בלוז-הסיפור שלי

Evolution17

New member
בלוז-הסיפור שלי

לאחרונה(חצי שנה אחרונה) התחלתי ממש להתעמק בבלוז: התחלתי להקשיב לכל מיני אמנים מאוד מוערכים בתחום הבלוז כמו: BB KING,ALBERT COLLINS,STEVIE RAY VAUGHAN,ALBERT KING, LITTLE MILTON, PAUL BUTTERFIELD,RAY CHARLES,QUINCY JONES,FREDDIE KING, GARY MOORE, SANTANA... אלו רב המבצעים האהובים עליי. כמו כן אני מאוד אוהב שיתופי פעולה בלייב כמו SRV BBKING ALBERT KING- THE SKY IS Crying וגם את BB KING WITH GARY MOORE -The thrill is gone. רציתי לבקש ממכם כאן בפורום המוקדש למוזיקה האהובה עלי מה יש לכם להמליץ לי שלא שמעתי עדיין, משהו שיכול לעורר בי את ההתרגשות בכל פעם שאני מדליק שיר... או המלצות על הופעות חיות ושל שיתופי פעולה מצליחים בין אמנים כמו הדוגמאות שנתתי. מודה מראש לכולכם על תשומת הלב ועל העזרה(בתקווה) שתתנו לי במהלך דרכי והתפתחותי המוזיקלית.

Harleydude

New member
הנה כמה

John Msyall, Kenny Wayne Shephed, Scott Henderson Blues Band תנסה לשמוע גם קצת דברים שנוגעים בג'אז Jimmy Smith למשל הוא קלידן המונד שעשה בלוז-ג'אז מאוד יפה Larry Carlton הוא גיטריסט שגם משלב במוזיקה שלו דברים מאוד בלוזיים (תנסה את הדיסק האחרון ואת הדיסק עם לי ריטנור(!)). הוא הקליט עם סטילי דן בזמנו. (הסולו המפורסם של AJA). אם אתה לא מכיר סטילי דן גם מומלץ, זה אולי לא הבלוז בלוז אבל זה להקה מעולה שאולי תאהב.

Harleydude

New member
ועוד עצה

כשאני מחפש מוזיקה בתחום ספציפי שאני כבר מכיר בו אמנים אני פשוט מגלה מי היו הנגנים באיזושהי הקלטה שאהבתי. אם זה דיסק של ביבי קינג אני מברר מי היה הבסיסט ומחפש להקות אחרות וחומר שלו. וככה לאט לאט אפשר להגיע להמון דברים מאוד מעניינים ויפים.

שבלוז

New member
שיתופי פעולה

יש שני סוגים של שיתופי פעולה : אחד זה הסוג שבו שניים או יותר אמנים נפגשים באלבום באלבום משותף, והשני זה המצב שבו אמן מתארח באלבום של אמן אחר. מהסוג הראשון יש את האלבום משנות השמונים של Albert Collins, Robert Cray, Johnny Copeland שנקרא Showdown ויש את האלבום של אריק קלפטון וביבי קינג Riding with The King ויש John Lee Hooker and Canned Heat ובאלבומים מהסוג השני יש כמובן כל כך הרבה שקשה לעכוב אחרי זה.

Harleydude

New member
../images/Emo45.gif

יש לביבי קינג אלבום בשם Deuces wild שבכל שיר מתארחים אמנים אחרים שביניהם טרייסי צ'פמן (לביצוע ענק של מוקינגבירד), ג'ו קוקר ורבים אחרים. וכמובן רוברט קריי וג'ון לי הוקר ששבלוז המליץ ענקים ושכחתי להזכירם!

שבלוז

New member
יש עוד כמה אלבומים שביבי קינג עשה

עם אמנים אורחים למשל Blues summit. כנ"ל לגבי Jimmie Rogers שגם הוא עשה אלבום כזה וכך גם באדי גאי. יש עוד הרבה כאלו הבעייה שרובם לא כל כך חשובים בטח לא כמו סטיבי ריי ואלברט קינג, או שואודאון של קריי, קולינס וקופלנד או אפילו קלפטון ובי בי קינג. מה ששכחתי זה שבאלבום של באדי גאיי ב 1991 למעשה אלבום קאמבק , התלוו אליו למשימה אריק קלפטון, מארק קנופלר וג'ף בק. האלבום נקרא Damn Right I Got The Blues.

בלוז-נוספים.

יש את בלוזברייקרס של ג'ון מאייאל ואריק קלפטון. Muddy Watters (מקווה שכתבתי את זה נכון) הוא גם מומלץ. ואני אישית הייתי ממליץ לך גם על האלבום- HENDRIX BLUES של ג'ימי הנדריקס, זה יותר בלוז חשמלי כזה אבל לדעתי זה ענק, זה יוכל לפתוח אותך לעוד כיוונים. ובאמת הכי חשוב, לא להתקבע, במיוחד אם אתה יוצר בעצמך (אבל גם אם לא)- תשמור על ראש פתוח ותקשיב לכל מיני סגנונות שונים- לכל אחד יש הרבה מה להציע. נ.ב. הם לא לגמרי בלוז, הם יותר פלמנקו עם נגיעות פה ושם לבלוז ולג'אז, אבל אני מאוד ממליץ לך לשמוע את PACO DE LUCIA, AL DI MEOLA, JOHN MCLAUGHLIN וגם הייתי ממליץ לך לשמוע את אריק ג'ונסון- הוא גיטריסט של כלמיני סגנונות- בעיקר מן בלוז מתקדם כזה. מומלץ במיוחד הקטע שנקרא מנהטן. מקווה שעזרתי.

למעלה