smith Casey King Solomon Hill Ramblin' Thomas Joe Pullum Leadbelly Henry Thomas Little Hat Jones Whistlin' Alex Moore Texas Alexander Willie Reed ויש את היותר מודרניים... Lightnin' Hopkins Frankie Lee Sims Lowell Fulson Mance Lipscomb Goree Carter וכמובן, הבלוזיסט הטקסני הגדול ביותר: Li'l Son Jackson !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Golden Cherry

New member
קודם כל, תודה רבה לך ../images/Emo140.gif

ושנית, אני בחורה
(-: שוב תודה, וסופ"ש נפלא !

למעלה